Voineasa Fisa de prezentare a statiunii

Trimis la data: 2017-09-23
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.91 / 10
Downloads: 1
Autor: ralukaaa22
Dimensiune: 527kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cuprins:

Statiunea Voineasa
1. Istoria
2. Resurse turistice naturale si antropice
3. DOMENIUL SCHIABIL VOINEASA - VIDRA - TRANSALPINA
4. Bibliografie
Statiunea Voineasa

1. Istoria

Statiunea Voineasa este amplasata la 80 de km de orasul Ramnicu Valcea (judetul Valcea), la 250 km fata de Bucuresti si la 100 km fata de Sibiu. Este situata in Tara Lovistei, pe Valea Lotrului (DN 7A), la poalele Muntilor Lotrului (Carpatii Meridionali) la o altitudine de aproximativ 650 m.

Voineasa este deschisa turistilor pe toata perioada anului, fiind una dintre cele mai renumite si mai importante statiuni de odihna si tratament din Romania.
Voineasa este cea mai veche asezare de pe Valea Lotrului fiind atestata documentar la 1 august 1496. Legenda vaii spune ca zona a fost locuita in trecut de haiduci, in jurul vetrelor acestora formandu-se sate si comune ce tin vii traditiile si obiceiurile locuitorilor.

Prima atestare documentara se gaseste intr-un hrisov al lui Neagoe Basarab de la 1520 care hotara granita intre Transilvania si Tara Romaneasca. Dupa anul 1774, mai multi pastori din zona Sibiului se stabilesc la Voineasa, aducand cu ei obiceiuri pastoresti si port specific ce se mai mentine si astazi.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.