Vointa Tulcei

Trimis la data: 2014-01-10
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 8.14 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Saptamanal ce apare la Tulcea in perioada 10 august 1896 - 26 august 1897. 50 * 33. 10 bani/nr. , 10lei/an.
Redactia: str. Carol 27, Tulcea. Tip. Romana - Tulcea .
I (10 august 1896 - 8 august 1897) : 1 - 38
II (15 august 1897 - 26 august 1897) : 39 - 40 Publica informatii si note despre despre viata politica locala, versuri semnate de Iuliu Cezar savescu (Regina visurilor Mab, traducere din Shelley; nr. 9/1896, Catre poeti, nr. 12/1896 ), necrologul Matei Millo (nr.6/1896).
Publica informatii si note despre despre viata politica locala, versuri semnate de Iuliu Cezar savescu (Regina visurilor Mab, traducere din Shelley; nr. 9/1896, Catre poeti, nr. 12/1896 ), necrologul Matei Millo (nr.6/1896).La rubrica Din viata oamenilor de litere , apare un articol despre A. de Musset si George Sand (nr.12/1896).
Schimbari intervenite in decursul aparitiei:
Redactia: de la I/13 - II/40 : str. sf. Nicolae 26 - Tulcea
Comitet de redactie : de la I/ 14 - II/40 : Sub directiunea unui comitet.

La inceput are o atitudine independenta, cu multe articole privin problemele locale (canalizarea orasului tulcea, calea ferata Tulcea - Constanta, refacerea Monumentului Reanexarii). Mai tarziu aluneca treptat spre tot mai multe polemici cu caracter personal.
Extras din articolul program al ziarului :
A© / .../ mai multi tineri dorind din tot sufletul a lupta pentru bine si adevar, am hotarat infiintarea Vointei Tulcei, luptand din toate puterile , cu toate dificultatile ce vom intampina, pentru interesele si ridicarea Judetului Tulcea , prin urmare pentru intarirea neamului nostru. -

Scopul, telul sau, este mult mai inalt.
Ea se va ocupa de cat ii va fi posibil de toate chestiunile mari, generale, de interes public. Ea va desfasura cea mai mare activitate pentru sustinerea reformelor bine-facatoare, pentru idealurile sfinte ale acestei tari. Ea va lupta pentru ca legile Dobrogei sa fie juste si equitabile si in ce priveste pe cea electorala, sa fie aceeasi lege in toata tara, pentru infiintarea unei linii ferate care sa lege Tulcea cu restul tarei, pentru crearea unor institutiuni de cultura si industrie, pentru libertate - pagina cea mai sublima ce s-a scris in istoria .....
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.