Vrajitoarea din Endor

Trimis la data: 2012-03-26
Materia: Religie
Nivel: Facultate
Pagini: 23
Nota: 9.66 / 10
Downloads: 0
Autor: Bratu Lucian Ionut
Dimensiune: 59kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Pronuntarea sortii lui Saul.-Saul de teama Filistenilor cauta calauzirea divina, dar nu o primeste prin intermediul harului. In disperare, el cauta un necromant, desi el anterior i-a exterminat astfel din Israel, masura care era in puterea lui. Informat cu privire la un necromant, el o viziteaza, si ea cheama umbra lui Samuel. Dar spiritul denunta numai pedeapsa pentru Saul. Depasit prin sentinta, Saul cade aruncat la pamant, dar este trezit si a indus sa se rupa rapid de femeie al carei oaspete el este.
Sectiunea rupe conexiunea narativa si este, fara indoiala, dintr-un alt document. Ce este acest document poate fi greu indoielnic din pozitia dataa de Samuel. Desi mort, el apare ca acelasi instrument al Domnului, care va numi si detrona pe Saul. Ultima scena din viata lui Saul este ultima aparitie a lui Samuel. Nu este nevoie, prin urmare, sa presupunem vv. 17, 18, care face aluzie directa la neascultarea lui Saul, pentru a fi ulterior interpolare. Intr-un sens, imaginea prezentata de catre capitolul 15 nu este completa fara acesta urmare.

Pozitia lui Samuel in acest document este suficient sa-l identifice ca o parte a istoriei din care capitolul 15 este luata. Natura secundara a v. 17f. este indicat de Bu. In editia sa de text, dar cu greu poate fi pastrata si dupa conexiune cu cap.15 este vazuta. De asemenea, este regretabil faptul ca Bu . ar trebui sa inlocuiasca sectiune, aceasta variind intre 30 si 31. Ca parte a unui document diferit, trebuie sa se rupa conectarea acolo unde este loc, si nu avem nici o dovada ca o parte din cartile lui Samuel a ocupat vreodata, dar este pozitia textului masoretic.

Motivul cerut este ca situatia geografica este mult mai avansat aici decat in capitolul 29. Dar acesta ignora faptul ca acest cont a fost scris cu scena mortii lui Saul in minte, si ca intentiona sa ignore istorie in care este acum incorporat. Pe cf. intrebarile critice. cf. Stade's revizuire a . Bu. (ThLZ. 1896, col. 8). We.atrage atentia asupra asemanarii la 15 (Comp. p. 254)..

3.Versetul se pregateste pentru urmatoarele naratiuni, in primul rand, ca Samuel era mort, si astfel nu au putut fi consultat de catre Saul, cu exceptia prin apelarea la umbra lui. Limba-a murit Samuel si tot Israelul au plans pentru el si l-au ingropat in Rama, cetatea lui este, in esenta, o repetare de 25:1. Urmatoarea declaratie explica dificultatea pe care a avut-o Saul in a gasi mijloacele de a comunica cu umbrele, el a scos talismanele si farmecele necromantice din tara.

Acest lucru a fost in conformitate cu legea Deuteronomic, Dt. 18:11. Ca aparatele magice sau idolatre sunt intentionate, mai degraba decat persoanele care au facut uz de ele, vor fi luate in considerare pasajele, avand in vedere lucrul in sine. Ca sunt persoane care, de asemenea, nu au fost crutate este, probabil, adevarat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.