Windows 95

Trimis la data: 2013-10-21
Materia: Informatica
Nivel: Liceu
Pagini: 7
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 2
Autor: cristinatheoo
Dimensiune: 25kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Windows este ca si tabloul de bord al unui automobil care se bazeaza pe desene, butoane si meniuri care sunt ca aparatele, butoanele si manetele de pe bordul unei masini. Cu ajutorul acestuia purtati dialogul cu calculatorul in vederea obtinerii rezultatelor dorite.
Cand apasati pe butonul mouse-ului sau pe o tasta, Windows asculta si pune in alerta echipa care controleaza "din spate" toate partile componente ale calculatorului (monitorul, tastatura, discheta, discul) si toate programele. Pentru ca trebuie sa controleze tot ce se intampla, el intra in functiune chiar cand porniti calculatorul si ramane activ tot timpul. De aceea Windows se numeste sistem de operare. El se numeste Windows(Ferestre) pentru ca fiecare program este lansat in executie intr-o fereastra.Pe ecran pot apare mai multe ferestre simultan.

In prezent Windows -ul are urmatoarele versiuni:Windows 95, (sub numele de cod Chicago) -a fost important ca sistem de operare
Microsoft.A fost primul sistem de operare Microsoft in care s-a gasit butonul Start,care il regasim si in zilele noastre in Windows-ul pe care folosim.Windows 98 (nume de cod Memphis) a fost un sistem de operare cu interfata grafica lansat la 25 iunie 1998 de compania Microsoft, fiind succesorul lui Windows 95.

Windows XP - Lansat in octombrie 2001, Windows XP a oferit o noua eXPerienta prin concentrarea pe functionalitatea demonstrata deja de precursorul Windows 95.Windows Vista - La inceputul anului 2007 Microsoft a lansat Windows Vista, un sistem de operare caracterizat de o schimbare a interfetei de utilizator si de introducerea a numeroase noutati de ordin tehnic si de securitate, aproape invizibile pentru utilizatorul final.

Windows 7 - Spre finalul anului 2009, Microsoft a lansat Windows 7, un sistem de operare bazat pe Vista care a pus insa accentul pe experienta utilizatorului final.Apple Mac OS X-Mac OS este urmasul sistemului de operare dezvoltat de Apple in prima parte a anilor '80 pe primele versiuni ale calculatoarelor Macintosh, cunoscut la vremea respectiva sub banalul nume System Software.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.