Winston Churchill

Trimis la data: 2015-10-29
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 9.86 / 10
Downloads: 0
Autor: George_T
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Sir Leonard Spencer Churchill s-a nascut la 30 noiembrie 1874 in palatul parintilor sai , fiind primul fiu al lordului Randolf Churchill .
In familia Churchill pasiunea pentru arme s-a transmis de-a lungul a 7 generatii astfel ca si Winston si-a manifestat inca din copilarie atractia pentru cariera militara ( el se juca cu soldatei de plumb cu fratele sau ,Jack ) . A urmat colegiul Harrow ,apoi Academia Regala Militara de cavalerie de la Sandhurst pe care a terminat-o al 8-lea din 150 .
In 1897-1898 a participat la inabusirea revolutiei triburilor indiene , apoi a participat la cucerirea Sudanului ( publica o carte : The River War ) . Intre 1899-1902 a fost corespondentul ziarului 'Morning Post' .In 1901 isi incepe cariera politica , fiind ales deputat din partea partidului conservator .In 1904 intra in partidul liberal unde este ales deputat pentru districtul Dunder .In 1911 este numit prim lord al amiralitatii .In acesta postura ,Chhurchill va lua o serie de masuri pentru aducerea la zi a tehnicii flotei , aceasta fiind in aceasta perioada cea mai puternica arma de aparare a Agliei .

In 1915 ,dupa esecul operatiunii 'Dardanelele' ,Winston demisioneaza si se inroleaza in fortele de infanterie engleze din Franta cu gradul de locotenent-colonel .In 1917 este numit ministru al armamentului , postura in care se ocupa de demobilizarea armatelor englezesti ,apoi este ministru al aviatiei intre 1918-1921 .Dupa puternice miscari de strada ,in anul 1920 .guvernul de coalitie cade ,iar Churchill ,ramas fara functie scrie 'Istoria Primului Razboi Mondial' ( The World Crisis , 4 vol., 1929-1939 ) . In anul 1924 se reintoarce in politica , ca membru al partidului conservator, si devine ministru de finante pana in 1929 .Incercarile lui de a reforma economia englezeasca au generat greve generale in toata tara .

Intre 1929-1939 se retrage din politica pentru ca odata cu atacarea poloniei de catre germania fascista sa fie numit din nou Prim Lord al Amiralitatii.La 10 mai 1940 ,dupa esecul fortelor anglo-franceze de a apara Norvegia si inceputul invadarii Frantei de catre nazisti , ministrul englez Chamberlain demisioneaza ,locul lui fiind luat de Winston Churchill ,care formeaza un nou guvern ,unul dintre cele mai stralucite din istoria Angliei. Churchill va incerca o alianta cu franta ,care esueaza din cauza ca francezii erau pe punctul de a capitula.In luna iunie ( 22 ), dupa infrangerea Frantei, Churchill respinge propunerea Germaniei de a incheia pace si ordona dezarmarea tuturor navelor franceze aflate in porturile engleze, temandu-se de un atac neasteptat .

Noul ministru s-a preocupat de mobilizarea marelui imperiu britanic, fiind singura modalitate de a intrece la productie germania si aliatii ei. Astfel a fost introdus serviciul militar obligatoriu si a fost dezvoltata industria de armament .Churchill a respins orice propunere a germaniei ,iar Anglia s-a aparat eroic in lupta aeriana ,pieryand 730 de avioane in timp ce germanii au pierdut peste 2300.La 12 iunie 1941 s-a incheiat acordul sovieto-britanic de lupta impotriva fascismului (desi Churchill era un mare adversar al comunismului ). Prin aces acord cele 2 tari se angajau sa nu incheie pace separata cu germania si se obligau sa-si acorde ajutor reciproc ( nu se precizau insa proportiile ) .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.