Wizz Air

Trimis la data: 2013-08-28
Materia: Transporturi
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 7.74 / 10
Downloads: 1
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Wizz Air este o companie aeriana polonezo-maghiara de tip low-cost axata pe zboruri in Europa Centrala. Bazele sale principale sunt Aeroportul International Ferihegy din Budapesta si Aeroportul International Katowice cu hub-uri in Aeroportul Lech Walesa din Gdansk, Aeroportul Frederic Chopin din Varsovia si Aeroportul Sofia.Proiectul de infiintare a companiei Wizz Air s-a conturat in iunie 2003, in momentul in care sase persoane cu o experienta vasta in domeniul transporturilor aeriene si cu rezultate de exceptie in alte domenii industriale au facut echipa cu Jozsef Varadi, Directorul General Executiv al Companiei, pentru a construi ceea ce este in momentul de fata cea mai mare companie de transport aerian cu costuri si tarife reduse din Europa Centrala si de Est. In numai trei luni, Wizz Air era deja o companie inmatriculata si gata de zbor.
Prima cursa a decolat la 19 mai 2004 de la Katowice. In acest moment, Wizz Air detine 5 baze active in regiune: Katowice, Varsovia, Gdansk in Polonia, Budapesta in Ungaria si Sofia in Bulgaria. Wizz Air ofera curse si dinspre alte orase din regiunea Europei Centrale si de Est si, ca parte componenta a dezvoltarii sale in Europa de Est, in aceasta vara compania a inceput seria de zboruri din Croatia (Zagreb, Split) si din Slovenia (Ljubljana) urmand ca de la 15 ianuarie 2007 Romania (Bucuresti, Arad) sa se alature acestei retele. De la inceputurile sale, din mai 2004, Wizz Air a transportat in jur de 3.7 milioane de pasageri si a devenit cea mai mare companie de transport aerian cu costuri si tarife reduse din Europa Centrala si de Est.

Oferta de servicii
Wizz Air este o companie de transport aerian orientata catre valoare si concentrata asupra modernizarii permanente a deplasarii calatorilor. Obiectivul lor este acela de face din calatoria cu avionul o modalitate abordabila de transport pentru cetatenii Europei Centrale si de Est, precum si de a oferi o experienta noua de zbor tuturor calatorilor din Uniunea Europeana. Pentru a face din "experienta Wizz Air" o experienta remarcabila in privinta serviciilor si a raportului dintre banii dati si valoarea primita, sunt puse la lucru tehnologii de ultima ora.

Wizz Air ofera un "model simplu de deservire", ceea ce inseamna: calatorie fara bilet, utilizarea unor aeroporturi secundare eficiente din punct de vedere al costurilor si timpului, saloane de calatorie de clasa unica, cu scaune de piele, alegerea locului in momentul imbarcarii si furnizarea de servicii la cerere, contra cost.

Wizz Air este consecventa in exploatarea unor aparate de zbor noi, de cea mai buna calitate in clasa tehnologica din care fac parte, a caror operatiuni de intretinere sunt asigurate de catre Lufthansa Technik, una dintre cele mai importante companii de intretinere din lume. Prin aceasta, compania poate atinge in mod constant un inalt standard de deservire a calatorilor. Wizz Air detine o flota tanara de aparate Airbus A320 cu 180 de scaune de piele la bord.

Aeroporturi si retele
Wizz Air este in permanenta negociere pentru dezvoltarea retelei sale de puncte de destinatie si pentru a oferi servicii de transport aerian catre si dinspre Europa Centrala si de Est la un pret imbatabil. Wizz Air ofera in prezent curse aeriene pe 70 de relatii de transport din Europa. Reteaua este in permanenta dezvoltare, adaugandu-se mereu noi destinatii. Wizz Air este angajata in atingerea celor mai scazute nivele de pret din regiune, iar alegerea aeroporturilor are o importanta majora in acest sens.

Iata de ce Wizz Air prefera - acolo unde este posibil - sa opereze pe aeroporturi secundare care presupun costuri mai mici reflectate in pret si care ofera clientului servicii mai personale si mai rapide. Wizz Air deruleaza in permanenta negocieri pentru stabilirea unei retele de operatiuni intr-un numar cat mai mare de aeroporturi si mentinerea costurilor de transport pentru Europa Centrala si de Est la un nivel imbatabil. Ofera calatorii la un pret accesibil pentru milioane de clienti, catre cele mai cunoscute destinatii de vacanta sau de lucru din Europa.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.