World Wide Web-ul o tehnologie de imbunatatire a predarii si invatarii

Trimis la data: 2004-09-05
Materia: Psihologie
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 8.05 / 10
Downloads: 428
Autor: Roman Irina
Dimensiune: 24kb
Voturi: 22
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
World Wide Web-ul o tehnologie de imbunatatire a predarii si invatarii
Nimic p├ón─â acum n-a captivat imagina┼úia ┼či interesul profesorilor simultan ├«n toat─â lumea dec├ót World Wide Web. Webul ├«i fac pe profesorii s─â reg├óndeasc─â, redescopere modul de predare, instruire ┼či ┼čcolarizare de la gr─âdini┼úe p├ón─â la facult─â┼úi. Cerin┼úele au f─âcut ca Web-ul poate liber instrui f─âr─â a ┼úine cont de limit─â┼úiile fizice ale auditoriilor ┼či a timpului redus c├ót ┼či a orarelor.
World Wide Web-ul o tehnologie de imbunatatire a predarii si invatarii
World Wide Web-ul o tehnologie de imbunatatire a predarii si invatarii
World Wide Web-ul o tehnologie de imbunatatire a predarii si invatarii
Tradi┼úionalele lec┼úii ┼či demonstra┼úii pot deveni Web baz├óndu-se pe experien┼úele multimedia de instruire pentru studen┼úi. Resursele de instruire a colegelor ┼či universit─â┼úilor pot fi m─ârite prin resursele de instruire mondeale ale Web-ului. Mai mult, Web-ul poate ajuta reconcentrarea institu┼úiilor noastre de la instruire (predare) la studiere, de la profesor la student.

World Wide Web-ul o tehnologie de imbunatatire a predarii si invatarii
Cu toate acestea, unele merite ale acestor cerin┼úe, se a┼čteapt─â prea multe de la un instrument creat numai cu c├ó┼úiva ani ├«n urm─â de CERN, Laboratorul european din Geneva pentru ├Änalta Energie a fizicii particulelor, pentru a face cunoscut─â cercetarea ├«n comunitatea Fizic─â a Energiilor ├Änalte. ├Än acest articol a┼č dori s─â aduc la cuno┼čtin┼ú─â cu ascensiunile Web-ului, oferind o analiz─â a contribu┼úiei actuale ├«n instruirea ┼či studierea ├«n K-12 ┼či a studiilor superioare.

World Wide Web-ul o tehnologie de imbunatatire a predarii si invatarii
Aceast─â lucrare pe care o voi folosi pentru analizare a fost sugerat─â de c─âtre Gordon Davis, Inspector pentru studiile superioare ├«n Virginia, pentru Ini┼úiativa Infrastructurar─â a studierii na┼úionale Educom (Davis, 1995). El a precizat c─â tehnologiile care se adreseaz─â c─âtre ÔÇ×marele problemeÔÇŁ a studiilor superioare trebuie s─â r─âspund─â la 3 cerin┼úe:
ÔŚĆ Face studierea mai accesibil─â?
ÔŚĆ M─âre┼čte perfectarea studiilor?
ÔŚĆ Realizeaz─â cele spuse mai sus pe care le con┼úine, dac─â nu mic┼čor├ónd, c├ót va costa o unitate (nivel) de studii?


Acestea sunt cerin┼úe puternice, ┼či ele se aplic─â la K-12 la fel c├ót ┼či la studii superioare. Administratorii de ┼čcoal─â ┼či de licee, guvernul ┼či societatea cer r─âspunsuri la asemenea ├«ntreb─âri. Unii vor spune c─â utilizarea Web-ului este inevitabil, deci nu e nevoie s─â fie justificat. Eu cred c─â dac─â Web-ul merit─â timpul ┼či investi┼úiile noastre, trebuie s─â corespund─â cerin┼úelor ┼či necesit─â┼úilor pe care le aduc aceste ├«ntreb─âri. Unde e posibil, eu voi aduce exemple la analiza mea despre institu┼úii ┼či indivizi care la moment activeaz─â pe Web.

Poate Web-ul face instruirea mai accesibil─â?
Fiecare din noi are probabil diferit─â ├«n┼úelegerea ce ├«nseamn─â ÔÇ×accesul la studiiÔÇŁ, dar majoritatea vor fi de acord c─â aceasta ├«nseamn─â a face educa┼úia mai accesibil─â de c─âtre mai multe persoane. Asta este asigurarea locurilor de munc─â a comunit─â┼úilor, acas─â cu facilit─â┼úi de studii, a acelor care nu sunt ap┼úi s─â frecventeze ┼čcolile sau colegiile din motive sau bariere culturale, economice sau sociale.

Institu┼úiile ┼či colegiile tradi┼úionale ┼či universit─â┼úile care s-au consacrat studiilor la distan┼ú─â au asigurat facilit─â┼úi studen┼úilor inap┼úi s─â frecventeze institu┼úiile pentru o anumit─â perioad─â de timp. P├ón─â cur├ónd, ei transmiteau preponderent prin po┼čt─â, material instruc┼úional tradi┼úional tip─ârit, ┼či posibil audio ┼či video ├«nregistr─âri sau teleemisiuni.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.