Zece intrebari pentru sionistii israelieni puse de un cetatean Argentinian

Trimis la data: 2013-12-02
Materia: Istorie
Nivel: Liceu
Pagini: 7
Nota: 9.53 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
A venit vremea unei dezbateri riguroase si respectuoase cu privire la probleme fundamentale ale originii conflictului periculos si violent care a explodat in Orientul Mijlociu si care astazi ameninta sa se extinda si sa cuprinda si alte regiuni ale lumii.Propun s-o incepem prin a pune zece intrebari cheie sionistilor israelieni din punctul de vedere al unui cetatean argentinian preocupat.

Referate similare:

Nu toti sionistii sunt evrei, si nu toti evreii sunt sionisti. George W. Bush, Dick Cheney, Condoleeza Rice, Donald Rumsfield, Tony Blair, John Negroponte, Bill si Hillary Clinton si John Bolton - pentru a numi doar cativa dintre foarte puternicii sionisti pro-israelieni - in mod evident NU sunt evrei. In acelasi timp, scriitori ca Noam Chomsky, Norman Finkelstein, Juan Gelman, Israel Shamir, grupul marelui rabin Joel Teitelbaum si editorii ziarului new-yorkez de stanga "Forward" (Inainte) sunt cu totii evrei, insa puternici opozanti ai sionismului.

Intrebarea nr.2: De ce sionistii cauta sa faca rau comunitatilor evreiesti din diaspora?Ca cetatean argentinian, sunt ingrijorat de faptul ca sionistii si israelienii confunda in mod intentionat sionismul cu iudaismul, deoarece aceasta poate duce la reactii negative si injuste din partea unor mari segmente de populatie din intreaga lume care, ignorand aceasta diferentiere esentiala intre sionisti si evrei, ar putea sfarsi prin a-i acuza pe toti evreii de macelul, nedreptatea si genocidul perpetuat de unii dintre militantii sionisti in Israel si in alte parti. In Argentina, suntem ingrijorati asupra efectului nefast pe care aceasta il poate avea asupra pasnicei comunitati evreiesti care traieste in tara noastra.

Sa acuzi orice persoana care critica Israelul si sionismul de "anti-semitism" este ridicol si inseamna terorism intelectual, deoarece in acest fel este amenintata si redusa la tacere orice incercare de a sustine o dezbatere libera si deschisa. Avem nevoia urgenta de a intelege ca felul in care a fost creat Statul Israel acum peste o jumatate de secol, poarta samanta conflictelor violente care se amplifica in Orientul Mijlociu.

Trebuie sa ne bazam opiniile si punctele de vedere pe adevarul istoric si nu pe mit si propaganda. Trebuie sa intelegem care sunt adevaratele obiective ale sionismului international in intreaga lume, cat si in Argentina si regiunea noastra. De fapt, un efect moralizator deosebit l-ar avea in Argentina si in alte tari daca asociatiile si conducatorii comunitatilor evreiesti ar adopta o pozitie publica fara echivoc condamnand atacurile barbare impotriva Palestinei si Libanului.

Intrebarea nr.3: De ce sionistii insista sa acuze de "anti-semitism" pe oricine critica Israelul si sionismul?Sa vorbim de anti-semitism in zilele noastre ar fi absurd si absolut ipocrit. "Semit/a" este o categorie lingvistica astfel denumita si folosita de intelectuali din sec. XIX ca germanul Wilhelm Marr si filosofii francezi Edouard Renan si contele Arthur de Gobineau pentru a diferentia "semitii" de "arieni". Vor sionistii de astazi sa inceapa sa vorbeasca din nou despre "arieni"? Cu greu ne-ar veni sa credem ca o asemenea prostie ar putea fi rostita in mod serios in secolul 21!

Daca sionistii insista sa vorbeasca despre "anti-semitism", atunci va trebui amintit faptul ca si natiunile arabe sunt tot "semite", intrucat si ei sunt descendentii lui Sem, fiul cel mare al biblicului Noe.In mod clar, daca sionistii insista sa declame "flagelul anti-semitismului", atunci trebuie sa inteleaga ca adevaratul "anti-semitism" de astazi este persecutia sangeroasa a palestinienilor, irakienilor si libanezilor (in cea mai mare parte "semiti") aflati in mainile fortelor invadatoare ale Statelor Unite, Marii Britanii si Israelului ai caror conducatori sunt "arieni" in cea mai mare parte: Ehud Olmert, Ariel Sharon, Benjamin Netanyahu, George W.Bush, Tony Blair, Dick Cheney, ca sa-i numim doar pe cativa, sunt de decendenta ariana, intrucat nu exista absolut nici o asemanare intre ei si "semitii" saraci si suferinzi...
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.