Zona turistica Muntii Apuseni

Trimis la data: 2014-09-24
Materia: Turism
Nivel: Liceu
Pagini: 20
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: cristinatheoo
Dimensiune: 737kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Lucrarea prezentata zona turisticaMuntii Apuseni este structurata pe patru capitole intr-un continut de 21 paginii. In capitolul I intitulat "Prezentare generala a zonei turistice Muntii Apuseni " am prezentat pe scurt zona turistica prin resursele naturale din zona,resursele antropice,cai de acces si principalele trasee turistice.
Muntii Apuseni sunt un lant muntos din Transilvania, parte a Carpatilor Occidentali. Cel mai inalt varf este Curcubata Mare cu o altitudine de 1849 de metri. Sunt delimitati la nord de Raul Barcau, la sud de raul Mures, la vest de Dealurile si Campia de Vest, iar la est de Depresiunea Colinara a Transilvaniei. In Muntii Apuseni se afla peste 400 de pesteri.
In capitolul II intititulat "Studiu de caz.Excursie de 3 zile la Hunedoara ",am prezentat o excursie organizata de agentia de turism Three-Stars-Holiday inHunedoara. Excursia se adreseazatuturor persoanelor
In capitolul III intitulat" Obiceiuri si traditii specifice zoneiMuntii Apuseni ",am vorbit despre obiceiurile si traditiile specifice zonei turistice.

Un obicei specific Mariselului este cel al Junilor. In fiecare an, in Marisel se formeaza doua cete, compuse din cate 10 tineri. Fiecare ceata este condusa de catre un barbat mai experimentat, numit staroste. Acesta aduna bani de la tinerii din sat si angajeaza ceterasi si clanetasi, acordeonisti si trombitasi, care canta muzica pe care colinda Junii.

In capitolul IV intitulat" Cocluzii si propunerii",am enumerat cateva recomadarii pentru conservarea valorilor naturale ocrotite.
In literatura de specialitate s-au adoptat diferite clasificari ale formelor de turism practicate sau practicabile in functie de anumite categorii, urmarindu-se o grupare cat mai corespunzatoare a specificului resurselor turistice, structuri turistilor, motivatiilor deplasarii si caracterului activ al turismului etc.

Complexitatea si valoarea turistica a Muntilor Apuseni constituie un element deosebit de important in promovarea acestei activitati.
Cadrul natural al Muntilor Apuseni asigura nu numai suportul material si"atmosfera" de derulare a actului receptiv, ci contribuie efectiv intr-un procent semnificativla concretizarea lui.
Toate acestea fac ca Muntii Apuseni sa aiba un potential turistic de o mare complexitate si de o valoare turistica deosebita.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.