Dacia Literara 1840

Nota: 9.62
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Downloads: 0
Inainte de 1840 nu existase o literatura ramana propriu-zisa, ci doar traduceri religioase si cronici. Contactul cu modelelor europene, ii face pe tinerii carturari sa incerce sa creeze o literatura, prin imitarea creatiilor straine.Dacia literara este o revista aparuta in 1840 in al carui prim numar, apare un articol inditulat "Introductiune" scris de Kogalniceanu, aceast articol devenind ulterior maniestul intregii perioade pasopiste. Alegerea denumirii revistei marcheaza marcheaza deschidearea acesteia fata de creatiile romanesti de pretutindeni (nu doar din Moldova, ci din toate principatele), sustinand unire culturala inaintea celei politice. Revista urma asadar sa devina "Un repertoriu general de literatura nationala... cu opere din orice parte a tarii numai sa fie bune ".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda acest referat cu doar 4 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a referatului dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Pachet MINI

Acest pachet include 400 credite.
Perfect pentru temele din timpul saptamanii!

6 euro + TVA
de la 1.5 euro/referat

Pachet VACANTA

Acest pachet include 800 credite.
Special creat pentru temele de vacanta!

10 euro + TVA
de la 1.25 euro/referat

Pachet SPECIAL

Acest pachet include 1500 credite.
Acest pachet te va ajuta in perioadele de sesiune!

15 euro + TVA
de la 1 euro/referat

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.