Democratia crestina

Nota: 9.90
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Downloads: 0
Sfarsitul secolului XIX consfinteste, macar in aparenta, triumful total al liberalismului. Ca doctrina, liberalismul sustinea separarea Bisericii de Stat. In acest context Biserica reactioneaza in plan doctrinar operand o relectura neotomista a intemeietorilor dogmei: Toma de Aquino si Augustin. Inainte de a se angaja efectiv in orizontul politic explicit Biserica va incerca o subminare a pozitiilor teoretice neconvenabile ale liberalismului. Enciclica Mirari Vos a papei Grigore al XVI-lea din 1832 condamna teza liberala a separarii bisericii fata de stat si ideile legate de libertatea de constiinta si de exprimare. Puterea este definita drept expresie a vointei divine. In aceeasi nota Enciclica Qui Pluribus (1846) a papei Pius al IX-lea condamna ideile socialiste si comuniste, considerate la fel ca si liberalismul, surse ale miscarilor violente, revolutionare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda acest referat cu doar 4 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a referatului dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Pachet MINI

Acest pachet include 400 credite.
Perfect pentru temele din timpul saptamanii!

6 euro + TVA
de la 1.5 euro/referat

Pachet VACANTA

Acest pachet include 800 credite.
Special creat pentru temele de vacanta!

10 euro + TVA
de la 1.25 euro/referat

Pachet SPECIAL

Acest pachet include 1500 credite.
Acest pachet te va ajuta in perioadele de sesiune!

15 euro + TVA
de la 1 euro/referat

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.