Florin Mihailescu - Comentarii la Baudelaire

Nota: 8.35
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Downloads: 0
In Romania, destinul operei lui Baudelaire a fost, incontestabil, unul dintre cele mai norocoase. Chiar daca el nu reprezinta neaparat o exceptie in contextul european, nu exista nici o indoiala ca numarul traducerilor in limba noastra ramane impresionant pe parcursul unui secol, de la aparitia primelor doua versiuni romanesti in "Convorbiri literare" din 1870, datorate lui Vasile Pogor, si pana la quasi-completa antologie din 1968, ingrijita de Geo Dumitrescu. Cantitatea acestora ne indreptateste sa credem ca Baudelaire a fost, probabil, dupa Victor Hugo, cel mai impamantenit poet francez in idiomul nostru national, iar cat priveste calitatea, cel putin in cateva fericite cazuri, ea se ridica pana foarte aproape de aceea a originalului, multumita unor spirite in mare masura congenere, precum Arghezi sau Al. Philippide, dar si unor virtuozi ai formei poetice, ca Ion Pillat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda acest referat cu doar 4 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a referatului dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Pachet MINI

Acest pachet include 400 credite.
Perfect pentru temele din timpul saptamanii!

6 euro + TVA
de la 1.5 euro/referat

Pachet VACANTA

Acest pachet include 800 credite.
Special creat pentru temele de vacanta!

10 euro + TVA
de la 1.25 euro/referat

Pachet SPECIAL

Acest pachet include 1500 credite.
Acest pachet te va ajuta in perioadele de sesiune!

15 euro + TVA
de la 1 euro/referat

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.