Ierusalimul in Evul mediu

Nota: 9.43   |   Nivel: Facultate   |   Pagini: 10   |   Downloads: 7
In primele veacuri ale Evului Mediu, Ierusalimul a facut parte din Imperiul Roman de Rasarit, ca urmare a divizarii imperiului in doua parti, el aflandu-se sub stapanire romana inca din Antichitate, din anul 63 i. Hr.
Incepand cu perioada imparatului Constantin, orasul este impodobit cu mai multe edificii crestine, cea mai insemnata fiind Biserica Sfantului Mormant. De atunci, orasul a fost locuit preponderent de crestini pana in anul 614 cand a fost cucerit de sasanizi. Atunci, conform cronicilor bizantine, populatia crestina a fost masacrata iar bisericile si monumentele crestine au fost distruse.
Orasul a ramas sub stapanire persana pana in 629 cand a fost recucerit, pentru scurt timp, de imparatul Heraklios. In 638, arabii, condusi de Omar ibn El- Hatib, cuceresc orasul permitand evreilor accesul in oras si la locurile sfinte. De asemenea, califul a asigurat pe patriarhul Ierusalimului ca populatia crestina si locurile sfinte nu vor avea de suferit sub stapanirea musulmana.
Acorda si tu o nota acestui : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Download
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.