Mihail Sadoveanu

Nota: 10.00
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Downloads: 0
A vazut lumina zilei la Pascani,in 5 noiembrie 1880 si a incetat din viata la 19 octombrie1961 la Bucuresti.Tatal este avocat iar mama se trage dintr-o familie de razesti.Urmeaza scoala primara la Pascani,gimnaziul la Falticeni si liceul la Iasi;cursurile de drept de la Bucuresti le intrerupe.Intre 1903-1904lucreaza ca redactor la revista "Samanatorul",de unde trece apoi in colectivul de conducere al " Vietii romanesti".Director al Teatrului National din Iasi (1910-1919), membru al Academiei Romane, dupa instaurarea Republicii a fost vicepresedintele Prezidiului Marii Adunari Nationale, presedinte al Uniunii Scriitorilor, etc. Debut (1897 ) la revista "Dracu", pentru ca anul 1904 sa aduca o masiva afirmare editoriala cu Povestiri ,Soimii (reluat mai tarziu in Nicoara Potcoava ),Dureri Inabusite ,Crasma lui Mos Precu.Opera sa considerabila cuprinde romane istorice (Neamul Soimarestilor 1915, Zodia Cancerului sau vremea Ducai-Voda 1929,Fratii Jderi I-III,1935-1942,Creanga de aur 1933,Nicoara Potcoava 1952)povestirile unui spatiu moldav arhaic si fabulos (Hanul Ancutei 1928), scrieri, in diferite registre ,alcatuind eposul ocupatiilor traditionale romanesti (Bordeenu,1912;Baltagul,1930),evocari ale unei naturi originare(Tara de dincolo de negura 1926;

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda acest referat cu doar 4 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a referatului dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Pachet MINI

Acest pachet include 400 credite.
Perfect pentru temele din timpul saptamanii!

6 euro + TVA
de la 1.5 euro/referat

Pachet VACANTA

Acest pachet include 800 credite.
Special creat pentru temele de vacanta!

10 euro + TVA
de la 1.25 euro/referat

Pachet SPECIAL

Acest pachet include 1500 credite.
Acest pachet te va ajuta in perioadele de sesiune!

15 euro + TVA
de la 1 euro/referat

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.