Raporturile dintre Parlament si Guvern in sistemul constitutional romanesc

Nota: 10.00
Nivel: Facultate
Pagini: 15
Downloads: 2
Din evolutia moderna a principiului separatiei puterilor in stat, se subliniaza in doctrina actuala la care ne raliem si noi, nu trebuie sa excludem si unii factori noi, cum ar fi: participarea maselor la conducere prin referendum si initiative legislative populare, restrangandu-se astfel principiul reprezentarii; institutionalizarea in Constitutie a unor autoritati noi, ca de exemplu, Avocatul Poporului; recurgerea la justitia constitutionala infaptuita de o autoritate jurisdictionala independenta; infiintarea unor organisme auxiliare ale diferitelor puteri, cum ar fi Consiliul Legislativ; controlul societatii civile, prin diverse mijloace, dar in primul rand mass-media, etc.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda acest referat cu doar 4 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a referatului dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Pachet MINI

Acest pachet include 400 credite.
Perfect pentru temele din timpul saptamanii!

6 euro + TVA
de la 1.5 euro/referat

Pachet VACANTA

Acest pachet include 800 credite.
Special creat pentru temele de vacanta!

10 euro + TVA
de la 1.25 euro/referat

Pachet SPECIAL

Acest pachet include 1500 credite.
Acest pachet te va ajuta in perioadele de sesiune!

15 euro + TVA
de la 1 euro/referat

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.