Abuzul de droguri

Abuzul de droguri

Astazi în toata lumea sunt în jurul 190 milioane utilizatori de drogurilor. Utilizarea drogurilor sporeste în rândul tinerilor din lume. Majoritatea utilizatorilor au vârsta sub 30 de ani. În 1999, numarul tarilor care raporteaza utilizarea drogurilor prin injectare a fost de 136, numarul fiind de 80 în 1992. Dintre acestea, 93 de tari de asemenea identifica HIV printre injectatorii de droguri. Cannabis este cel mai utilizat drog în toate partile lumii. Costul economic total al abuzului de droguri în Statele Unite se estimeaza aproximativ la 70 miliarde dolari anual.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 13031
Materia: Medicina

Drogurile in societate

Puterea alcoolului, ca viciu, este evident atunci cand o persoana dependenta de acesta inceteaza sa-l mai consume. Aceasta persoana poate suferi de anumite simptome ale renuntarii la alcool, de pilda derilium tremens. Acesta cuprind transpiratia, tremuratul, greata si halucinatiile.

Alte referate despre: drogurile in societate, drogurile si societatea, droguri in societate

Droguri, tipuri si efectele lor

Cannabis (Cannabis sativa) cunoscut si cu denumirea de marijuana, este o planta de canepa originara din India. Este un rog crud, format din frunzele si semintele sale. Este de obicei uscat si faramitat apoi pus in pipe, sau sunt transformate in tigari (jointuri) pentru fumat. Drogul, cunoascut sub forma si de alte denumiri ca: iarba, ceai, majoarca, mai poate fi pus deasemenea in mancaruri sau bauturi.

Alte referate despre: droguri tipuri si efectele lor, drogurile tipuri si efectele lor, drogurile tipurile si efectele

Alcool.Droguri.Fumat

Factori comportamentali :
• Modelul învăţării sociale (Bandura) : 3 paşi : (1)observarea şi imitarea utilizării de tutun, (2) întărirea comportamentului şi (3) formarea expectaţiilor pozitive legate de consecinţele sociale, psihologice şi fiziologice ale fumatului.
• Comportamentul părinţilor
• Comportamentul prietenilor

Alte referate despre: alcool droguri fumat, despre alcool droguri fumat, referat alcool droguri fumat

Canabis

THC este substanta chimica continuta de marijuana care te face sa te simti ‚bine’ (experimentarea schimbarii starii de spirit si a vederii sau simtirii diferite a lucrurilor). Anumite parti ale plantei contin niveluri ridicate de THC. Florile sau mugurii au mai mult THC decat frunzele sau tulpina. Cand marijuana este fumata, THC ajunge repede in sange prin plamani, la creier (aceasta este atunci cand te simti „bine” si se poate intampla in cateva minute durand pana la 5 ore).

Alte referate despre: canabis, canabisul, cultivarea canabisului

Despre Droguri

Abuzul de droguri inseamna orice utilizare excesiva, continua ori sporadica, incompatibila sau în relatie cu practica medicala, a unui drog. Consumul poate fi exceptional, în scopul de a încerca odata sau de mai multe ori un drog, fara a continua însa; ocazional, sub forma intermitenta, fara a ajunge la dependenta; episodic, într-o circumstanta determinata; sistematic, caracterizându-se prin dependenta.

Alte referate despre: droguri, drogurile si efectele lor, referat droguri

Drogurile si efectele lor

Oamenii primesc droguri pentru a-si schimba gândirea, comportamentul si simturile. Aceste feluri de substante se numesc psihoactive si includ alcoolul si tutunul, la fel si drogurile naturale si produse. În trecut, majoritatea drogurilor folosite erau produse din plante naturale, asa ca tufa de coca pentru cocaina, opiu de mac pentru heroina si cannabis pentru hasis si marijuana. Mai recent, drogurile ca extazi sau LSD au început a fi produse pe cale sintetica de variate întreprinderi chimice.

Alte referate despre: despre droguri si efectele lor, referat despre droguri si efectele lor, referat drogurile si efectele lor

Abuzul sexual

Abuzul sexual: Simptomele psihologice ale abuzului sexual: Este dificil de descoperit un copil abuzat sexual prin intermediul testelor psihologice. Asupra fiecarui copil, efectele sunt particulare, simptomele depinzând de vârsta lui, de gradul de apropiere relationala fata de agentul abuzator, de forta lui, de locul de desfasurare a evenimentului, de frecventa situatiilor abuzive.

Alte referate despre: abuzul sexual, abuz sexual, abuzul sexual asupra copilului

Combaterea consumului de droguri

o Fabricarea si conditionarea produselor si substantelor stupefiante ;
o Depozitarea, manipularea, ambalarea si transportul produselor si substantelor stupefiante ;
o Activitatea cu produse si substante stupefiante in unitatile sanitare ;
o Activitatea cu produse si substante stupefiante in laboratoare ;
o Dotarea cu produse si substante de prim ajutor de pe vapoare si avioane ;
o Dezintoxicarea toxicomanilor ;
o Date referitoare la circulatia produselor si substantelor stupefiante.

Alte referate despre: combaterea consumului de droguri, prevenirea si combaterea consumului de droguri, combaterea consumului de droguri referat

Influenta drogurilor asupra adolescentilor

Cauzele care îi împing pe tineri spre dezumanizare prin consumul de droguri sunt multe. Cei mai mulţi încep să consume droguri din pura curiozitate de a cunoaşte efectele pe care le au asupra lor sau din dorinţa de a avea noi senzaţii, noi trăiri, vor să atingă o anumită stare fizică şi psihică de bine, de exaltare şi de destindere. Un alt motiv poate fi considerat teribilismul. Consumul de droguri poate fi incitant sau provocator.

Alte referate despre: influenta drogurilor asupra adolescentilor, influenta drogurilor asupra adolescentiilor, influenta drogurilor asupra adolescentului

Drogurile

Drogurile
  În acest modul nu vom face referire la alcool, tutun si cofeină, societatea privindu-le ca fiind diferite de celelalte droguri. Acest curs se referă în special la folosirea drogurilor ilegale. Abuzul acestora poate duce la afectarea fizică si psihică, iar prin actiunile celor care le folosesc, afectează si comunitatea. 
 Organizatia Mondială a Sănătătii (OMS) defineste abuzul de droguri ca fiind orice utilizare excesivă, continuă ori sporadică, incompatibilă sau în relatie cu practica medicală, a unui drog.
Consumul poate fi: exceptional, în scopul de a încerca odată sau de mai multe ori un drog, fără a continua însă; ocazional, sub formă intermitentă, fără a ajunge la dependentă; episodic, într-o circumstantă determinată; sistematic, caracterizându-se prin dependentă.

Alte referate despre: droguri referat, drogurile, referat despre droguri

Traficul ilicit de droguri si terorismul

- drogul - substanta supusa controlului international, sintetizata sau extrasă prin diverse procedee din produse naturale, cu scopul de a fi utilizată, in afara cadrului medical, in vederea determinarii, in mod voluntar şi conştient, a unor stări temporare de placere ce au la baza mutatii produse la nivelul functiilor organismului uman; termenul include, practic, toate stupefiantele şi substantele psihotrope definite conform Conventiei Unice Asupra Stupefiantelor, adoptată în anul1961 şi modificata prin Protocolul din 1972 şi Conventia Natiunilor Unite Asupra Substantelor Psihotrope din anu11971;

Alte referate despre: traficul ilicit de droguri si terorismul, traficul ilicit de droguri si terorismul doc, traficul ilicit de droguri si terorismul lucrare de dizertatie

Drogurile

Luat în doze mari, canabisul poate duce la comă, dar nu se ştie să fie existat cazuri de supradoze fatale. Unii oameni sunt de părere că acest drog este primul pas către consumul de droguri grele, precum heroina, dar majoritatea consumatorilor nu au ajuns până la heroină.
Canabisul administrat vreme îndelungată poate produce cancer la plămâni, bronşite şi alte boli respiratorii asociate fumatului.

Alte referate despre: despre droguri, drogurile referat, efectele drogurilor

Drogurile

Drogurile.Semne comportamentale:
- schimbare în atitudine, comportament sau personalitate fără o cauză aparentă
- schimbarea prietenilor sau evitarea celor vechi, nu vrea să vorbească despre prietenii cei noi sau aceştia sunt cunoscuţi ca şi consumatori de droguri.
- schimbare în activităţi, hoby-uri sau interese

Alte referate despre: medicamente droguri vitamine, consumul de droguri, efectele biologice ale drogurilor

Abuzul sexual

Abuzul sexual inseamna o categorie aparte de rele tratamente aplicate unei persoane,fie ea minora,fie majora.Scopul principal al abuzului este de a obtine putere si control (Ganley,1996).Există mai multe tipuri de abuz.Abuzul include agresiunea fizică, sexuală, emoţională. Agresiunea emoţională constă în ofensarea victimei fără a folosi elemente de abuz fizic sau sexual, manifestându-se prin violenţă emoţională şi psihologică.

Alte referate despre: abuzul sexual referat, referat abuzul sexual, abuzul sexual la copii

Problematica sociala a consumului de droguri

Lucrarea de faţa reprezintă o cercetare asupra consumului de droguri în România şi într-o anumită măsură în Târgu Mureş. Toate datele statistice pe care le conţine lucrarea sunt luate din surse oficiale, sondaje făcute pe un eşantion mare de oameni, din toate domeniile şi de toate vârstele. Primul capitol înfaţişează o privire de ansamblu asupra cadrului legal, instituţional, a politicilor, strategiilor si contextului legate de consumul de droguri. Se discută aici despre legi, regulamente, şi planuri de acţiune. Tot aici se face şi o prezentare amănunţită a tipurilor de droguri, pe categorii.

Alte referate despre: problematica sociala a consumului de droguri, problematica sociala a consumului de droguri referat psihologie, consecintele sociale ale consumului de droguri

Interdictia abuzului de pozitie dominanta

Incriminarea şi sancţionarea practicilor anticoncurenţiale prin PCDC are drept criterii fundamentale:
- protejarea consumatorilor;
- prevenirea sau reducerea unor situaţii de eşec al pieţelor care ara conduce la alocarea defectuoasă a resurselor şi costuri sociale nejustificat de mari.

Art. 82 stipulează că „este incompatibilă cu piaţa comună şi interzisă, în măsura care ar aduce atingere comerţului dintre statele membre, folosirea în mod abuziv de către una sau mai multe întreprinderi a unei poziţii dominante deţinute pe piaţa comună sau pe o parte semnificativă a acesteia”.

Alte referate despre: abuzul de pozitie dominanta, abuzul de pozitie dominanta referat, abuz de pozitie dominanta

Droguri

Spre deosebire de populatia matura, populatia tanara este mult mai deschisa la nou, mai predispusa la noi experiente, la risc. Cetatenii sunt tinta unui bombardament informational masiv, in care consumul de droguri este deseori prezentat ca o alternativa de a face fata vietii. Flagelul drogurilor este unul dintre fenomenele cele mai complexe, mai profunde si mai tragice ale mileniului trei.

Alte referate despre: referat drogurile, droguri chimie, referate despre droguri
Referate afisate : 18
Medie note: 7.99 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.