Acid clorhidric si acid florhidric

Analiza comparativa privind acidul clorhidric si acidul sulfuric

Analiza comparativa privind acidul clorhidric si acidul sulfuric
Acizii organici, ca acidul clorhidric, acidul sulfuric, se gasesc in stare libera in natura foarte rar, indeosebi in emanatiile vulcanice. Se cunosc doar sarurile lor intilnite sub numele de cloruri sau sulfati, din care se extrag acizii corespunzatori. O categorie importanta de acizi o constituie acizii organici, cum ar fi: acidul acetic , acidul citric. Unii acizi organiti sunt intilnite in legume si fructe proaspete:rosii, morcovi, lamai, portocale, piersici, etc.

Analiza comparativa privind acidul clorhidric si acidul sulfuric
Acidul clorhidric se obtine prin sinteza industriala si in laborator -reactia dintre clorura de sodiu si acidul sulfuric: 2NaCl+N2SO4=Na2SO4+2HCl |.Acidul sulfuric se obtine industrial ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 18
Materia: Chimie

Clorul si compusii lui

Mai corect clorul molecular se numeste diclor. Clorul si compusii lui.Stare naturala Cantitatea de clor a scoartei este de 0,045%. Clorul, ca si ceilalti halogeni nu se gaseste liber in natura din cauza puternicei tendinte de combinare.

Alte referate despre: clorul si compusi sai, clorul si compusii lui, clorul si compusii sai

Acidul sulfuric

Acidul sulfuric. Proprietati.
Acidul sulfuric este un acid puternic, solutiile diluate ale acestuia aratand toate caracteristicile acizilor. Acestia au gust acru, prezinta conductibilitate electrica si sunt corosivi. Din acidul sulfuric putem obtine sulfat neutru SO4 si sulfat acid HSO4.

Alte referate despre: acid sulfuric, acidul sulfuric, utilizarile acidului sulfuric

Acizii si intrebuintarile lor

Acizii si intrebuintarile lor - Acidul azotic este un produs important al industriei chimice de baza. El se utilizeaza in cantitati mari la fabricarea ingrasamintelor minerale cu azot, la fabricarea acidului sulfuric prin procedeul camerelor de plumb si al turnurilor, la fabricarea exploizivilor, la fabricarea nitro-derivatilor, materii prime importante in industria colorantilor, etc.

Alte referate despre: acizii si intrebuintarile lor, acizi carboxilici intrebuintari, acizi si intrebuintarile lor

Utilizarea acidului clorhidric

Utilizarea acidului clorhidric
În industriile coloranţilor, medicamentelor, pielăriei şi textilelor, acidul clorhidric este un reactiv de neînlocuit. Acidul clorhidric se gaseste in comert diluat 12,2% si concentrat numit acid clorhidric fumans (38%) .

Alte referate despre: utilizarea acidului clorhidric, utilizare acid clorhidric, utilizare acidului clorhidric

Acidul clorhidric

Dupa apinderea amestecului , acesta arde lonistit cu o flacara lunga . Acidul clorhidric se degaja pe la varful coloanei si este absorbit in apa .Absortia se face intr-o coloana farmata dintr-un amestec de grafit si masa plastica .

3)Acidul clorhidric se obtine ca produs secundar in toate clorurarile substitutive organice, unde jumatate din cantitatea de clor introdusa in reactie este eliminata sub forma de acid clorhidric .

Alte referate despre: acidul clorhidric, acid clorhidric, utilizarile acidului clorhidric

Utilizari ale acidului ascorbic in panificatie

Mecanismul este continuat de sistemul glutation redus – glutation oxidat şi enzima glutation reductaza. Reacţia este finalizată prin oxidarea grupărilor –SH din proteine în prezenţa unei dehidrogenaze specifice şi a sistemului NADH + H+ ↔ NAD.

Alte referate despre: acid ascorbic in panificatie, acidul ascorbic in panificatie, acid ascorbic panificatie

Ploi acide

Ploi acide
Amenintarea reprezentata de ploaia acida nu e limitata de granitele geografice, caci vanturile transporta substantele poluante pe tot globul. De exemplu, cercetarile confirmau faptul ca poluarea provenita de la centarlele electrice care functioneaza cu carbuni in centrul si vestul SUA erau cauza principala a marilor probleme legate de ploaia acida in estul Canadei si nord-estul SUA.

Alte referate despre: ploi acide, ploi acide referat, referat ploi acide

Acidul cinamic si acidul acetic

A fost observat prima data de Trommsdorf, in 1780 , in uleiul de scortisoara , dar a fost confundat cu acidul benzoic.Structura sa a fost stabilita de Dumas si Peligot in 1835 , iar prima sinteza din benzaldehida si clorura de acetil a fost facuta de Bertagnini in 1856.Procedeul devenit clasic , de sinteza din benzaldehida , anahidrida acetica si acetat de sodiu a fost elaborat de Perkin in 1877.Acidul cinamic este un solid cristal alb sau slab galbui , putin solubil in apa , mai usor solubil in etanol(1p.la 4,2p.alcool etilic absolut la 0 grade C)si in cloroform (1p. la 17p.)foarte solubil in eter etilic.Cristalizeaza din apa sub forma de ace si din solutie apoasa de alcool etilic sub forma de prisme monoclinice.Compusul este antrenabil cu vapori de apa.

Alte referate despre: acid cinamic, acid cinamic structura, acidul cinamic

Acidul carminic

Acidul carminic
Majoritatea intrebuintarilor a acestui colorant natural se afla in cosmetice si industria farmaceutica. Obtinera si purificarea acidului carminic din cosenila naturala(ca insecta neprocesata) este privita ca fiind un proces dificil si complicat.

Alte referate despre: acid carminic, acidul carminic, ce este acidul carminic

Fabricarea acidului azotic

Fabricarea acidului azotic
Unul din intermediarii necesari ai ingrasamintelor chimice este si acidul azotic diluat (cu concentratie intre 47-65%). In tara noastra o dezvoltare deosebita a fabricarii acidului azotic a fost dupa anul 1960 desi exista instalatii cu vechime mai mare.

Alte referate despre: fabricarea acidului azotic, fabricare acid azotic, controlul fabricatiei in industria acidului azotic

Ploaia acida

• Efect asupra atmosferei
Unii dintre constituentii poluarii acide sunt sulfati, nitrati, hidrocarburi si ozon. Acestia exista in aer sub forma de particule uscate si contribuie la formarea cetii, micsorand vizibilitatea. Acest lucru este foarte grav, mai ales in cazul pilotarii avioanelor. Ceata acida intervine si in cazul circulatiei luminii solare spre pamint si inapoi. In Arctica, aceasta afecteaza cresterea lichenilor, hrana a multor animale precum renii.

Alte referate despre: ploaia acida, ploaia acida referat, referat ploaia acida

Ploaia acida

Ploaia acida
In timpul unei furtuni in New England aS.U.A.), au cazut precipitatii avand un pH de 2,4 – la fel de acide ca si otetul. In timpul unei furtuni acide de vara, ploaia a cazut peste un automobil de culoare verde-lamaie, “spaland” vopseaua de culoare galbena din continutul celei verzi, lasand puncte de culoare albastra pe locul unde au cazut picaturile.

Alte referate despre: ploaie acida, ce este ploaia acida, ploaia acida referat chimie

Ploi acide

Referat despre Ploaia acida
Ploaia acid este cauzata de emisiile de compusi de amoniu,carbon,azot si sulf care reactioneaza cu moleculele de apa in atmosfera pentru a produce acizi .

Alte referate despre: ploi acide referat chimie, masurile pt protectia mediului inconjurator impotriva ploi acide, referat despre ploi acide

Aciditatea din organism

Reziduurile acide din interiorul vaselor de sange sunt foarte periculoase, putand duce la infundarea capilarelor din zona creierului. Corpul nostru lipeste aceste reziduuri de peretii vaselor de sange, dar in cazul unor eforturi mari, cand presiunea creste, aceste reziduuri se pot dezlipi si blocavasele capilare din zona creierului provocand accidente cerebrale.

Alte referate despre: aciditatea in organismul uman, aciditatea in organism, boli determinate de cresterea aciditatii in organism
Referate afisate : 15
Medie note: 8.49 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.