Acumulatori cu plumb referat

Acumulatori cu Plumb

Cei mai multi istorici situeaza inventia bateriei in jurul anului 1800, atunci cand experimentele lui Alessandro Volta au generat curent electric din reacţii chimice între elemente diferite. Pila voltaica originală folosea discuri din zinc si argint si un separator poros dintr-un material nonconducator, saturat de apa sărată. Experimentele cu diferite combinaţii de metale si electroliti au continuat in următorii 60 de ani.

Johann Ritter a demonstrat pentru prima oara elementele unei baterii reincārcabile in 1802, dar totuşi acestea au rămas o curiozitate de laborator, pāna tārziu, in secolul dinamurilor acţionate cu abur capabile sa le reincarce.

Ĭn prima jumatate a sec XIX experimentele au continuat cu o varietate de combinaţii de materiale cu electrozi pozitivi/negativi si diverşi electroliţi. Abia in anul 1860 stramoşii bateriilor din zilele noastre au fost descoperiţi, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 349kb
Downloads: 11
Materia: Fizica

Baterii si celule de combustie

Tipul cel mai simplu de element galvanic primar este bazat pe unul
inventat de Georges Leclanché în anii 1860. Forma moderna are o teaca
de zinc, care serveste drept electrod negativ, iar electrodul pozitiv
este o tija de carbune. Desi se numeste pila uscata, electrolitul sau
este o pasta groasa si umeda de clorura de amoniu.

Alte referate despre: baterii si celule de combustie, baterii si celule de combustibil, celule de combustie

Acumulatorul cu plumb

Elev: Nicolae Alexandru
Clasa: aX-a C
Gr.Şc. Ind. de Marina Constanţa

Alte referate despre: acumulatorul cu plumb, acumulator cu plumb, acumulatorul de plumb

Acumulatorul cu plumb

Johann Ritter a demonstrat pentru prima oara elementele unei baterii reincarcabile in 1802, dar totusi acestea au ramas o curiozitate de laborator, pana tarziu, in secolul dinamurilor actionate cu abur capabile sa le reincarce.

Alte referate despre: acumulatorul cu plumb referat, acumulatori cu plumb, referat acumulatorul cu plumb

Metalurgia plumbului

In prezent, plumbul se extrage prin metode pirometalurgice si
hidrometalurgice. Metodele pirometalurgice sunt cele mai extinse si
raman actuale pentru ca asigura productivitati mari, cu investitii
mici si permit mecanizarea si automatizarea avansata a proceselor.
Metodele hidrometalurgice sunt raspandite mai putin, din cauza
solubilitatii slabe a sarurilor de plumb in reactivi (reactivii sunt
puternic corozivi) si a investitiilor mari.

Alte referate despre: metalurgia plumbului, metalurgia plumbului si a cuprului, metalurgie plumb

Nichelul si Plumbul

otelul cu nichelul este vital pentru autocamioane, vagoane de marfuri, autobuze, tractoare, masini de tot felul si instalatii de forare, producere si rafinare a titeiului. Otelul cu nichelul are o importanta deosebita pentru motoarele si trenurile de aterizare ale avioanelor. Alte oteluri aliate cu nichelul se comporta bine la temperaturi scazute si sunt, deasemenea, utilizate acolo unde otelurile nealiate devin casante si se rup la soc.

Alte referate despre: poluare sol cu cadmiu plumb nichel, plumb, o paralela intre poeziile lacustra si plumb

Plumb de George Bacovia

Structura poeziei. Poezia este alcatuita din doua catrene, fiind prezente doua planuri ale existentei: unul exterior sugerat de cimitir,cavou, vesmintele funerare si unul interior sugerat de sentimentul de iubire care-i provoaca poetului disperare,nevroza,deprimare, dezolare.

Strofa intai exprima simbolic spatiul inchis, sufocant, apasator in care traieste poetul, care poate fi societatea, mediul, propriu suflet, propria viata, destinul sau odaia, oricare dintre acestea fiind sugerate de simbolurile ’’sicriele de plumb’’,’’cavou’’,trimitand – ca stare – catre iminenta mortii (’’funerar verstmant’’,’’coroanele de plumb’’).

Alte referate despre: plumb de george bacovia, plumb de george bacovia comentariu, poezia plumb de george bacovia

Simbolismul in poeziile Plumb si Lacustra - Bacalaureat

Simbolismul in poeziile Plumb si Lacustra - Bacalaureat
- de aici Macedonski a preluat forme parnasiene în ceea ce numim Poema rondelurilor
- Critica consideră simbolismul românesc drept o absolutizare a romantismului

Alte referate despre: trasaturile simbolismului in poezia plumb si lacustra, particularitati ale simbolismului in poezia plumb si lacustra, simbolism in poezia plumb si lacustra

Plumb - George Bacovia

Trairile se acutizeaza: frigul nu este cel obisnuit, cu corespondentul
anatomic "cald", ci frigul originar; universul existential poarta
pecetea macabrului, fiind un univers in care materia nu intra, ce-i
drept, nu intr-un proces de putrefactie, ci intr-unul de impietrire.

Alte referate despre: plumb george bacovia, referat plumb george bacovia, plumb george bacovia comentariu

Plumb de Bacovia

Poezia ,,PLUMB''se inscrie in universal liric specific bacovian,al,,atmosferei de coplesitoare dezolare,o atmosfera de plumb,in care pluteste obsesia mortii si o desurupare a finite organice''(Eugen Lovinescu).

Alte referate despre: poezia plumb de bacovia apartine simbolismului, plumb de bacovia, plumb g bacovia

Poezia simbolista Plumb de George Bacovia

Semnificaţia titlului. Titlul poeziei este simbolul "plumb", cuvânt care are drept corespondent în natură metalul, ale cărui trăsături specifice sugerează stări sufleteşti, atitudini poetice:

Alte referate despre: comentariu poezie simbolistica plumb de george bacovia, poezia simbolista plumb de george bacovia, simbolismul plumb de george bacovia

Poezia Plumb - George Bacovia

Poezia “Plumb” deschide volumul de poezii publicat în 1916 şi ea defineşte personalitatea poetului. Titlul poeziei Plumb este un simbol al izolării, iar anotimpul când se petrece acţiunea în strânsă concordanţă cu titlul poeziei este cel al toamnei, moment al descompunerii elementelor naturii.

Alte referate despre: poezia plumb george bacovia, poezia plumb george bacovia comentariu, comentariu poezia plumb george bacovia

Acumularea de cunostinte si achizitia de aptitudini sociale

De educatia pe care am primit-o depinde enorm calitatea comunicarii noastre. Rolul limbii materne in evolutia unei natiuni si a statului este de asemenea foarte important. Limba materna influenteaza gandirea, iar vocea este prima poarta prin care stabilim o legatura.

Alte referate despre: valori si aptitudini sociale, aptitudini sociale, aptitudinile sociale

Plumb de George Bacovia

Spre deosebire de poezia romantica, cuplul este prezentat de Bacovia ca fiind alcatuit din doua fiinte izolate, iubirea este un sentiment esuat, armonia fiind inlocuita cu abandonul. Daca prima strofa descrie un univers carceral (cavoul), acest univers este populat de o singura fiinta vie, mortificata de asteptare, savarsind in mod ritualic alaturi de sentimentele pierdute privegherea mortului. Iubirea este vazuta ca inger al mortii, lipsa de comunicare dintre parteneri fiind subliniata de constructia ,,dormea intors’’.

Termenii textului apartin sferei descompunerii si a mortii (sicriul,vestmant funerar, cavou, coroane, flori de plumb, mort, frig). Imaginea ingerului cu aripile atarnand (,,aripile de plumb’’), subliniaza ideea zborului descendent, adica a prabusirii. Iubirea, ca inger al mortii, aseaza sentimentul erotic in spatiul pamantesc.

Alte referate despre: eseu plumb de george bacovia, comentariu plumb de george bacovia, plumb de george bacovia eseu

Plumb de George Bacovia

Dormea întors amorul meu de plumb
Pe flori de plumb, si-am început sa-l strig -
Stam singur lânga mort… si era frig…
Si-i atârnau aripile de plumb.

Alte referate despre: plumb de george bacovia referat, referat plumb de george bacovia, tema poeziei plumb de george bacovia
Referate afisate : 15
Medie note: 8.12 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.