Acumulatorul cu plumb referat

Acumulatori cu Plumb

Acumulatori cu plumb sunt echipamente ce transforma energia chimica în electricitate. Acumulatorii sunt un mod eficient de a face electricitatea portabilă. In plus, acumulatorii furnizează energie în scopul de a înlocui energia electrică furnizată de reteaua electrică. Pe masură ce întregul glob devine dependent de electricitate, mobilitatea bateriilor joacă un rol si mai important în viata de zi cu zi.Acumulatori cu Plumb

Nivel: Liceu
Dimensiune: 349kb
Downloads: 11
Materia: Fizica

Baterii si celule de combustie

Tipul cel mai simplu de element galvanic primar este bazat pe unul
inventat de Georges Leclanché în anii 1860. Forma moderna are o teaca
de zinc, care serveste drept electrod negativ, iar electrodul pozitiv
este o tija de carbune. Desi se numeste pila uscata, electrolitul sau
este o pasta groasa si umeda de clorura de amoniu.

Alte referate despre: baterii si celule de combustie, baterii si celule de combustibil, celule de combustie

Acumulatorul cu plumb

Situaţia finală a electrozilor:
PbSO4 PbSO4

Concluzie:

Alte referate despre: acumulatorul cu plumb, acumulator cu plumb, acumulatorul de plumb

Metalurgia plumbului

Concentratele sulfuroase de plumb obtinute in urma flotatiei
mienereurilor complexe, de cele mai multe ori, in afara de PbS, contin
si alti compusi printre care si sulfurile ZnS, CuFeS[2], FeS[2],
Ag[2]S, As[2]S[3], Sb[2]S[3], etc. .In timpul prajirii, sulful se
transforma SO[2] si SO[3] (care se elimina impreuna cu alte gaze),
metalele sunt trecute sub forma de oxizi si de sulfati, raportul
dintre aceste combinatii fiind in functie de temperatura procesului,
concentratia oxigenului si a bioxidului de sulf in gaze, viteza de
oxidare si disociere etc. . O parte din oxizii metalelor pot reactiona
reciproc sau ciu oxizii din materialul steril sin din fondantii
adaugati (inainte de aglomerare), formanad compusi complecsi de tipul
feritilor (xMeO . yFe[2]O[3]) silicatilor (xMeO . ySiO[2]),
aluminatilor (xMeO . yAl[2]O[3]), arsenatilor (xMeO . yAs[2]O[5]),
antimoniatilor (xMeO . ySb[2]O[5]) etc.

Alte referate despre: metalurgia plumbului, metalurgia plumbului si a cuprului, metalurgie plumb

Nichelul si Plumbul

Nichelul si Plumbul
Otelul cu nichel rezistent termic se aplica la turbinele cu gaz si la cuptoarele industriale, unde sunt necesare rezistenta si durabilitate la temperaturi inalte. Un aliaj de fier-nichel ale carui proprietati magnetice se modifica cu temperatura se foloseste la aproape toate vitezometrele de automobile care trebuie sa fie precise in ciuda schimbarilor de temperatura. Nichelul se aliaza cu multe alte metale atunci cand sunt necesare proprietati speciale.

Alte referate despre: poluare sol cu cadmiu plumb nichel, plumb, o paralela intre poeziile lacustra si plumb

Plumb de George Bacovia

Structura poeziei. Poezia este alcatuita din doua catrene, fiind prezente doua planuri ale existentei: unul exterior sugerat de cimitir,cavou, vesmintele funerare si unul interior sugerat de sentimentul de iubire care-i provoaca poetului disperare,nevroza,deprimare, dezolare.

Strofa intai exprima simbolic spatiul inchis, sufocant, apasator in care traieste poetul, care poate fi societatea, mediul, propriu suflet, propria viata, destinul sau odaia, oricare dintre acestea fiind sugerate de simbolurile ’’sicriele de plumb’’,’’cavou’’,trimitand – ca stare – catre iminenta mortii (’’funerar verstmant’’,’’coroanele de plumb’’).

Alte referate despre: plumb de george bacovia, plumb de george bacovia comentariu, poezia plumb de george bacovia

Plumb

Din punct de vedere fonetic , se apeleaza la « p » si « b » , consoane explosive si exprima caderea cu zgomot ; « l» este o consoana vibranta , « m »consoana nazala , iar « u » este vocala grava .
Poezia « Plumb » ,scrisa de George Bacovia contine doua planuri : unul interPoezia « Plumb » ,scrisa de George Bacovia contine doua planuri : unul interior si unul exterior. Planul exterior consta in prezentarea cimitirului si a cavoului , iar cel interior prin prezentarea mortului ,a iubirii.

Alte referate despre: poezia plumb, poezia plumb de bacovia apartine simbolismului, plumbul

Plumb - George Bacovia

Trairile se acutizeaza: frigul nu este cel obisnuit, cu corespondentul
anatomic "cald", ci frigul originar; universul existential poarta
pecetea macabrului, fiind un univers in care materia nu intra, ce-i
drept, nu intr-un proces de putrefactie, ci intr-unul de impietrire.

Alte referate despre: plumb george bacovia, referat plumb george bacovia, plumb george bacovia comentariu

Plumb - George Bacovia

Poezia simbolista "Plumb" deschide volumul cu acelasi titlu, aparut in anul 1916, definindu-l in totalitate.Textul poetic se inscrie in lirica simbolista prin: folosirea simbolurilor, tehnica repetitiilor, cromatica si dramatismul trairii eului liric.Dramatismul este sugerat prin corespondenta ce se stabileste intre material si spirit.

Alte referate despre: plumb-george bacovia, plumb george bacovia referat, plumb george bacovia simbolism

Plumb de George Bacovia

Lirismul subiectiv este sugerat de prezenta verbelor la persoana intai singular : ,,stam" si a adjectivului posesiv : ,,amorul meu".In prima strofa este prezentat cadrul spatial in care este prezentat poeul. Un spatiu inchis, apasator. Poetul se gaseste singur in cavou inchis, acesta fiind universul lui. In jur totula ia aspectul plumbului : ,,flori de plumb" , "coroana de plumb" , ,,sicriele de plumb". In acest caz totul capata un efect static, greoi,totul avand culoarea gri. Doar vantul de mai bate ofera un efect miscator dar in acelasi timp tot sumbru.

Alte referate despre: eseu plumb de george bacovia, comentariu plumb de george bacovia, plumb de george bacovia eseu

Poezia simbolista Plumb de George Bacovia

Strofa a doua a poeziei ilustrează mai ales spaţiul poetic interior, prin sentimentul de iubire care "dormea întors", sugerând disperarea poetului, "strig", într-o solitudine morbidă, "stăm singur lângă mort", dragostea nefiind înălţătoare, ci dimpotrivă este rece, "frig" şi fără nici un fel de perspective de împlinire, "atârnau aripile de plumb".

Alte referate despre: comentariu poezie simbolistica plumb de george bacovia, poezia simbolista plumb de george bacovia, simbolismul plumb de george bacovia

Soldatul de plumb

Au fost odata douazecisicinci de soldati de plumb, cu totii frati, pentru ca fusesera cu totii turnati din aceeasi veche lingura de plumb. Ei tineau arma la umar, privind drept inainte si erau imbracati intr-o minunata uniforma de culoare rosie-albastra. Primele cuvinte pe care le-au auzit pe lumea aceasta, dupa ce s-a ridicat capacul cutiei in care erau asezati, au fost: "Soldati de plumb!" Aceste cuvinte le-a rostit un baietel, care, vazandu-i, batea din palme de bucurie. El ii primise in dar de ziua lui, iar acum ii asezase pe o masa in ordine de batalie.

Alte referate despre: soldatul de plumb rezumat, soldatul de plumb, rezumat soldatul de plumb

Acumularea de cunostinte si achizitia de aptitudini sociale

Cei mai multi specialisti considera ca omul comunica pentru:a informa;
a convinge; a impresiona;a provoca o reactie sau o actiune;a amuza;a ne face intelesi; a ne exprima puncte de vedere; a obtine o schimbare de comportament sau de atitudine;a fi acceptati;a ne defula;a nu tacea.

Alte referate despre: valori si aptitudini sociale, aptitudini sociale, dezvoltarea aptitudinilor sociale referat

Plumb de George Bacovia

Spre deosebire de poezia romantica, cuplul este prezentat de Bacovia ca fiind alcatuit din doua fiinte izolate, iubirea este un sentiment esuat, armonia fiind inlocuita cu abandonul. Daca prima strofa descrie un univers carceral (cavoul), acest univers este populat de o singura fiinta vie, mortificata de asteptare, savarsind in mod ritualic alaturi de sentimentele pierdute privegherea mortului. Iubirea este vazuta ca inger al mortii, lipsa de comunicare dintre parteneri fiind subliniata de constructia ,,dormea intors’’.

Termenii textului apartin sferei descompunerii si a mortii (sicriul,vestmant funerar, cavou, coroane, flori de plumb, mort, frig). Imaginea ingerului cu aripile atarnand (,,aripile de plumb’’), subliniaza ideea zborului descendent, adica a prabusirii. Iubirea, ca inger al mortii, aseaza sentimentul erotic in spatiul pamantesc.

Alte referate despre: plumb de george bacovia referat, referat plumb de george bacovia, tema poeziei plumb de george bacovia

Plumb de George Bacovia

La toate nivelurile (lexical, fonetic, morfosintactic), poetul exteriorizeaza ideea de alunecare spre neant. Verbele la imperfect (dormeau, dormea, stam) sugereaza persistenta atmosferei deprimate. Repetitia conjunctiei si amplifica atmosfera macambra: Si flori de plumb si funerar vestmânt - / …si era vânt… / Si scârtâiau coroanele… si-am început sa-l strig… si era frig… si-i atârnau aripile de plumb…. Epitetele adânc, întors, funerar, singur contribuie la realizarea unei nelinisti metafizice. Frecventa consoanelor m, b, v, l, a diftongului au si a triftongului eau sugereaza foarte bine plânsetul, vaietzul, ca ecou al atmosferei insuportabile. La nivelul prozodic se constata folosirea iambului alternând ci peronul si antibracul.
Sentimentul dominant este de oboseala, de trecere inevitabila spre moarte. Se remarca maxima concentrare a discursului poetic.

Alte referate despre: plumb de george bacovia comentariu bac, comentariul poeziei plumb de george bacovia, volumul plumb de george bacovia
Referate afisate : 15
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.