Alfred adler sentimentul de inferioritate si compensarea sa

Sentimentul sau complexul de inferioritate si compensarea sa

Sentimentul sau complexul de inferioritate si compensarea sa
Atât conceptul de sentiment, sau mai grav, complex de inferioritate, cât şi cel de compensare, îşi au originea în teoriile lui Alfred Adler, psiholog austriac care a trăit în perioada1870 – 1937.
Complexul de inferioritate este evoluţia negativă de la sentimentul de inferioritate spre un sentiment acut de inferioritate.
Sentimentul sau complexul de inferioritate si compensarea sa

Nivel: Facultate
Dimensiune: 15kb
Downloads: 842
Materia: Psihologie

Din viata sentimentelor - Pavelcu Vasile

Motto:
Este o logica a inimii, foarte grea,
care n-a fost scrisa.
Nicolae Iorga
Ce este un sentiment? A sti ce este un lucru, un fenomen, spun unii, inseamna a te pricepe in arta si stiinta de a-l construi, de a-l crea. A sti ce este un sentiment inseamna mai intai a-l trai. Pentru aceasta se cere sa deschizi ochii asupra lumii din jurul tau, asupra celor de langa tine, asupra celor ce te-au precedat si te vor urma; inseamna apoi sa te apleci atent asupra operelor oamenilor de stiinta, opere care iti vor precede marea bucurie de a-ti dezlega o parte din “enigmele universului”; inseamna a-ti indrepta pasii spre marii poeti ai umanitatii, spre celebrii romancieri si dramaturgi; mai inseamna sa patrunzi in misterele lumii formelor, a culorilor si a luminii; inseamna sa te lasi vrajit de armonia (si disonantele) lumii sonore… ...

Alte referate despre: vasile pavelcu din viata sentimentelor, http vasile pavelcu din viata sentimentelor, pavelcu din viata sentimentelor

De dragoste - Nichita Stanescu

De dragoste - Nichita Stanescu
Poetul “nu rade”, este mut la analizarea cadrului ce are o tenta de senzual si de romantic. “Faptura ce sta plictisita si foarte frumoasa” este admirata si iubita de eul liric ce simte profund. Sintagma “foarte frumoasa” se repeta de doua ori in acesta poezie si acest lucru impune o trasatura nu trecatoare si mai degraba o definitie si o marca a identitatii peroanei iubite.. “Eu numai pentru ea traiesc” reprezinta iubirea imensa ce izvoraste din inima poetului, este o declaratie de dragoste, fara raspuns, asezata in acesta poezie ca marturie a unei iubirii profunde. Acceptatea trairii in “lumea fioroasa” pentru iubita este jerfta pe care omul intelectual o savarseste la limita existentei. Lumea este cruda, fioroasa, si este domolita de tocmai acesta iubire tratata si perceputa in maniera usor abstracta. Lirismul lui Nichita Stanescu este unic, este modelat de spiritul sau ludic si renascut din reinventarea limbajului poetic.

Alte referate despre: de dragoste nichita stanescu comentariu, poezii de dragoste nichita stanescu, de dragoste nichita stanescu

Poveste sentimentala - poezie programatica

In imaginea de vartej dezlantuit, timpul si spatiul devin fluide, se multiplica la nesfarsit, intr-o cascada a senzatiilor, devenind ceea ce de fapt comunica poezia in planurile ei cele mai profunde: cosmogeneza, creatie a lumii, din nou din Cuvant, intr-o imensa rotire de semne, de cuvinte, ce repeta, ca in toate viziunile cosmogonice, fundarea caramizilor prime ale lumii. Poetul se comporta ca un demiurg care stapaneste si manevreaza misterele genezei, prin complicate combinatii semantice, fara a se obosi sa realizeze efortul necesar transcenderii in materie a lumii.

Alte referate despre: poezie programatica, poezia programatica, definitie-poezie programatica

Revolutia sentimentala in Anglia

Biserica anglicana era ea insasi prea rationalista pentru a satisface sufletele infocate si sufeAZrinde. Teologii anglicani ai secolului al XVIII lea se straduiau inainte de toate sa demonstreze ca nu exista nici un motiv de conflict intre religie si ratiune. Providenta a vrut ca morala lui Hristos sa fie si calea cea mai sigura de mantuire lumeasca. William Paley (1743--1803), atat de iubit de parinAZtele lui Shelley si de atatea spirite avide de certituAZdini linistitoare si simple, este tipul acelor filozofi optimisti care demonstreaza existenta lui Dumnezeu asa cum ar demonstra orice teorema de geometrie.

Alte referate despre: revolutia industriala in anglia, revolutia burgheza din anglia, revolutia industriala din anglia

Dragostea si creatia

Makarenco afirma: ''Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creaza cele mai mari valori morale''. Da intr-adevar dragostea este o planta rara care se hraneste din sensibilitate, este esenta vietii ce freamata trupul omenesc oferindu-i o forta de creatie. Nu oricine poate trai dragostea cea mare. TREbuie sa fii ales, un suflet deosebit, caci a trai acest sentiment inseamna a crea, iar Lucian Blaga afirma: ''Destinul omului este creatia''.

Alte referate despre: dragoste si creatie, dragostea si creatia, dragostea si creatia eseu

Iubirea, dragostea o perla?

Sotia mea mi-a fost amanta chiar si in timpul sarcinii sau a lehuziei. Nimic nu ne impiedica daca luam masurile de precautie in consecinta.Este nefiresc?Se zice ca in timpul preliminariilor actului sexual partenerii sunt in drept a se atinge oriunde si cu orice. Ori ce, deci si cu ochii, cu privirea, ceea ce multe femei detesta din pudoare. Numi amintesc sa fi vazut sotia goala.

Alte referate despre: compuneri iubire dragoste, tema iubirii dragoste tarzie de tudor arghezi, referate in franceza despre iubire dragoste

Masurarea tensiunilor electromotoare cu compensatorul de curent continuu

Scopul lucrării - Cunoaşterea principiului metodei de compensare, efectuarea unor măsurători de tensiune electromotoare şi determinarea preciziei de măsurare.

Alte referate despre: masurarea tensiunii electromotoare, compensator de curent continuu, masurarea rezistentelor cu ajutorul puntii de curent continuu

About Alfred Nobel

Successful in his industrial and business ventures, Immanuel Nobel was able, in 1842, to bring his family to St. Petersburg. There, his sons were given a first class education by private teachers. The training included natural sciences, languages and literature. By the age of 17 Alfred Nobel was fluent in Swedish, Russian, French, English and German. His primary interests were in English literature and poetry as well as in chemistry and physics.

Alte referate despre: alfred nobel, alfred nobel referat, alfred nobel biografie

Alfred Nobel

The naval mines designed by Immanuel Nobel were simple devices consisting of submerged wooden casks filled with gun powder. Anchored below the surface of the Gulf of Finland they effectively deterred the British Royal Navy from moving into firing range of St. Petersburg during the Crimean war (1853-1856). Immanuel Nobel was also a pioneer in arms manufacture and in designing steam engines. Successful in his industrial and business ventures, Immanuel Nobel was able, in 1842, to bring his family to St. Petersburg.

Alte referate despre: referat alfred nobel, alfred nobel inventii, despre alfred nobel

Fondul de compensare a investitorilor

Fondul va compensa investitorii, in oricare din urmatoarele situatii:
C.N.V.M. a constatat ca, pentru moment, din punctul ei de vedere, un intermediar sau o societate de administrare a investitiilor care administreaza portofolii individuale de investitii, din motive ce sunt legate direct de situatia financiara, nu este in masura sa-si indeplineasca obligatiile rezultate din creantele investitorilor si nici nu exista perspectiva de a-si onora aceste obligatii in cel mai scurt timp;

Alte referate despre: control de fond inventariere compensare si control intern, fondul de compensare, fondul european de investitii

Alfred Krupp

The company began to make steel cannons in the 1840s - especially for the Russian, Turkish, and Prussian armies. Low non-military demand and government subsidy meant that the company specialized more and more in weapons: by the late 1880s the manufacture of armaments represented around 50% of Krupp's total output. When Alfred started with the firm, it had five employees. At his death twenty thousand people worked for Krupp - making it the world's largest industrial company.

Alte referate despre: alfred krupp, alfred krupp referat, alfred krupp referat in limba romana

Alfred Nobel

This did not stop Alfred; he moved his laboratory to a barge on the Lake of Malaren. Alfred had by now realized that there were safety problems to be solved; he had to find a safe way to transport the explosive as well as a method to have control of the detonation of nitroglycerin.

Alte referate despre: referat despre alfred nobel, viata lui alfred nobel, viata si activitatea lui alfred nobel

Alfred Nobel

Le "classement" est plus équilibré dans le cas du Prix Nobel de la paix. Par rapport à ces deux pays de taille (population, poids économique) comparable, la France fait une pâle figure et l'on devrait s'interroger sérieusement sur les explications de ce fait. La voie de la facilité serait d'invoquer le handicap linguistique, mais ce n'est pas du tout convaincant : pourquoi l'Allemagne réussit-elle mieux (alors que le français est davantage parlé dans le monde que ne l'est l'allemand) et pourquoi la France réussit-elle justement dans le domaine où la langue compte le plus (la littérature) ?

Alte referate despre: biografia lui alfred nobel, date despre alfred nobel, alfred nobel dinamita

Alfred Nobel - Viata si Inventii

Tatăl său, Immanuel Nobel, a fost inginer de profesie şi s-a confruntat, nu de puţine ori, cu problema aruncării în aer a blocurilor de piatră pentru a putea construi poduri şi clădiri în Stockholm. Deşi mama sa, Andrietta Ahlsell, provenea dintr-o familie bogată, anul 1833 avea să fie un an nefast pentru familia Nobel datorită falimentului căruia tatăl său a trebuit să-i facă faţă.

Alte referate despre: alfred nobel viata, alfred nobel viata privata, referat despre viata si inventiile lui alfred nobel

Masurarea tensiunilor electromotoare cu compensatorul de curent continuu

Schema generala a unui convertor pe 4 biti cu rezistente ponderate :
-rezistentele ponderate reprezinta un generator de curent ponderat.
-AO lucreaza ca sumator insumand curenti ponderati furnizati in functie de pozitia comutatoarelor .

Alte referate despre: masurarea tensiunii electromotoare a unei pile, ce este compensatorul de curent continuu, compensatorul de curent continuu

Caprioara de Emil Garleanu - comentariu

Lumea marunta a celor care nu cuvanta din opera lui Emil Garleanu nu este numai o lume pitoreasca, de un farmec aparte sau de un umor discret, ci este si plina de neliniste si intrebari, isi are dramele ei mute, zguduitoare uneori.In schita "Caprioara", Garleanu zugraveste tocmai astfel de drama, caci caprioara, impinsa de sentimentul sau matern se jertfeste in locul iedului ei iubit.

Alte referate despre: caprioara de emil garleanu rezumat, caprioara de emil garleanu, rezumat caprioara de emil garleanu
Referate afisate : 17
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.