Aminoacizi

Aminoacizi

Aminoacizii sunt substante organice, naturale sau de sinteza, continand, fara exceptie, gruparile amino - si carboxil -, uneori si alte grupari functionale in molecula. Sunt substante solide, incolore , multi dintre ei solubili in apa, altii mai putin sau greu solubili. Cu exceptia proteinei aminoacizii sunt putin solubili in alcool ti insolubili sau greu solubili in solventi nepolari.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 1641
Materia: Chimie

Aminoacizii

Această structură permite desmosinei şi izodesmosinei să lege patru lanţuri peptidice în structuri radiare. Elastina diferă de alte proteine fibroase prin capacitatea sa de a suporta tensiuni în două direcţii).În anumite proteine musculare s-au găsit unii derivaţi metilaţi ai aminoacizii uzuali cum sunt : N-metillisina,N-trimetillisina şi metilhistidina.Recent s-a descoperit prezenţa în protrombină a acidului carboxiglutamic, cu importanţă biologică considerabilă.Se mai pot găsi şi alţi aminoacizi în hidrolizatele proteice, dar numărul lor trebuie să fie mic, ţinând seama de cunoştinţele genetice actuale, iar distribuţia lor se va limita la o proteină dată.

Alte referate despre: aminoacizi esentiali, aminoacizii, aminoacizi

Aminoacizii, proteine, monozaharide si viata

Amino-acizii sunt substante incolore, cristalizate, avand puncte de topire cu mult mai inalte decat cele ale acizilor corespunzatori. Deoarece se descompun la temperatura de topire, amino-acizii nu se pot distila. Ei sunt insolubili in apa si greu solubili sau insolubili in alcooli si eteri. Multi amino-acizi au gust dulce. Proprietatile chimice ale amino-acizilor sunt determinate , in primul rand de existenta grupelor functionale din molecula. Avand concomitent o grupa -COOH si o grupa -NH2, molecula de amino-acid are atat caracter acid , cat si caracter bazic, adica poate forma saruri atat cu acizii , cat si cu bazele. Amino-acizii sunt deci amfoteri.

In solutie, amino-acizii sunt disociati cu formare de amfioni (ioni bipolari). Acestia se comporta diferit, dupa pH-ul mediului. Daca mediul este acid, amino-acidul se comporta ca un cation.Sub actiunea curentului ...

Alte referate despre: aminoacizii proteine monozaharide si viata, referat aminoacizi proteine monozaharide, aminoacizii proteinele si monozaharidele

Amino - Acizi Naturali

1.monocarboxilici
2.dicarboxilici
3.hidroxi-aminoacizi
4.tioaminoacizi
5.diaminoacizi
6.aminoacizi
heterociclici

Alte referate despre: amino-acizii naturali si rolul lor in organizm, amino-acizi naturali referat, amino-acizi naturali

Amino-acizi naturali

Aminoacizi naturali
Aminoacizii sunt combinatii organice care contin in molecula una sau mai multe grupe amino si una sau mai multe grupe carboxil. Dupa structura, aminoacizii se impart in doua mari categorii: 1.Alifatici: unde grupele functionale sunt legate de o catena alifatica, chiar daca in molecula exista un nucleu aromatic. 2.Aromatici: unde grupele functionale sunt legate de un ciclu aromatic.

Alte referate despre: despre amino acizi naturali, referate amino acizi naturali, amino acizi

Analize specifice la iaurt

Culturile lactice au si o slaba activitate lipolitica, pe care o manifesta asupra lipidelor (trigliceridelor), facandu-le mai usor digerabile.Biodisponibilitaea de Ca si P prin absorbtie intestinala este cu 7%, respective 11% mai mare in cazul produselor lactate acide.
Calitatea proteinelor din produsele lactate acide depinde de:Calitatea proteinelor din lapte Calitatea proteinelor din celulele microbiene multiplicate pe parcursul fermentatiei

Alte referate despre: analiza specifica efectuata la fabricarea iaurtului, analize specifice din industria zaharului, analize specifice in industria alimentara cascavalul

Substante organice ppt

Dupa structura chimica a moleculei :
-hormonii derivati din aminoacizi (tiroxina, adrenalina, noradrenalina si alti)
-hormoni peptidici si proteici avand moleculele formate prin incatenarea aminoacizilor prin legaturi peptidice. Ca exemple de hormoni peptidici : hormonii pancreatici (insulina si glucagonul) si ai hipofizei posterioare (ocitocina si vasopresina) etc. Hormonii proteici au molecula alcatuita dintr-un numar mare de aminoacizi incatenati de asemenea prin legaturi peptidice, formand macromolecule proteice : hormonul paratiroidian (parathormonul), hormonii hipofizei anterioare (hormonul de crestere, hormonul adrenocorticotrop etc), hormonii hipofizei intermediare. Hormonii cu structura proteica se numesc si preteohormoni ;
-hormoni steroizi, derivati ai sterolilor : hormoni cortico- suprarenali si sexuali (hormonii ovarieni si testiculari).

Alte referate despre: substante organice, substante organice si anorganice, cu substante organice

Aminoacizii, proteinele si monozaharidele

L (+)-Valina apare in cantitati mici in albusul de ou. In timpul fernmentatiei alcoolice trece in izobutanol.

Alte referate despre: aminoacizi proteine, aminoacizii proteinelor, aminoacizii proteine

Date despre proteine si aminoacizi

Date despre proteine si aminoacizi - Proteinelor constituie în prezent un nume familiar , stiindu-se ca reprezinta o parte necesara a alimentatiei noastre , ce poate fi obtinuta în special din oua , lapte carne , cât si din fasole , mazare nuci . Ca aspect , la microscop , proteinele sunt subtiri , ca niste bastonase gelatinoase . În organele animale apar sub forma de muschi , piele ,par .

Alte referate despre: proteine si aminoacizi, proteine acizi aminoacizi zaharide, proteine sau aminoacizi

Fiziopatologia aminoacizilor (aa)

- boala rezulta dintr-o activitate redusa a fenilalanin-hidroxilazei
- sunt trasaturi autosomal-recesive
- apar cu o incidenta de 1:10000 nastere
- mai frecvent la albi si orientali
- concentratiile plasmatice de fenilalomina pot depasi 20 mg/dl
- scade concentratia plasmatica ale altor aa prin inhibitia absorbtiei gastro-intestinale sau alterarea reabsorbtiei tubulare renale datorita excesului de fenilalanina

Alte referate despre: aminoacizii esentiali, aminoacizi referat, aminoacizi si proteine

Proteinele - substante chimice complexe

Anticorpii, cunoscuti sub numele de imunoglobuline, sunt proteinele care protejeaza corpul impotriva imbolnavirii. De obicei, acestia sunt produsi ca reactie la prezenta unui antigen, cum ar fi otrava sau bacteriile, si se formeaza in tesuturile limfatice ale corpului. Hemoglobina, una dintre cele mai complexe proteine ale organismului, este responsabila de transportul oxigenului de la plamani la tesuturi.

Proteinele nu sunt de obicei folosite pentru a produce energie. Cu toate acestea, cand rezervele de hidrati de carbon si grasimi sunt epuizate, datorita infometarilor sau bolilor, organismul incepe sa descompuna proteinele pentru a obtine minimum 200 kilocalorii pe zi, necesare supravietuirii. Procesul este reglat de hormoni, care determina descompunerea mai degraba a proteinelor din muschi, splina si ficat, decat din celelalte organe vitale.

Descompunerea ...

Alte referate despre: substante chimice complexe, substante chimice, clasificarea substantelor chimice

Proteinele in alimentatie

Unii hormoni contin proteine, acestiea avaind rol in reglarea activitatii organismului. Patricipa la formarea anticorpilor , ajutand la debarasarea de toxine si microbi. Formarea unor enzime si fermenti necesita prezenta proteinelor. Si nu in ultimul rand, ele participa la formarea dioxidului de carbon, a apei, prin aportul energetic rezultat din arderea lor.

Alimentatia zilnica contine un amestec de aminoacizi. Din acest amestec, majoritatea aminoacizilor pot fi sintetizati de organism, dar 8 dintre ei pot fi introdusi in organism numai prin alimentatie.

Prin alimentatie, in organism sunt introduse proteine ce provin din 2 surse: vegetala si animala. ...

Alte referate despre: proteinele in alimentatie, proteine in alimentatie, rolul proteinelor in alimentatie

Lapte Zuzu - Proiect S.C.P.S.

Este conditionata de raportul care exista intre concentratia laptelui si substantele solide, negrase si grasime. Variaza in raport invers cu continutul de grasime si in raport direct cu continutul de proteine, lactoze si saruri. Limitele normale de variatie ale densitatii laptelui sunt cuprinse intre 1,027 si 1,033 cu o valoare medie 1,029. Vascozitatea─ este mai mare decat cea a apei, aceasta scazand la incalzirea laptelui sau prin adaugare de apa. Vascozitatea laptelui normal este de 1,74─ 2,4, iar caldura specifica este de 0,092─ 0,93cal/gr.

Alte referate despre: lapte zuzu, laptele zuzu, planul de marketing-lapte zuzu

Metabolismul protidic in soc

Rezulta creste deversarea aminoacizilor si a nivelului plasmatic aminoacidic datorita incapacitatii ficatului hipoxic de a prelua toti aminoacizii mobilizati.Catabolizarea aminoacizilor se realizeaza prin decarboxilare rezultand amine biogene(histamina,serotonina).Scade tonusul vascular si rezulta vasodilatatie.

Alte referate despre: metabolismul protidic, tulburari ale metabolismului protidic si lipidic, tulburari ale metabolismului protidic biochimie

Acizii ribonucleici, codul genetic, mutatii genetice

ARN mesager •transcris de ARN polimeraza sub forma de ARN mesager precursor ce contine extroni (segmente noninformationale), exoni (segmente informationale)•in urma prelucrarii enzimatice vor fi eliminate segmente noninformationale, ARN mesager matur ce va copia informatia genetica de pe ADN si o transporta la ribozomi unde dicteaza ordinea de asamblare a aminoacizilor.

Alte referate despre: genetica mutati genetice la plante ornamentale, genetica mutatiile genetice referat, referat despre ingineria genetica mutatii genetice clonare

Enzime proteolitice vegetale

Ca si enzimele de origine animala, proteinazele vegetale se pot imparti in doua grupe: proteinaze si peptidaze. Cel mai bine sunt studiate in prezent proteinazele vegetale. In functie de structura centrului activ, proteinazele de origine vegetala se impart in doua grupe:
- proteinaze tiolice care contin in centrul loc activ o grupa sulfhidril (deci un rest de cisteina);
- proteinaze netiolice care sunt reprezentate de toate celelalte proteinaze.

Alte referate despre: enzime proteolitice, enzimele proteolitice, enzimelor proteolitice

Rolul proteinelor in alimentatie

Aceasta constain modificarea structurii lanturilor macromoleculare, fapt ce conduce la pierderea proprietatilor biochimice initiale. Un exemplu de denaturare a unei proteine il constituie coagularea albusului de ou la incalzire.

Alte referate despre: importanta proteinelor in alimentatie, proteine din alimentatie, proteinele din alimentatie

Imunogenitatea si specificitatea

Endocitarea antigenelor corpusculare captate este un proces energodependent (A©activ>>); endocitarea presupune modificarea conformatiei membranare cu formare de pseudopode si vezicule de endocitare. Prelucrarea/procesarea antigenelor endocitate. In lizozomi, sub actiunea proteazelor si hidrolazelor are loc o proteoliza partiala in urma careia rezulta fragmente (epitopi). Ulterior sunt selectati epitopii imunodominanti (cei mai imunogeni).

Alte referate despre: calitatea este diferenta specifica dintre reusita si esec, restaurant cu specific descriere, specificul umanismului romanesc
Referate afisate : 18
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.