Aparitia statelor unite ale americi si constitutia sua

Statele Unite ale Americii - informatii generale

Cu o populatie de peste 312 milioane de pesoane, conform recensamantului din anul 2010, Statele Unite este nu numai a treia tara ca suprafata din lume, dar si a treia cea mai populata tara a lumii. Statele Unite este, in acelasi timp, si una dintre tarile lumii cele mai divers etnic si cultural din lume, intrucat oameni din toate tarile lumii au emigrat candva sau continua sa emigeze in Uniune.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 1289kb
Downloads: 2045
Materia: Geografie

Statele Unite ale Americii

Cîmpiile din bazinul fluviului Mississippi unesc de la Vest la Est Munţii Stîncoşi de Apalaşi şi de la Nord la Sud graniţa cu Canada şi Golful Mexic. Terenul este în mare parte jos şi întins, dar se găsesc şi cîteva lanţuri muntoase, cum sint Ozarks, în Missouri, sau Black Hils în Dakota .Fluviul Mississippi are o lungime de 5970 km,fiind al treilea ca lungime din lume.

Alte referate despre: statele unite ale americii, constituirea statelor unite ale americii, declaratia de independenta a statelor unite ale americii

America

De asemenea, republica este al patrulea cel mai mare producator de titei din lumeDatorita intelegerii NAFTA, comertul cu Canada si SUA s-a triplat din 1994. Din anii 1990, Mexicul s-a angajat in comert din ce in ce mai liber, introducand agremente de comert liber cu peste 40 de tari, inclusiv tarile Uniunii Europene si Japonia. Guvernul este in discutii cu blocul Mercosur pentru aranjamente de comert liber

Alte referate despre: america de nord, america de sud, america

America de nord, America centrala si America de sud

America de Nord
Suprafata: 24.235.583 km²
Populatia: 465.000.000
Numar de tari: 23
Cea mai mare tara: Canada
Cea mai mica tara: Sf, Kitts si Nevis
Cel mai inalt varf: Denali/Muntele Kinley (Alaska) 6194m
Cel mai jos punct: Valea Mortii (California) 86 m sub nivelul marii
Cel mai lung rau: Mississippi
Cel mai mare lac cu apa dulce: Lacul Superior.

Alte referate despre: america de nord partea centrala, america de nord si centrala, vegetatia fauna si solurile americi de nord si centrale

America de Nord

America de Nord cuprinde Canada, Statele Unite ale Americii si Mexic, cat si Groenlanda (cea mai mare insula din lume), Insulele Caraibe si istmul ingust al Americii Centrale ce face legatura dintre continent si America de Sud. Majoritatea populatiei si industriei este concentrata in partea de nord-est, care are o clima temperata. Sudul mai cald si estul mai uscat sunt populate mai putin si foarte putini locuitori traiesc in Nordul Indepartat. SUA si Canada sunt tari puternice si bogate in timp ce Mexicul si America Centrala au economii slabe.

Alte referate despre: america de nord referat, referat america de nord, clima americii de nord

America de Sud

In America de Sud, podisurile se gasesc in partea Central-Estica si mai importante sunt doua:Podisul Braziliei si Podisul Guyanelor.
Podisul Braziliei este cel mai mare podis din America de Sud, ce se intinde in Brazilia, pe aproximativ 90% din suprafata acestei tari.Podisul Braziliei este strabatut de:Parana,Guapore,Xingu,Sao Fran Cisco.

Alte referate despre: america de sud referat, clima americii de sud, zonele naturale ale americii de sud

Statele Unite ale Americii

-Sistemul politic: republica federala prezidentiala
-Capitala: Washington
-Religia: protestanti (52%), catolici(24%), mormoni (2%), evrei (2,5%), musulmani (1%) si altii
-Limba: engleza
-Moneda: 1dolar=100centi
-Cele mai mari orase: New York, Los Angeles, Chicago, San Francisco, Miami, Seattle, Denver, Boston, Houston, Philadelphia
-Cele mai lungi rauri: Potomac, Missouri, Rio Grande, Delaware, Hudson, Mississipi
-Cele mai mari lacuri: Superior, Michigan, Huron, Erie, Ontaro
-Masive muntoase: Muntii Appalasi, Sierra Nevada, Muntii Stancosi

Alte referate despre: statele unite ale americii referat, formarea statelor unite ale americii, constitutia statelor unite ale americii

Statele Unite ale Americii

Statele Unite este o republic ape continental nord-american si se compune din 20 de state.Este bogata in nresurse naturale si dispune de o tehnologie moderna.
SUA este a treia tara din lume ca populatie si a patra ca suprafata.Doua stte se afla isolate de celelalte.In statul Alaska ,situate la V de Canada,se afla Muntele McKinlei(6194 m), cel mai inalt varf din SUA.Statul Hawaii se compune dintr_un grup de insule in oceanul Pacific.

Alte referate despre: referat statele unite ale americii, fauna si solurile statelor unite ale americii, statele unite ale americi

Statele Unite ale Americii

In nord-vestul tarii se afla cea mai mare aglomeratie urbana din SUA, de aproape 500 de km lungime de la nord la sud. Cele mai mari cinci orase ale tari, numarand fiecare peste 1.000.000 de locuitori sunt Boston, New York, Philadelphia, Baltimore si Washington.
Aceasta supermetropola este cea mai dens populata regiune din Statele Unite si cel mai mare centru economic si comercial al statului. Rolul principal este jucat de New York marele centru bancar si financiar.

Alte referate despre: populatia statelor unite ale americii, constituirea statelor unite ale americii referat, constitutia statelor unite ale americi

American History

World War I broke out in Europe in the summer of 1914. The war set Germany and Austria-Hungary (the Central Powers) against the United Kingdom, France, and Russia (the Allied Powers), and eventually involved many more nations. The United States declared itself a neutral nation, but neutrality proved elusive. For three years, as Europeans faced war on an unprecedented scale, the neutrality so popular in the United States gradually slipped away.

Alte referate despre: british and american history, american history, american history x

Bugetul de stat si sistemul resurselor financiare publice

Principalele caracteristici ale acestor relatii economice sunt: continutul economic, exprimarea valorica, rezultatul repartitiei valorii nou create, constituirea si repartizarea de fonduri centralizate, implicarea puterii de stat, satisfacerea unor nevoi publice. Sistemul bugetar are asadar componente distincte, pentru care se poate utiliza si expresia de subsisteme bugetare.

Alte referate despre: download free referat resursele financiare publice ale statului, resurse financiare publice in state membre europene, resursele financiare publice

Statul roman

Conform acestui model, puterea statului trebuie divizata in diferite compartimente cu puteri .i responsabilita.i separate .i independente. Cea mai normala separare a acestor puteri este cea tripartita, care se intalne.te la majoritatea na.iunilor moderne, unde este vorba de puterile legislativa,judiciara .i executiva, cu men.iunea ca aceste func.ii nu au voie sa se afle in aceea.i mana.

Alte referate despre: bugetul de stat, statul dac, rolul statului in economie

Managementul in SUA

In general SUA. este cel mai reprezentativ exemplu din domeniul afacerilor in lume. Evolutia economiei americane , in ultimii 200 de ani, a fost mai lenta pana in 1830 dar odata cu aparitia sistemului de transport feroviar s-a inregistrat o accentuare a cresterii. Societatea americana a creat o structura care a incurajat intreprinderile sa-si dezvolte productia de bunuri si servicii care creau profituri. Reinvestirea unei parti din aceste profituri a condus la intarirea capitalismului, care a stat la baza evolutiei societatii americane.

Alte referate despre: analiza comparativa a managementului din sua, managementul in sua, management comparat sua

Analiza si impactul aderarii noilor state la U.E

Ea a insemnat, in principal, iesirea din recesiune si revenirea la ritmuri de crestere economica mai ridicate. La nivelul Uniunii, acestea s-au concretizat in cresterea consumului, investitiilor, exporturilor, produsului intern brut si a gradului de ocupare a fortei de munca, dar si in consolidarea pozitiei sale in contextul economiei mondiale. Pentru noile state membre, extinderea Uniunii a marcat inceputul unei perioade de crestere economica, bazata, in principal, pe intensificarea cererii interne si pe investitii.

Alte referate despre: analiza postaderare a economiilor noilor state membre ue, impactul aderarii statelor din europa centrala, impactul aderarii statelor din europa centrala si de est la ue

Inventarea pietelor capitaliste si a statelor-natiune

Conditiile din acea vreme si o populatie in continua crestere, cereau o noua initiativa, cu cat mai mult cu cat era necesara o cantitate mai mare de bunuri si preturi mai mici. In aceste imprejurari, negustorii mai indrazneti si-au dispersat activitatea spre forta de munca mai ieftina din zonele rurale - asa-numitul sistem al "subcontractarilor".Un element foarte important pentru acea perioada il constituie progresele (in transporturi, progresul in tehnologie si in progresul in organizarea muncii). Aceste progrese au dus la o diviziune a muncii, reducand in mod substantial costurile de productie a bunurilor si timpul necesar pentru a le produce. Noile sisteme de productie erau foarte necesare dezvoltarii economice, deoarece asigurau satisfacerea cererii din ce in ce mai ridicate.

Alte referate despre: statul natiune, stat natiune, viitorul statului natiune

Rolul si functiile statului

Rolul statului consta, in principiu, in asigurarea, apararea si promovarea prin mijloacele prevazute in Constitutie si in celelalte legi a "interesului general" a "interesului public" a binelui comun inclusiv a "interesului individual". Dar, statul este un instrument special si specializat al poporului in primul rand pentru satisfacerea interesului general.Din nefericire intelesul interesului general difera de la un stat la altul, in raport de caracterul statului si de cat de fidel reprezinta acesta interesul poporului ca detinator al puterii politice. In principiu, interesul general reprezinta sinteza calitativa a intereselor politice, economice, religioase, etnice sau nationale ale poporului privite in integralitatea lor.

Alte referate despre: functiile statului, functiile statului contemporan, functiile statului in turism

Drept constitutional comparat

Pe de alta parte, dupa cum observa profesorul Tudor Draganu, "este posibil ca o constitutie, fara sa fie autoritara, sa garanteze juridic si material doar un numar restrans de drepturi din ansamblul celor considerate astazi de comunitatea internationala ca fiind inerente naturii umane.

Alte referate despre: drept constitutional comparat, drept constitutional comparat referat, drept constitutional comparat romania italia

1859 - 2009 - 150 de ani de continua schimbare a institutiei de sef de stat

Constitutia din 1866 a instituit monarhia ereditara, pe principiul masculinitatii si primogeniturii din familia Hohenzollern Sigmaringen, pe care a declarat-o irevocabila(puterea pe viata - ereditara) si inviolabila (iresponsabilitatea monarhului pentru actele facute in timpul exercitarii atributiilor, dusa chiar pana la iresponsabilitatea pentru actele personale), prin acestea dandu-se frau liber actiunilor monarhilor, care au fost intotdeauna ostile maselor.

Alte referate despre: 24 ianuarie 2009-150 ani de la unirea principatelor, anul eminescu sa terminat anii eminescu continua, anul eminescu s-a terminat anii eminescu continua

Analiza bugetului de stat

In cadrul veniturilor curente o pondere semnificativa o au veniturile fiscale (93,56%), cele nefiscale avand un nivel mai mic (6,44%). Aproape jumatate din veniturile cu caracter fiscal se realizeaza din taxa pe valoarea adaugata(43,53%). In cadrul cheltuielilor bugetului de stat s-a finantat in principal categoria cheltuielilor curente (83,74%), cheltuielile de capital si alte cheltuieli detinand ponderi mai reduse (12,10% si, respectiv 4,15%).

Alte referate despre: analiza bugetului de stat, analiza bugetului de stat 2009, analiza bugetului de stat pe 2010
Referate afisate : 19
Medie note: 8.21 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.