Aplicatii laser

Aplicatii LASER

Despre efectul LASER se cunosc deja foarte multe. Aceasta ramura a stiintei s-a dezvoltat foarte mult de la inceputurile sale (1955-1965) si pana in ziua de astazi. Desi bazele teoretice erau mai mult sau mai putin stabilite, primii care reusesc sa concretizeze toate teoriile si presupunerile au fost doi rusi si un american.


In ordine sunt prezentati Charles H. Townes (Massachusetts Institute of Technology (MIT), Cambridge, MA, USA; nascut in 1915), Nicolay Gennadiyevich Basov (Lebedev Institute for Physics Akademija Nauk Moscow, USSR; nascut in 1922) si Aleksandr Mikhailovich Prokhorov (Lebedev Institute for Physics Akademija Nauk Moscow, USSR; nascut in 1916). Cei trei au impartit premiul Nobel atribuit in 1964 pentru “cercetarile fundamentale in domeniul electronicii cuantice care au condus la construirea oscilatoarelor si a amplificatorilor bazati pe principiul ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 183kb
Downloads: 19217
Materia: Fizica

Istoria laserului

In 1962 Basov si Oraevski au lansat ideea ca racirea rapida ar putea
produce inversia populatiilor in sistemele moleculare. Cativa ani mai
tarziu altii au sugerat ca acest lucru s-ar putea obtine prin
expansiunea unui gaz cu temperatura mare prin niste duze. Si astfel,
in 1966, la laboratoarele Avco Everett, s-a construit primul laser cu
gaz.

Alte referate despre: istoria laserului, istoric laser, istoria laserelor

Laser-ul cu semiconductori

Partile constituente ale unui laser sunt : mediul activ, sistemul de excitare si rezonatorul optic. Partea esentiala a unui dispozitiv laser o constituie mediul activ, adica un mediu in care se gasesc atomii aflati intr-o stare energetica superioara celei de echilibru. In acest mediu activ se produce amplificarea radiatiei luminoase (daca avem o radiatie luminoasa incidenta) sau chiar emisia si amplificarea radiatiei luminoase (daca nu avem o radiatie luminoasa incidenta).

Alte referate despre: laser-ul cu semiconductori, laser-ul cu semiconductori gaas, laseri medicinali cu semiconductori

Laserul

Nr.
crt.
Mărime fizică
Unitate de
măsură
Sistemul Internaţional
de Unităţi (SI)
Sistemul de
unităţi CGS

Alte referate despre: laserul, laser, lasere

Laseri

Laseri - Se considera ca scurta istorie a laserilor incepe in anul 1917 cind Einstein a studiat pentru prima data fenomenul emisiei stimulate. In acea vreme, in plin razboi, nimeni nu se gindea la faptul ca acest fenomen ar putea avea vreo aplicatie practica. Din acest punct de vedere,fenomenul emisiei stimulate a fost dat uitarii, trecind neobservat pina in ultimii ani.Laseri

Alte referate despre: laser referat, efectul laser, referat laser

Laserul

Laserii cu lichid
Laserii cu lichid cei mai cunoscuţi sunt cei cu chelaţi organici şi cei cu coloranţi.Mediul activ pentru laserii cu coloranţi este format de o substanţă fluorescentă dizolvată într-un solvent (alcool). Lărgimea spectrală a radiaţiei emise este de ordinul sutelor de angstromi, putînd fi selectată lungimea de undă dorită, deci laserul este acordabil într-o bandă largă.

Alte referate despre: aplicatii laser, aplicatii ale laserului, laserul in medicina

Prezentarea aplicatiei Display

3. Setările regionale - Aplicaţia Regional Settings
Parametrii regionali administreaza toate informatiile de formatare de text necesare pentru a crea iesiri corecte a aplicatiilor. Include si domeniul legat de timp. De asemenea, permite modificarea parametrilor numerici (Numbers), de moneda (Currency), formatul orei (Time), de data si regionali (Date).

Alte referate despre: prezentarea aplicatiei display, aplicatii display, referat tema 5 prezentarea aplicatiei display

Sanctiunile aplicate minorilor

Sanctiunile aplicate minorilor
Legiuitorul Codului penal român de la 1968 a instituit pentru infractorii minori un sistem mixt de sanctiuni, alcătuit din măsuri educative şi pedepse. Trăsătura caracteristică a acestui sistem este dată, în principal, de componenta măsurilor educative, sanctiuni de drept penal cu caracter eminamente educativ, destinate unor personalităti în formare şi susceptibile de influentare.
Sanctiunile aplicate minorilor

Alte referate despre: sanctiuni aplicate minorilor, sanctiuni aplicate minorilor infractori, sanctiuni aplicabile minorilor

Lasere

Întâi electronii trebuie excitaţi, adică trebuie să primească energie în plus. Aceasta se poate face pe mai multe căi, cum ar fi încălzirea substanţei, suprapunerea sa la un câmp electric intens sau bombardarea sa cu un curent de electroni liberi.

Alte referate despre: laseri, laser in medicina, aplicatiile laserului

Informatica teorie si aplicatii

Informatica teorie si aplicatii - Lucrarea de faţă este o încercare de a răspunde unei problematici mai largi pusă studenţilor şi specialiştilor din domeniul juridic şi anume, organizarea, sortarea, actualizarea şi interogarea bazelor de date juridice, precum şi realizarea de programe expert care să pună la dispoziţia instituţiilor ce emit acte normative, instrumente care să ajute la pregătirea, elaborarea şi urmărirea respectării acestora.

Alte referate despre: teoria haosului aplicatii, informatica teorie, teoria sistemelor aplicata in transporturi

Aplicatii HTML

De asamenea HTA poate fi inclus si in paginile web HTML prin tagul care va fi inclusa in interiorul si are mai multe atribute.

Alte referate despre: aplicatii html, aplicati html, limbaj html si inserarea de imagini in aplicatii html

Aplicatii psihologice pe Internet

Aplicatii psihologice pe Internet
Dezvoltarea rapidă a tehnologiilor informaţionale din ultimii ani a avut un impact deosebit asupra psihologiei, care în acest context a trecut de la aplicaţii locale pe computer la aplicaţii pe reţele de computere, beneficiind de avantajele oferite de reţeaua Internet. Acest articol reprezintă o scurtă trecere în revistă a unor aplicaţii psihologice pe Internet, cu specificarea promisiunilor şi avantajelor precum şi a deficienţelor şi problemelor acestui nou domeniu.
Aplicatii psihologice pe Internet

Alte referate despre: aplicatii psihologice pe internet, referat aplicatii psihologice pe internet, aplicatii psihologice

Programe de aplicatii

Tendinţa de realizare a acestor programe este de automatizarea a foarte multor funcţii, în condiţiile în care utilizatorul nu este un specialist în informatică. Pentru un utilizator obişnuit cea mai mare importanţă şi utilitate o prezintă programele din categoria soft-urilor generalizate. Ele au fost create pentru uşurarea muncii persoanelor care lucrează cu un calculator, fiecare aplicaţie având utilitatea sa.

Alte referate despre: programe de aplicatii, programele de aplicatii, programe de aplicati

Aplicatiile electrolizei

Aplicatiile electrolizei
Greutatile pe care le-a infruntat au fost legate de faptul ca aluminiul este foarte reactiv si era greu sa-l obtina prin reactii chimice obisnuite. Eforturile de a produce aluminiu prin electroliza au fost neroditoare, deoarece sarurile sale anhidre erau greu de preparat, iar oxidul Al2O3, avea un puncte de topire > 2000 , astfel incat, nu exista nici o metoda practica de al topit. In 1886 Hall a descoperit ca Al2O3 dizolva un mineral numir criolit, Na3AlF6, rezultand un amestec, cu un punct de topire relativ mic, din care aluminiul putea fi obtinut prin electroliza.

Alte referate despre: aplicatiile electrolizei, aplicatiile electrolizei referat, aplicatile electrolizei

Aplicatiile teoriei alegerii consumatorului

1.3. Cum influenţează rata dobânzii economiile menajelor?
Una din importantele decizii cu care se confruntă menajele (şi indivizii) constă în a determina partea de venit care se va consuma în prezent şi cea care se va economisi în vederea unui consum viitor. Teoria alegerii consumatorului ne clarifică modul în care se judecă această alegere.

Alte referate despre: aplicatiile teoriei alegerii consumatorului, teoria alegerii consumatorului individual, teoria alegerii consumatorului
Referate afisate : 15
Medie note: 8.32 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.