Arhitectura egipteana

Arta si arhitectura egipteana

Referat despre Arta si arhitectura egipteana
Arta egipteana impresioneaza in primul rand prin surprinzatoarea sa modernitate. Il impresioneaza mai putin pe contemporanul cu preferinte pentru estetica baroca, romantica sau realista; in schimb il va entuziasma pe devodatul artei clasice sau a celei parnasiene. Caci arta egipteana este o arta de mare demnitate si distinctie. Este ermetica, inchisa oricaror sugestii venite din partea artei altor tari, pastrand un aer de profunda solitudine. Nu tine deloc sa emotioneze, este cea mai impersonala din intreaga arie culturala antica orientala.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 20
Materia: Istorie

Renasterea artistica

Arta din timpul renasterii rupe cu traditia medievala manifestand predilectie pentru realizarea de nuduri (« Venus adormita » -Giorgione , « Adam si Eva » -Albrech Durer ) si madone (« Madona Sixtina » -Rafael). Portretele masculine cele mai cunoscute sunt « Omul cu tichie albastra » de Jan van Eyck si « Francisc I » de Jean Clouet. Artistii Renasterii au lasat si autoportrete (Da Vinci, Tiziano, Durer).

Alte referate despre: renasterea artistica, renasterea artistica referat, renasterea artistica in italia

Arta bizantina

Iconoclasmul interzicea reprezentarea sfintilor, a lui Hristos, a
Fecioarei si în primul rând a lui Dumnezeu în forma umana. Mozaicurile
figurative si icoanele au fost distruse.

Alte referate despre: arta bizantina, arta bizantina referat, referat arta bizantina

Mostenirea culturala a antichitatii - arhitectura egipteana

Cea mai veche forma de arhitectura funerara este mastaba, o constructie masiva de caramida sau de piatra,ridicata deasupra unui mormant , sapat adanc in pamant .Acesta este de forma unui put vertical in care este depus sarcofagul si obiectele funerare indispensabile, put care apoi este zidit si umplut cu pietre si pamant.Mastabele sunt morminte ale unor particulari de rand inalt. Acestea erau grupate, regulat in jurul piramidei faraonuluo. O mastaba a unui personaj foarte bogat putea avea multe alte incaperi, comunicand intre ele prin coridoare.

Alte referate despre: mostenirea culturala a antichitatii in arhitectura orientala, arhitectura orientala-mostenirea culturala a antichitatii, mostenirea culturala a antichitatii

Arhitectura romana

Cu timpul s-a generalizat obiceiul ca pentru imparati, guvernatorii sau generalii care se intorceau victoriosi din razboaie, sa se construiasca arcuri de triumf, care sa comemoreze victoriile lor. In diferitele parti ale imperiului se gaseau asemenea constructii. Cele mai insemnate s-au ridicat la Roma, capitala imperiului. Ale lui Titus, Septimiu Sever si al lui Constantin cel Mare, sunt cele mai bine pastrate.

Alte referate despre: arhitectura romana, arhitectura calculatorului, arhitectura orientala

Arhitectura renascentista

Michelangelo di Lodovico Bounarroti Simoni 1475- 1564). El s-a format in altelierul lui Ghirlandane si sub influenta mesterilor Academiei platonice florentine. Ca arhitect el a creat proiectele pentru fatada bisericii San Lorenzo si pentru Piata Capitoliului din Roma.

Alte referate despre: arhitectura renascentista, arhitectura renascentista in romania, download referate despre arhitectura renascentista

Arhitectura formatiunilor statale dintre Dunare si Carpati

Evenimentul exprimat in arhitectura a acestei constituiri statale, este biserica Sf. Nicolae Domnesc (bis. Domneasca) de la Curtea de Arges (1364-1377, ctitorie a lui Vladislav I). Acest prim tip este denumit de N. Ghica- Budesti , tipul lui Negru Voda (mostenit de la imparatii bizantini) si are urmatoarele caracteristici principale.Al doilea tip de biserici , tipul sarbesc din Valea Moravei , denumit si tipul lui Mircea cel Batran

Alte referate despre: primele formatiuni statale la est de carpati, care au fost primele formatiuni statale la est de carpati, primele formatiune statale la est de carpati

Monarhia Egipteana

PRIMA PERIOADĂ INTERMEDIARĂ
- În cursul dinastiei a VI-a monarhia egipteană cunoaşte o perioadă de criză.
- Creşte autoritatea nomarhului în detrimentul autorităţii faraonului;
- Au loc revolte interne;
- Năvălirea unor triburi nomade din Canaan.

Alte referate despre: monarhia egipteana, monarhia egipteana referat istorie, monarhia egipteana referat

Arhitectura bisericilor romanice

Marele avânt pe care l-a cunoscut arhitectura romanică s-a datorat unor noi şi foarte puternice ordine monahale, cum ar fi cel al cluniacilor sau al cistercienilor. Printre cele mai impozante clădiri nou construite se numără abaţiile, capelele şi bisericile de pelerinaj situate pe drumul către biserica ce adăposteşte moaştele Sf. Iacob, în Compostela, din Spania.

Alte referate despre: arhitectura bisericilor, arhitectura biserici, arhitectura bisericii

Barocul vizual

Pictorii care au excelat în folosirea elementelor stilului baroc în pictură au folosit în mod accentuat figuri umane surprinse în decursul mişcării, puternice contraste de lumină şi întuneric (acea tehnică cunoscută sub numele generic de clarobscur), culori puternice, saturate şi un echilibru compoziţional mai degrabă dinamic decât static, considerat de multe ori chiar dezechilibru compoziţional.

Alte referate despre: barocul vizual, imagini vizuale, barocul

Arta si jocul

Ce-a mai frumoasa exprimare a gandurilor omului este arta.
Inceputurile ei se pierd in negura istoriei. In perioada actuala
cunoastem toate etapele prin care a trecut arta. Stim ca oamenii
preistorici isi exprimau credintele, sentimenetele si isi descriau
modul de viata si lasau o mostenire urmasilor prin arta. O dovada
clara a acestui lucru sunt picturile rupestre din pesteri cum ar fi
cea de la Lascaux din Franta, dar si micile statuiete sau grupurile
statuare exempli gratia Ganditorul de la Hamangia .

Alte referate despre: arta ca joc, arta poetica joc secund, arta si jocul

Arta greaca

În realitate lucrurile sunt putin altfel deoarece si după bătălia de la Aetium este observată influenta artei grecesti în producţiile orientale si cele occidentale. Imensa expansiune a culturii grecesti poate explica importanţa acestei arii de influentă .

Alte referate despre: arta greaca, arta greaca referat, stiinta si arta greaca

Arhitectura unui calculator

Unitaţile de interfaţă sunt dispozitive ce asigură legatura între diferite echipamente periferice sau între acestea şi unitatea centrală de prelucrare.

Alte referate despre: arhitectura unui calculator, arhitectura unui calculator referat, arhitectura unui calculator structura ierarhica

Arhitectura calculatoarelor

Referat despre Arhitectura calculatoarelor
Dar câţi dintre noi ştim din ce este compus un calculator, cum funcţionează acesta sau, mai ales, care sunt caracteristicile de bază ale subansamblelor unui sistem de calcul. Pe plan mondial este unanim recunoscut faptul ca orice activitate moderna, eficienta are la baza tehnica de calcul. Aceasta afirmaţie a devenit de fapt o axioma. In tarile dezvoltate, toate domeniile in care lucrează omul, începând cu industria si comerţul,ajungând pana la munca de birou si învăţământ, cuprinzând medicina, transporturile şi chiar arta, sunt cel puţin sprijinite de utilaje si aparate moderne, între care calculatoarele
ocupa un loc de frunte.

Alte referate despre: arhitectura calculatoarelor, arhitectura calculatorului referat, arhitectura calculatoarelor referat

Arhitectura religioasa

Din acelasi secol al V-lea, remarcabile pentru frumusete sunt mozaicurile de la ,,Bazilica Santa Maria Maggiore'' din Roma si ,,Mausoleul imparatesei Galla Placidia din Ravenna''. Splendoarea cobalturilor si albatrosurilor turqoise aflate pe boltile Mausoleului Gallei Placidia, pretiozitatea scanteilor astrale ale boltii, dispusa deasupra intrarii, transparentele si smalturile aurii, albastre si verzi, ofera unul din exemplele cu totul remarcabile ale capodoperei artei mozaicului.

Alte referate despre: arhitectura religioasa, arhitectura religioasa referat, referat arhitectura religioasa

Arhitectura circuitelor cuantice

Conectarea a doua sau mai multe porti cuantice, se face dupa urmatoarele reguli:
R:1 (Etichetarea sau marcarea). Fiecare fir cuantic este marcat de o caracteristica diferita, exceptie facand al 4-lea fir (d), care devine fir comun si se conecteaza la poarta urmatoare, acest fir fiind etichetat la fel.

Alte referate despre: circuit cuantic, circuite cuantice, circuit cuantic definitie
Referate afisate : 16
Medie note: 8.23 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.