Aria triunghiurilor

Arii triunghiuri

Arii triunghiuri - Documentul contine formulele de calcul a ariilor triunghiurilor : Triunghi oarecare, Triungiul dreptunghic, Triunghiul echilateral. Arii triunghiuri

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 11865
Materia: Matematica

Triunghiul

Intr-un triunghi suma lungimilor oricaror doua laturi este m.mare decât lungimea laturii a treia. Suma masurilor unghiurilor unui triunghi este 180

Alte referate despre: triunghiul, triunghi, triunghiul lui pascal

Triunghiul lui Pascal

Dacă notăm două din cele trei numere n, l şi r, al treilea este complet determinat, şi tot aşa este şi punctul la care ele se referă.
Vom nota cu Crn (combinări de n luate câte r) numărul de trasee minime de la vârful triunghiului lui Pascal până la punctul specificat de numărul n (numărul total de cvartete) şi numărul r (cvartetele străbătute mergând spre dreapta).

Alte referate despre: triunghiul lui pascal c, triunghiul lui pascal reprezentare grafica, despre triunghiul lui pascal

Relatii metrice in triunghiul dreptunghic

Relatii metrice in triunghiul dreptunghic.Exercitiu. In dreptunghic in A,cu DC= 15cm,AD , D BC , BD= 5cm.Sa se determine AB si AC.
Rezolvare.Avem AB =BC BD AB =(5+15) AB= 10cm si
AC =BC DC AC =20 15 AC= 10 .Teorema lui Pitagora.In orice triunghi dreptunghic,patratul lungimii ipotenuzei este egal cu suma patratelor lungimilor catetelor.

Alte referate despre: relatii metrice in triunghiul dreptunghic, relati metrice in triunghiul dreptunghic, relatii metrice in triunghi dreptunghic

Teoremele 1-33

Teorema 10: (reciproca primei proprietati a triungiului echilateral).
Daca toate unghiurile unui triunghi sunt congruente atunci triunghiul este echilateral.

Alte referate despre: teorema celor 3 perpendiculare, teoremele lui kirchhoff, teorema unghiului de 30 de grade

Teoreme - geometrie in spatiu

Teorema2: doua plane sunt paralele daca unul dintre ele contine 2 drepte concurente, amândoua paralele cu al doilea plan.

Alte referate despre: teoreme geometrie in spatiu, teoremele geometriei in spatiu, referat teoreme geometrie in spatiu

Cercul si ariile patrulaterului

Intr-un cerc, arcelor congruente le corespund coarde congruente.Intr-un cerc, diametrul perpendicular pe o coarda trece prin mijlocul coardei si prin mijlocul arcului subintins de coarda.

Alte referate despre: aria patrulaterului, aria patrulater neregulat, aria patrulaterului neregulat

Triunghiuri

Triunghiul oarecare(scale)

Un triunghi oarecare este triunghiul in care orice 2 lat nu sunt congruente

Triunghiul isoscel

Se numeste triunghi isoscel triunghiul care are 2 lat congruente

Alte referate despre: ariile triunghiurilor, triunghiuri, triunghiurile

Calculul suprafeteler plane

Se da:ABCD patrat Se cere: |BM|/|MA|=?
M(AB) ∂BEDF/∂ABCD=?
BEMC
DFMC
DF=96
BE=72
Rezolvare:
∂ΔDCM/∂MBC==DF/BE===
1)=
2)∂MBCD=
3)∂MBC=
Din 1,2,3
Daca AB=120cmMB=
F.PMC2=MB2+BC2
BE inaltime in ΔMBC(m)(cm)
MB2=ME∙MC8100=ME∙150
ME=8100/150=54cm
DF∙MC=DC∙BC
DF==96cm
FC2=DC2-DF2FC2=1202-962=24∙146=4∙6∙6∙36
EF=150-(72+54)=150-126=24cm
∂BEDF=(cm2)

Alte referate despre: calculul suprafetelor plane, clasificarea cheltuielilor pentru calcularea costurilor-plan de lectie, plan de afaceri sala de calculatoare

Necesitatea existentei ariilor protejate

Necesitatea existentei ariilor protejate
Ariile Protejate sunt percepute inca de foarte multi oameni doar in sensul lor "conservationist" fiind considerate adevarate oaze ale naturii salbatice intr-un desert al dezvoltarii economice, care trebuiesc protejate numai pentru conservarea speciilor care le populeaza. Foarte putin este recunoscut faptul ca zonele aflate in regim natural si seminatural constituie de fapt suportul "vietii" si implicit al dezvoltarii socio-economice.

Alte referate despre: necesitatea existentei ariilor protejate, necesitatea exisstentei ariilor protejate, necesitatea ariilor protejate

Noua lege a ariilor protejate

Scop: protectia si conservarea unor zone de habitat natural si a diversitatii biologice specifice. Rezervatiile biosferei se intind pe suprafete mari si cuprind un complex de ecosisteme terestre si/sau acvatice, lacuri si cursuri de apa, zone umede cu comunitati biocenotice floristice si faunistice unice, cu peisaje armonioase naturale sau rezultate din amenajarea traditionala a teritoriului, ecosisteme modificate sub influenta omului si care pot fi readuse la starea naturala, comunitati umane a caror existenta este bazata pe valorificarea resurselor naturale pe principiul dezvoltarii durabile si armonioase.

Alte referate despre: legea ariilor protejate, referat arii protejate de lege, arii protejate in romania

Ariile protejate si dezvoltare durabila

Mentinerea resurselor genetice salbatice, importante pentru medicina, sau pentru plante, sau pentru hranirea animalelor.Protejarea speciilor care sunt foarte sensibile la distrugerea din partea oamenilor.Asigurarea habitatelor critice pentru hranirea, reproducerea sau odihna speciilor care sunt folosite durabil.Asigurarea veniturilor si a locurilor de munca prin turism.

Alte referate despre: masuri de dezvoltare a turismului in ariile protejate, protejarea mediului si dezvoltarea durabila, dezvoltarea si promovarea turismului in arii protejate

Situatia ariilor naturale protejate si a monumentelor

Regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei, faunei sălbatice, în România sunt acceptate următoarele categorii de arii naturale definite în funcţie de obiectivele de atribuire: rezervaţie ştiinţifică, parc naţional, parc natural, monument al naturii, rezervaţie a biosferei; zona umedă de importanţă internaţională; şit al patrimoniului mondial natural.

Alte referate despre: situatia ariilor naturale protejate, monumentele naturii si ariile naturale protejate, arii naturale protejate

Ariile Protejate in Romania

Romania are un capital natural deosebit de divers. Acest fapt se datoreaza in parte conditiilor fizico-geografice care includ munti, campii, retele hidrografice majore, zone umede si unul din cele mai vaste sisteme de delta ale Europei (Delta Dunarii). De asemenea, datorita pozitiei geografice a Romaniei, flora si fauna prezinta influente asiatice dinspre nord, mediteraneene dinspre sud si componente continental europene dinspre nord-vest. In sfarsit, relativa stabilitate a populatiei in ultimii 60 de ani, lipsa mecanizarii in sectorul forestier si dezvoltarea economica redusa au determinat o exploatare mai redusa a resurselor decat in majoritatea altor zone din Europa.

Alte referate despre: arii protejate din romania, arii protejate, ariile protejate din romania

Ariile protejate in Romania

Astfel investitiile alocate amenajarilor, pazei si masurilor practice de ocrotire ale ariilor protejate erau sporadice si nu depaseau suma de 500.000 de lei pe intreaga tara la nivelul anului 1972. Totodata, desi cresterea cantitativa a teritoriilor a fost insemnata, totusi suprafata protejata reprezenta in 1972 doar 0.0042% din teritoriul tarii, procent care nu acoperea nici pe departe intreaga diversitate specifica si ecologica a tarii.

Alte referate despre: arii protejate romania, arii protejate referat, referat arii protejate

Geto-dacii - stramosii poporului roman

Continuand politica macedoneana a tatalui sau, Alexandru Macedon a ajuns in 335 i.Hr. la Dunare si a trecut la nord de acest fluviu, unde izvoarele antice mentioneaza acum prezenta getilor, care dispuneau si de o puternica armata, de 10.000 pedestrasi si 4.000 calareti. Forta si coeziunea getilor se vor resimti spre sfarsitul secolului al IV-lea i.Hr. si inceputul celui urmator, cand in fruntea unei puternice formatiuni politice si militare se va gasi Dromichaites, invingatorul in doua randuri al lui Lysimach, rege macedonean al Traciei, pe care l-a luat prizonier.

Alte referate despre: geto-dacii stramosii poporului roman, geto dacii stramosii poporului roman, geto-daci stramosi poporului roman
Referate afisate : 16
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.