Arta si arhitectura egipteana referat

Arta si arhitectura egipteana

Referat despre Arta si arhitectura egipteana
Arta egipteana impresioneaza in primul rand prin surprinzatoarea sa modernitate. Il impresioneaza mai putin pe contemporanul cu preferinte pentru estetica baroca, romantica sau realista; in schimb il va entuziasma pe devodatul artei clasice sau a celei parnasiene. Caci arta egipteana este o arta de mare demnitate si distinctie. Este ermetica, inchisa oricaror sugestii venite din partea artei altor tari, pastrand un aer de profunda solitudine. Nu tine deloc sa emotioneze, este cea mai impersonala din intreaga arie culturala antica orientala.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 20
Materia: Istorie

Renasterea artistica

Instrumente noi, imbunatatirea metodelor de imprimare si un mai mare acces la muzica au contribuit la dezvoltarea unui alt gen de muzica, numita muzica de camera. Cum insusi numele sugereaza, muzica de camera a fost creata pentru a fi prezentata in fata unui auditoriu mic .

Alte referate despre: renasterea artistica, renasterea artistica referat, renasterea artistica in italia

Arta bizantina

Biserica a înteles ca un divertisment atât de popular ar putea deveni
un atractiv instrument de propaganda religioasa în rândurile maselor.
În acest scop, se impusese preotilor sa adopte anumite gesturi rituale
în timpul oficierii slujbei, iar imnurile cântate sa introduca melodii
profane, cântate pe strazi.

Alte referate despre: arta bizantina, arta bizantina referat, referat arta bizantina

Mostenirea culturala a antichitatii - arhitectura egipteana

Piramida de la Saqqara este o suprapunere in diferite etape peste o mastaba patrata,avand dimensiuni impresionante.Camerele funerare ale regelui si ale regelui si a celor 11 membrii din familia sa erau sapate in stanca. Sarcofagul regal era depus in fundul unui put, adanc de 28m. In timpul dinastiei urmatoare au fost construite marile piramide de la Giseh, care se numesc Orizontul lui Kheops, Mare este Khefren si Divin este Mikerinos. Asemenea piramide, geometric perfecte, se cunosc azi in Egipt aproximativ 80.

Alte referate despre: mostenirea culturala a antichitatii in arhitectura orientala, arhitectura orientala-mostenirea culturala a antichitatii, mostenirea culturala a antichitatii

Arta Medievala

Secolul al V-lea si secolul al VII-lea au fost in principal o continuarea a artei culturii La Tene cu cateva adaugiri romane, in timp ce secolul al VIII-lea a marcat fuziunea traditiilor germanice cu cultura anglo-saxona, nascandu-se astfel ceea ce se numeste stilul hiberno-saxon sau arta insulara. Mult mai tarziu, in Irlanda pot fi observate si anumite influente vikinge.

Alte referate despre: arta medievala, arta medievala romaneasca, arta medievala de la romanic la gotic

Arta si Stiinta secolului XX

Ideea de „piesă de teatru bine scrisă” şi-a văzut roadele în secolul XIX, unii dramaturgi ai secolului XX, cum ar fi George Bernard Shaw, continuând în această tradiţie; însă alţii au vrut să ducă dramaturgia într-o noua direcţie.

Alte referate despre: arta si stiinta secolului xx, arta si stiinta secolul xx, arta si stiinta secolului v-xxi

Arhitectura romana

Ea a luat diferite elemente din arta altor popoare, contopindu-le intr-un tot unitar, nou, original. Romanii au stiut ce sa ia, cum sa ia si cat sa ia din cultura popoarelor cucerite pentru a-si face arta lor. Arta aceasta a inflorit intr-un timp scurt. Perioada ei de apogeu se situeaza spre sfarsitul secolului I i.e.n., in timpul imperiului lui August si al Antoninilor .

Alte referate despre: arhitectura romana, arhitectura calculatorului, arhitectura orientala

Barocul vizual

De asemenea, folosirea liniilor de compoziţie de forme curbate, asemănătoare unor litere S multiple, a diagonalelor repetate de tip ascendent şi descendent comparativ cu liniile drepte, orizontale şi/sau verticale, folosite preponderent anterior, sunt alte elemente tipice ale barocului de tip vizual.

Alte referate despre: barocul vizual, imagini vizuale, barocul

Arta si jocul

La prima vedere diferenta dintre ludic si matur este precum cea de la
cer la pamant pentru ca oamenii ajunsi la maturite uita sa se joace,
adica uita sa se deconecteze de problemele vietii. Acesti "oameni
maturi" isi uita defapt originile astfel devenind in anumite cazuri
mult mai vulnerabili decat copii ei dispretuiesc pe homo ludens(omul
care se joaca) considerandu-l inapoiat. Ei nu vad defapt ca jocul este
ceva necesar. Prin joc ei inteleg ceea ce fac copii nu vor sa vada ca
aceasta joaca poate evolua si se poate adapta la diferite varste. Prin
urmare diferenta dintre ludic nu este chiar asa de mare, noi suntem
aceia care dam in mintea noastra o definitie denaturata jocului.
Astfel chiar daca se joaca ei nu recunosc acest lucru si din motive
sociale dau alte nume jocurilor.

Alte referate despre: arta ca joc, arta poetica joc secund, arta si jocul

Arta greaca

Se realizează construirea primei generaţii de palate , printre care şi cele din Cnossos şi Malia. Palatele sunt puternic inspirate din modelele orientale. Aceste construcţii au în alcătuire o curte rectangulară , în jurul căreia se află o serie de încăperi , de săli de ceremonii şi de culoare pentru procesiuni. A doua serie de palate cretane este reconstruită în secolul VI Î.C. pe aceleaşi locuri ale palatelor din prima generaţie distruse brutal.

Alte referate despre: arta greaca, arta greaca referat, stiinta si arta greaca

Arta si Stiinta secolului XX

Arta si Stiinta secolului XX - Ritmul rapid al schimbarilor din secolul XX a afectuat artele la fel de mult ca orice alt domeniu. Stilurile si manifestarile s-au urmarit una pe alta intr-o succesiune rapida, caci artistii au incercat sa-si extinda aria de influenta, inventand noi modalitati, tratand noi subiecte, folosind noi tehnologii. Arta si Stiinta secolului XX

Alte referate despre: arta si stiinta secolul xix, arta si stiinta secolului xx power point, arta si stiinta secolului xx imagini

Arta de Comediograf a lui Caragiale - aplicatie pe "O scrisoare pierduta"

Meritul lui Caragiale nu constă în crearea de situaţii comice, deoarece acestea au fost deja abordate în egală măsură de clasicii anteriori, ci în îndepărtarea de tipologia tradiţionalistă, de la clişee, poate chiar în sensul unei alunecări în absurd, un absurd subsidiar şi incomplet pe care Eugen Ionescu îl recunoaşte ca „sursă a inovaţiei sale teatrale” („Note şi Contranote”).

Alte referate despre: date despre ion luca caragiale si opera o scrisoare pierduta, personajele lui caragiale in comedia o scrisoare pierduta, caragiale-in luca o scrisoare pierduta

Simboluri crestine in arta renascentista

Actiunea se desfasoara pe trei planuri. Cel de jos, in plan principal, este alcatuit din muritorii, insa pictorul tinde sa marginalizeze oamenii de rand, cei cu un aspect mai modest, si sa-i centralizeze pe cei ce confera un aer mai important.

Alte referate despre: simboluri crestine in arta renascentinarenascentina, simboluri crestine in arta renascentina, simboluri artistice crestine in arta contemporana

Doald Knuth si arta programarii calculatoarelor

Doald Knuth si arta programarii calculatoarelor - Fara îndoiala ca Arta programarii calculatoarelor este cea mai faimoasa, cea mai citita si cea mai citata lucrare în domeniul informaticii. Însa faima autorului ei nu se datoreaza exclusiv cartii. Donald Ervin Knuth s-a nascut în 1938 într-o familie de origine germana din Milwaukee. Tatal sau era profesor la o scoala luterana iar duminicile era organistul bisericii.

Alte referate despre: arta programarii calculatoarelor donald e knuth, carte knuth arta programarii calculatoarelor, arta programarii calculatoarelor

Geneza in arta si literatura

Printre indienii wankas, care trăiesc pe meleagurile acelea, s-a răspândit credinţa că Amaru n-a murit, ci este şarpele uriaş, ascuns prin peşteri, care ori de câte ori e furtună încearcă să se caţere în vazduh pe coama vântului dar e sfâşiat de fulgere. Credinţa spune că, după cum se iveşte chipul luiAmaru pe cer, luminos ori întunecat, aşa va fi anul, bun sau rău.

Alte referate despre: arta si literatura, scoala fiinta arta si literatura, viata cotidiana reflecta in arta si literatura romana

Cuvant de Tudor Arghezi - Arta Poetica

Trăsăturile artistice ale textului
1. Raportul dintre autor şi cititor este exprimat prin folosirea unor verbe la pers. I, a unor pronume de pers. I şi a II-a şi a unui subst. în cazul vocativ „cititorule”
2. Verbele folosite la modul indicativ, conjunctiv sau condiţional(aş fi voit sã fac, sã strecor, am răscolit) au în vederea creaţiei, exprimând diferite etape ale acestuia.

Alte referate despre: cuvant de tudor arghezi arta poetica, cuvant de tudor arghezi-arta poetica, poezia cuvant de tudor arghezi arta poetica
Referate afisate : 16
Medie note: 8.59 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.