Arthur scopenhauer lumea cu vointa si reprezentare

Lumea ca vointa si reprezentare

Sub influenta lui Platon si a lui Immanuel Kant, Schopenhauer se situeaza in problema teoriei cunoasterii pe pozitia idealismului. Dar in cadrul acestei conceptii, Schopenhauer isi sustine propriile sale vederi si combate filozofia lui Hegel. Bazat pe achizitiile stiintelor naturale, dezvolta un punct de vedere original asupra fiziologiei perceptiei. Dupa Schopenhauer, lumea exterioara exista numai in masura in care este perceputa si prezenta in constiinta omului, deci ca reprezentare. El nu este totusi intru totul de acord cu Kant, care considera ca "lucrul in sine" (das Ding an sich) ar fi mai presus de orice experienta senzoriala si in consecinta nu ar putea fi cunoscut.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 25kb
Downloads: 918
Materia: Filosofie

Vointa

Vointa.De aceea, una şi aceeaşi piedică obiectivă poate fi un obstacol mic pentru o persoană şi unul dificil pentru alta. Evaluarea riguroasă, corectă, adecvată a obstacolului este destul de greu de realizat, apărând frecvent cazuri de subapreciere sau supraapreciere a obstacolului. Cauzele subevaluării sau supraevaluării sunt diverse: experienţa succesului şi a eşecului, tipul de personalitate etc.

Alte referate despre: vointa, vointa referat, vointa psihologie

Vointa si caracter

Plecând de la sensul etimologic al cuvântului caracter, care în limba elenă însemnă pecete, tipar, vom înţelege însuşirile de voinţă ale caracterului ca particularităţi psihice, specifice fiecărui om şi care se exprima în conduita sa voluntară. Aceste însuşiri au o semnificaţie morală, evidenţiază esenţa socială a omului, raporturile sale cu ceilalţi membri ai societăţii.

Alte referate despre: vointa si caracter, vointa si caracterul la prescolari, aptitudinile vointa si caracterul

Vointa si invatare

Abordarea problemei vointei in psihologie a fost influentata puternic de tendintele si curentele manifestate in cadrul filosofiei. Astfel, vointa ca atare a fost considerata fie ca o forta divina care situeaza omul deasupra si in afara influentelor situatiilor externe concrete,fie ca o tendinta interna de opunere activa la aceste influente, de anihilare a lor si de autodelimitare si autodeterminare.

Alte referate despre: vointa in invatare, vointa si invatare referat, vointa si invatare

Femeia in teatrul modern romanesc, intre vointa si pasiune

Teatrul inseamna arta. Desi in Principatele Romane s-a imbus abia pe la inceputul secolului 19, dramaturgia romaneasca a cunoscut o dezvoltare impresionanta creand personaje de neuitat. Femeia, a fost din cele mai vechi timpuri un subiect intalnit in creatiile scriitorilor. Ele sunt intalnite sub diverse caractere: puternice, slabe, naïve, ambitoase, urate, proaste, insa cele ce raman in mintea cititorilor sau spectatorilor de piese de teatru, sunt femeile razbatatoare, capabile sa infrunte orice, care trezesc zazanie intre barbati.

Alte referate despre: femeia in teatrul modern universal, rolul femeii in societatea moderna, femeia in epoca moderna

King arthur and the knight of the round table

Sir Bedivere
Sir Bedivere was a trusty supporter of King Arthur from the beginning of his reign, and one of the first knights to join the fellowship of the Round Table. He helped Arthur fight the Giant of Mont St. Michel, and later he was made Duke of Neustria.

Sir Bors de Ganis
Sir Bors was the only knight to survive the Quest for the Holy Grail and return to court. His fathers name was Bors, and he later succeeded his father as King of Gannes. Bors was a chaste knight, but the daughter of King Brandegoris fell in love with him, and with the aid of a magic ring forced Bors into loving her.

Alte referate despre: king arthur and the knights of the round table, atestat king arthur and the knights of the round table, knight arthur and the knight of the round table

Who was King Arthur

The figure of Arthur begins as a war hero, the praises of whom are sung in war poems by the Celts and the Welsh. Y Gododdin celebrates one particularly brave warrior, then says he "was no Arthur." The Triads are full of wonderful, courageous things Arthur did.
The most important early source for Arthur's deeds is Historia Brittonum, written by the monk Nennius in the 9th century. Nennius calls Arthur dux bellorum and tells us of 12 great battles Arthur fought. Although Nennius tells us the location of each battle, those locations are hard to come by these days. Scholars are still arguing over the locations. Even the agreed-on locations suggest that Arthur got around--literally--from Scotland to the lowlands of Wessex to Wales.
He fought everywhere. He won great victories. A strong tradition has him a Roman heldover who uses his knowledge of cavalry to rout the Saxons time and again, counting on their inexperience in fighting mounted men.
And even though the authors likely have exagerrated ...

Alte referate despre: how was king arthur loyal, was king arthur intelligent, how was king arthur wise

Arthur H. Compton

A fost Presedintele a Societatii de Fizica in 1934, a Asociatiei Americane a Lucratorilor in Stiinta (1939-1940), si a Asociatiei Americane de Stiinte Avansate in 1942.

Alte referate despre: arthur holly compton, arthur hali compton, arthur compton

Vointa

Un mod de a antrena vointa este aplicarea efortului voluntar pe perioade mailungi de timp chiar cand situatia este nefavorabila continuarii actiunii. Increderea in fortele proprii si in valoarea telului sunt factori care sustin si hranesc perseverenta.
Unul dintre aspectele negative ale vointei este incapat anarea cand persoana persista in atingerea scopului dorit chiar cand nu exista sanse reale de reusita,aceasta se datoreaza rigiditatii mentale si lipsei de adaptabilitate la o noua situatie.

Alte referate despre: referat vointa, referat despre vointa, vointa referat psihologie

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii comentariu

Poezia este construita pe o anumita antiteza dintre ,,eu si alti'', antiteza careia ii corespunde raportul dintre cunoasterea paradisiaca si cunoastere luciferica. Acesti doi termeni sunt amplu dezbatuti in lucrarea ,,cunoasterea luciferica'' aparuta in 1933 si care face parte din ,,Trilogia cunoasterii''.

Alte referate despre: eu nu strivesc corola de minuni a lumii comentariu, eu nu strivesc corola de minuni a lumii, comentariu eu nu strivesc corola de minuni a lumii

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - comentariu

Verbele la forma negativa "nu strivesc" exprima refuzul cunoasterii de tip rational si opteaza pentru cunoasterea luciferica.Metafora revelatorie "corola de minuni a lumii" imagine a perfectiunii semnifica prin ideea de cerc, de intreg misterele universale iar rolul poetului este de a contempla si de a adancii taina. Titlul este reluat in incipitul poeziei ca vers iar sensul sau imbogatit de seria de antiteze si de lantul metaforic se intregeste cu versurile finale "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii .../ Caci eu iubesc/ si flori si ochi si buze si morminte".

Alte referate despre: lucian blaga eu nu strivesc corola de minuni a lumii comentariu, eu nu strivesc corola de minuni a lumii comentariu literar, eu nu strivesc corola de minuni a lumii referat

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii Lucian Blaga

Semnificatia titlului. Titlul poeziei, "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii" este o metafora revelatorie care semnifica ideea cunoasterii luciferice, exprimand crezul ca datoria poetului este sa potenteze misterele universului ("corola de minuni a lumii"), ci nu sa le lamureasca, sa le reduca ("nu strivesc"), accentul punandu-se pe confesiunea ("eu").

Alte referate despre: comentariu eu nu strivesc corola de minuni a lumii lucian blaga, eu nu strivesc corola de minuni a lumii lucian blaga comentariu, eu nu strivesc corola de minuni a lumii lucian blaga

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii

Este o arta poetica moderna, pentru ca interesul autorului este deplasat de la tehnica poetica la relatia poet-lume si poet-creatie.
Relatia dintre viziunea autorului asupra poeziei si expresionism se concentraza in jurul unor aspecte relevate in textul poetic: exacerbarea eului creator ca factor decisiv in raportul interrelational stabilit cu cosAZmosul, sentimentul absolutului, interiorizarea si spiri-tualizarea peisajului, tensiunea lirica.

Alte referate despre: lucian blaga eu nu strivesc corola de minuni a lumii, eu nu strivesc corola de minuni a lumii rezumat, comentariu eu nu strivesc corola de minuni a lumii de lucian blaga

Fluviile lumii

Calatoria pe apele fluviului Yangtze , care are o importanta capitala pentru sudul Chinei, include regiunea celor Trei Defileuri. Aceasta regiune merita denumirea de minune a lumii. In valea adanca a fluviului Yangtze, linistea este tulburata numai de vasele luxoase de croaziera, care sunt proprietatea companiei Dongfang-Hong. Desi fiecare dintre acestea are o capacitate de 1.200 de pasageri, vasele sunt arhipline.

Alte referate despre: fluviile lumii, fluvile lumii, fluviile lumi

Lumea noastra contemporana

Dumnezeu a creat oamenii din iubire si tot El ne-a ajutat sa invingem durerea. Desi uitam de Dumnezeu, ne aducem aminte de el atunci cand avem probleme. Atunci ne aducem aminte ca El exista si disperati “alergam” imediat sa-I cerem ajutorulpentru a rezolva problema. O intrebare biblica spune asa: “La ce-i foloseste unui om ca a castigat lumea intreaga, daca si-a pierdut sufletul?”.

Alte referate despre: lumea noastra contemporana, eseu -religia in lumea noastra contemporana, rolul dilatari in lumea noastra
Referate afisate : 15
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.