Artroplastia necimentata

Artroplastia necimentata utilizand ceramici de alumina pentru acoperire si material de legatura

Artroplastia necimentata utilizand ceramici de alumina pentru acoperire si material de legatura
Raportăm experienţa noastră clinică cu artroplastia de şold cu ceramică anatomică (AnCA – anatomical ceramic hip arthroplasty) (fabricată de Cremascoli, Milano, Italia), (Fig. 1). Am realizat 694 de implanturi (inclusiv 87 de cazuri de operaţii de revizie ) între noiembrie 1985 şi octombrie 1993.
Artroplastia necimentata utilizand ceramici de alumina pentru acoperire si material de legatura

Nivel: Facultate
Dimensiune: 17kb
Downloads: 138
Materia: Medicina

Influenta aportului sangvin in formarea oaselor si a articulatiilor

Un alt caz ce demonstreaza acelasi principiu este acela al unui baiat
de 9 ani cu o scurtare de 6 cm a femurului drept, dupa o osteomielita
hematogena (fig. 6.9). Femurul a fost alungit cu 8 cm în decurs de 90
de zile, urmata de fixare neutra timp de 60 de zile.

Alte referate despre: formarea oaselor, structura si formarea oaselor, forma oaselor la om referat

Materii prime pentru fabricarea produselor ceramice si a cimentului

Aspectul talcului privit la microscop este redat în figura 1.a şi 1.b; structura sa cristalină este prezentată în figura 1.c. Mica este un termen cu care sunt denumite un grup de minerale care formează cristale în sistem monoclinic, fiind carac¬terizate printr-un clivaj perfect care permite separarea ei în foi foarte subţiri şi, uneori, elastice.
Mica este formată din silicaţi complecşi de aluminiu, cu o culoare diversă, în funcţie de impurităţi. Mica are o duritatea între 2 şi 4 pe scara Mohs şi o densitate relativă între 2.7 şi 3.2.

Alte referate despre: materii prime pentru fabricarea produselor ceramice, materi prime pentru fabricarea produselor cimentului, materii prime pentru fabricarea produselor fainoase

Cimentul

a) A
- 80 - 94% pentru tipurile principale II
- 35 - 64% pentru tipurile principale III
- 65 - 89% pentru tipurile principale IV
- 40 - 64% pentru tipurile principale V

Alte referate despre: procesul tehnologic al cimentului, cimentul, ciment

Producerea cimentului

Avand in vedere faptul ca anul trecut, piata cimentului a atins un nivel de 7,7 milioane de tone, iar la sfarsitului acestui an, va creste cu 30%, la 10,2 milioane de tone, avansul fiind determinat atat de majorarea cererii, cat si de cresterea preturilor si de faptul ca producatorii estimeaza ca piata va ajunge, in urmatorii cinci ani, la 18-20 milioane de euro,m-am gandit sa prezint in acest referat,cimentul.

Alte referate despre: producerea cimentului, producerea cimentului referat, producere ciment

Mortare

Mortarele sunt materiale compozite,obţinute prin agregare,alcătuite din matrice şi agregat (nisip),cu structură microporoasă şi microfisurată.Matricea este formată din pasta de liant sau de amestecuri de lianţi întărită ,în care sunt înglobate granulele de nisip,uneori cenuşa de termocentrală sau trasul şi fracţiunea de agregat cu dimensiunea sub 0,2mm.Matricea constituie suportul fundamental al structurii mortarului.

Alte referate despre: mortii, atitudinea ciobanului moldovean in fata mortii, mortare
Referate afisate : 6
Medie note: 7.73 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.