Auditul de marketing extern analiza pest pentru germania

Audit de marketing extern - Analiza PEST Romania

Audit de marketing extern
Consumul individual efectiv al populaţiei a crescut în 2002 cu o rată mai mică decât cea a PIB, dar mai ales faţă de cea a salariului real, respectiv cu 3,7%. Dacă luăm în considerare că în 2002 câştigul salarial real a crescut cu 5%, rezultă că o bună parte din venituri nu a mai fost destinată consumului ci a fost economisită şi investită.Inflaţia s-a situat pe un trend constant descrescător, la sfârşitul anului 2002, inflaţia a fost de 17,8% (decembrie\decembrie an anterior), nivel inferior celui realizat atât în 2001 (30,3%), cât şi în anul 2000 (40,7%).

Audit de marketing extern
În 2002, câştigul salarial mediu net s-a majorat cu 27,1%, ajungând la 3881 mii lei, faţă de 3054 mii lei în 2001. Salariul real s-a majorat sensibil, pentru anul 2002, acesta având o creştere de 4,5%, ceea ce face ca în perioada 2001-2002 să înregistreze o creştere de 9,6%. Industria de turism din Romania este evaluata, in prezent, la ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 94kb
Downloads: 15
Materia: Marketing

Marketing - politica de promovare

codificarea (transformarea mesajului de catre sursa intr-un mod care sa exprime simbolic ideea sau conceptul ce se doreste sa ajunga la cumparator);canalul de comunicatie (mijlocul prin care mesajul codificat urmeaza sa ajunga la receptor -ziar, revista, televiziune, radio, panou stradal etc);decodificarea (interpretarea de catre receptor a simbolurilor transmise de sursa);

Alte referate despre: marketing politica de promovare, referate marketing politica de promovare, marketing politica de promovare a serviciilor

Metode si tehnici moderne de marketing

Sectorizarea (in ordinea evolutiei)
-sector primar (agricultura)
-sector secundar (industrie)
-sector tertiar (servicii)
-sector quaternar (cercetarea stiintifica)

Alte referate despre: tehnici moderne de marketing, utilizarea tehnicilor moderne de promovare in marketingul bancar, identificarea tehnicilor moderne de promovarea a marketingul direct

Continutul comunicarii de marketing

Intre promovare si comunicatia de marketing exista un raport de la parte la intreg; intelegerea acestei relatii necesita mai intai punerea in discutie a conceptului de promovare. In privinta acestui concept, lucrurile par a fi destul de clare, chiar daca literatura de specialitate indica si pe acest plan existenta a numeroase definitii, reflectand puncte de vedere mai mult sau mai putin asemanatoare .

Alte referate despre: continutul comunicarii in marketing, continutul comunicarii, importanta comunicarii in marketing

Cercetari de marketing

Cercetarea de marketing mai poate avea in vedere si analiza rezultatelor sau performantelor obtinute de catre intreprindere.
Cele mai raspandite cercetari de marketing sunt cele care au in vedere cerintele diferitelor categorii de agenti economici. Din acest punct de vedere, al activitatii de afaceri deci, o cercetare de marketing trebuie sa ofere raspunsuri la intrebari de genul urmator:

Alte referate despre: chestionar cercetari de marketing, cercetari de marketing, referat cercetari de marketing

Analiza activitatii de produs la firma Adidas si strategia de marketing urmata de aceasta pentru imbunatatirea imaginii firmei

Cresterea profitului. Pentru a realiza acest lucru este necesara largirea portofoliului de produse prin introduceri succesive de noi produse.Mentinea cotei de piata. Deoarece concurenta apare pe piata in stadiul de crestere / maturitate al ciclului de viata al produsului, cota de piata a inovatorului se poate eroda. Intrarea pe o noua piata sau orientarea catre un nou segment de piata.Mentinerea statutului de produs inovator.

Alte referate despre: analiza comparativa un produs 2 firme, analiza politici de produs la firma wella, analiza activitatii economice a unei firme

Cercetare de marketing

Fiecare interviu ( dialog ) va fi inregistrat pe banda, retranscris, iar la sfarsit se va analiza continutul.Proportia in care componentele esantionului au caracteristica investigata p este necunoscuta;coeficientul t corespunzator unei probabilitati de garantare a rezultatelor P=95% este 2,06;eroarea limita acceptabila Dω sa nu fie mai mare de A�3%.

Alte referate despre: cercetare de marketing, cercetarea de marketing, cercetarea de marketing si nevoile clientilor

Marketing direct

Ce format de reclame veti utiliza? Reclama va aparea in alb si negru , in 2 sau 4 culori?
Pentru revistele pilot din prima faza reclama va aparea in 2 sau 4 culori, in functie si de structura revistei si armonizarea cu aceasta.Cum veti urmari eficienta programului?
Eficienta programului ve fi urmarita prin inregistrarea numarului de comenzi solicitate in urma anuntului publicitar . Acesta va contine alaturi de ofertele de pret promotionale si adresele la care se pot face comenzi.

Alte referate despre: referat marketing direct, marketing direct referat, marketing direct

Planul de marketing

Ca document cu o structura formala, planul de marketing il disciplineaza pe cel care il concepe, il ajuta sa isi aranjeze gandurile, cifrele si concluziile intr-o ordine logica, ce poate fi urmarita si de catre altii. Oamenii nu inteleg intotdeauna proiecte financiare, dar pot fi animati printr-un plan de marketing bine scris si bine gandit.

Alte referate despre: plan de marketing, plan de marketing referat, planul de marketing

Mediul de marketing

- furnizori de forta de munca se constituie in factori de mediu, cu influenta importanta in activitatea oricarei intreprinderi, datorita rolului factorului uman in procesul muncii. In sfera acestor furnizori se cuprind, in principal, unitatile de invatamant (pentru economisti si

Alte referate despre: mediul de marketing, analiza mediului de marketing, mediul de marketing al firmei

Lavazza - studiu de marketing

Pretul cafelei diferă mult, în funcţie de cerere şi ofertă şi el este în mod continuu influenţat de factori cum ar fi: modificările de climă, mişcările politice şi calitatea, precum şi volumul productiei de cafea.
Espresso , o inovaţie recentă în modul de preparare a cafelei, îşi are originea în anul 1822, o data cu apariţia primului espressor în Franţa. Italienii au perfecţionat însa aceasta maşinărie şi au fost şi primii ei producători. Astfel cafeaua espresso a devenit o parte integrantă a vieţii şi culturii italiene, deţinând peste 200 mii cafenele în Italia. Astazi , cafeaua reprezintă o industrie gigantica, incluzând peste 20 milioane de oameni.

Alte referate despre: studiu de marketing, studiu de marketing pt iaurt danone, studiu de marketing la o firma

Raport audit

Raport audit - Am procedat la auditarea conform normelor legale a bilantului S.C. BETA S.R.L. Satu Mare încheiat la data de 31 decembrie 2001, a contului de profit si pierdere, si a anexelor pentru exercitiul încheiat la aceastã datã, asa cum sunt prezentate în anexele la prezentul raport. Aceste conturi anuale au fost stabilite sub responsabilitatea conducerii unitãtii.

Alte referate despre: raport audit, raport audit intern, raport audit financiar

Planificarea auditului financiar - contabil

c) definirea modului în care vor fi obţinute şi analizate probele de audit necesare atingerii obiectivelor auditului;
d) identificarea resurselor ce vor fi necesare, utilizarea lor efectivă şi stabilirea bugetului de timp şi a costurilor;
e) controlarea şi supravegherea de către conducerea entităţii auditate a auditurilor individuale, iar de către instituţiile supreme de audit realizarea unui control şi a unei supravegheri totale (generale).

Alte referate despre: planificarea auditului financiar contabil, referat planificarea auditului financiar contabil, audit financiar contabil

Tehnici de analiza a probelor de audit

Analiza creanţelor şi obligaţiilor în sistemul echilibrului financiar în care se abordează, în principal, corelarea sumelor creanţelor şi respectiv obligaţiilor cu termenele de încasare şi respectiv de plată.
Analiza solvabilităţii şi capacităţii de plată se abordează deoarece sunt elemente ale lichidităţii unei întreprinderi, prin care se evidenţiază proprietatea ce o are partea materială a capitalului de a se transforma în bani.

Alte referate despre: tehnici de analiza a probelor de audit, tehnici de analiza a probelor de audit analiza structurii financiare, metode si tehnici de obtinere a probelor de audit

Contabilitate si auditul afacerilor

În unele cazuri Standardele Internationale de Contabilitate (IAS)
permit optarea pentru unul din doua moduri diferite de recunoastere si
prezentare de evenimente sau tranzactii similare, unul dintre
tratamente fiind considerat de baza, iar celalalt este permis ca
alternativ.

Alte referate despre: contabilitate si audit a afacerilor, auditul afacerilor, referat auditul afacerilor
Referate afisate : 15
Medie note: 8.43 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.