Boabe de porumb conservat pe iarna

Furaje conservate pentru iarna

Furaje conservate pentru iarna - În restul timpului, animalelor li se administrează furaje care au fost pregătite pentru păstrare (conservare). În afara furajelor care se păstrează ca atare (sfecla furajeră) există două sisteme de conservare şi anume prin uscare şi prin murare.

În această perioadă se recoltează foarte multe plante furajere, unele pentru consum imediat şi altele pentru consum în perioada de iarnă. Dintre acestea cele mai importante sunt următoarele:

Nivel: Facultate
Dimensiune: 9kb
Downloads: 682
Materia: Agronomie

Cultura porumbului

Cultura porumbului - Arheologii au descoperit ca oamenii cand au aflat ca prin cultivarea porumbului se poate produce pe aceeasi suprafata de teren mai multe decat prin cultivarea orcarui alt produs, productia de porumb a crescut rapid. In secolul XVI-lea porumbul s-a raspandit in intreaga lume.Porumbul reprezinta hrana principala intr-o mare parte a Africii. Porumbul este alcatuit din mai multe parti:flori barbatesti, nod, intrenod, flori femeiesti, frunza, cocean si radacina firoasa.

Alte referate despre: cultura porumbului, cultura porumbului referat, referat cultura porumbului

Combaterea biologica a insectelor daunatoare la porumb

Viermii sarma adulti pot fi capturati cu ajutorul feromonilor specifici. In anii cu precipitatii ridicate larvele si pupele de elateriete sunt puternic infectate cu ciuperci (Beauveria sp, Metarrhizium sp, Entomophthora sp) si infestate de paraziti, dintre care cel mai important este proctotrupidul Raracodrus apteroginus, care distruge pana la 60 % din larve.

Alte referate despre: combaterea chimica a insectelor daunatoare la porumb, combaterea biologica a insectelor daunatoare, combaterea biologica a insectelor daunatoare la cartof

Fulgi de porumb

Idustria fulgilor de cereale are o cifră de afaceri de 4 miliarde $ şi este compusă din câteva companii mari care domină piaţa. Condusă de Kellogg, industria include General Mills, General Foods, Quaker Oats, Ralston Purina şi Nabisco. Tabelul 1 arată performanţa celor mai importanţi concurenţi pe piaţă până în 1984.

Alte referate despre: fulgi de porumb, fulgii de porumb, despre fulgii de porumb

Porumbul semitimpuriu

Porumbul semitimpuriu - Porumbul (Zea mays L) este una din cele mai valoroase plante cultivate datorită productivităţii foarte ridicate şi multiplelor întrebuinţări a produselor sale în alimentaţia oamenilor, în zootehnie şi în industrie.

Alte referate despre: porumb semitimpuriu, soiuri de porumb semitimpuriu, porumbul semitimpuriu

Sfecla

Soiurile
În ţara noastră au fost introduse în cultură solurile de sfeclă furajeră monogermeni: Monoval, Monogal şi Monovert, şi Post. Titon Poly, Ursus Poly, etc. Soiul Polifurajer 26 a fost obţinut prin hibridare, rădăcina este de culoare roşie, cu vârful alb, de formă alungită–ovală. Lungimea rădăcinii este de 35 cm, din care 18 cm creşte în afara din sol.

Alte referate despre: sfecla de zahar, obtinerea zaharului din sfecla de zahar, sfecla de zahar referat

Nutritia la plante si animale

C. La moluşte sistemul digestiv prezintă pentru prima dată o glandă anexă ( hepato – pancreasul ) care elaborează enzime necesare digestiei, dar care are şi rol în secreţia calvarului.

Alte referate despre: nutritia la plante si animale, functia de nutritie la plante si animale, referate despre functia de nutritie la plante si animale

Sistemul digestiv la animale

Paramecium caudatum
Ventral şi pe marginea stângă se găseşte o adâncitură – peristom – tapetată cu cili. În adâncul peristomului se află gura celulară – citostom , continuată cu un canal – cito-faringe. Prin mişcările ciliaturii, particulele alimentare sunt îndreptate în peristom, apoi în citostom, în citofaringe, unde o membrană ondulată le împinge către citoplasmă; la capătul citofaringelui, în jurul unei particule alimentare se formează o vacuolă digestivă care se eli-berează în citoplasmă, începând procesul de digestie prin acţiu-nea enzimelor care pătrund din citoplasmă în vacuole. Vacuolele digestive care conţin resturi ne-digerate elimină aceste produse printr-un mic por (citoproct= ci-topige). Citoplasma este străbă-tută de curenţi care antrenează cu ei vacuolele, determinând o miş-care permanentă a acestora, nu-mită cicloză.

Alte referate despre: digestia la animale, sistemul digestiv la animale, aparatul digestiv la animale

Importanta cresterii animalelor

Importanta cresterii animalelor
OBIECTIVE URMĂRITE:
• Stimularea organizãrii de exploatatii, sau asociatii, în vederea cresterii tineretului ovin pentru îngrãsare în vederea asigurãrii cu carne a pietii interne si externe.
• Cresterea consumului intern de carne de oaie pe cap de locuitor.
• Sporirea veniturilor crescãtorilor prin comercializarea productiei marfã.
• Modificarea directiilor prioritare de exploatare pentru productia carne - lapte.

Alte referate despre: importanta cresterii animalelor, importanta cresterii animalelor domestice, importanta cresterii animalelor in economia mondiala

Conservarea energiei

"Conservarea energiei"
Conservarea energiei
Începând cu anul 1970 ţările care aveau o rată înaltă de dezvoltare, au început să devină tot mai dependente de sursele neregenerabile de energie.Această tendinţă a contribuit la o deteriorare rapidă a situaţiei energetice, care a culminat cu prima criză petrolieră, care a pus în evidenţă două aspecte importante:

Alte referate despre: conservarea energiei mecanice, conservarea energiei, conservarea energiei in lumea vie

Studiul legilor de conservare a impulsului

Studiul legilor de conservare a impulsului
(BC) : m.u.i. h experimental
v = 2gh (3)
p = m*v (4)
Ec=m*v /2 (5)
Δp = p – p (6)
Δec = Ec - Ec (7)

Alte referate despre: legea de conservare a impulsului, legea de conservarea impulsului, fizica legi de conservare generale conservarea impulsului mecanic

Iarna de Vasile Alecsandri

Iarna de Vasile Alecsandri este structurat în douǎ pǎrţi.Partea întâi cuprinde primele trei strofe şi descrie o imagine de ansamblu a naturii copleşite de ravagiile iernii.Partea a doua cuprinde ultima strofǎ şi prezintǎ acelaşi peisaj însufleţit deodatǎ de apariţia soarelui.

În prima strofǎ a poeziei, autorul fixeazǎ dimensiunea spaţialǎ a iernii, care este personificatǎ într-o fiinţǎ supranaturalǎ care cerne din vǎzduh enorme cantitǎţi de zǎpadǎ.Planul terestru este înfǎţişat alǎturi de cel cosmic , iar localizarea imaginii nu este precisǎ realizându-se prin câteva imagini lexicale:”din vǎzduh”,”în cer”,
“în aer”,ai ţǎrii umeri dalbi” prin care se sugereazǎ amploarea cosmicǎ a fenomenului.Astfel norii devin “lungi troiene cǎlǎtoare” care sunt “adunate-n cer grǎmadǎ”, fulgii “zbor, plutesc în aer ca un roi de fluturi albi”, iar iarna rǎspândeşte frigul pretudindeni.

Imaginile sunt preponderent ...

Alte referate despre: iarna de vasile alecsandri comentariu, iarna de vasile alecsandri, pastelul iarna de vasile alecsandri

Pastelul Iarna - Vasile Alecsandri

Pastelul Iarna În această definiţie se încadrează poezia “Iarna” a lui Alecsandri. Aceasta este un pastel, deoarece, prin intermediul versurilor, autorul îşi exprimă în mod direct sentimentele, încântarea în faţa cadrului natural surprins în anotimpul precizat în titlu.

Alte referate despre: pastelul iarna vasile alecsandri, pastel iarna vasile alecsandri, pastelul iarna vasile alecsandri rezumat

Tehnici de conservare a carnii prin frig

"Tehnici de conservare a carnii prin frig"
In istoria frigului artificial, anul 1755-cand William Cullen a realizat un aparat de produs gheata artificiala prin evaporarea apei la presiune scazuta-poate fi considerat ca anul de nastere al frigului artificial. Fara a intra in detalii, este util de aratat principalele etape in evolutia frigului artificial, in cele peste 2 secole cat au trecut de la inceputurile lui. Acestea pot fi sintetizate astfel: •Cercetarile sistematice asupra lichefierii gazelor, datorate lui M. Faraday, incepand cu anul 1823,ca si cercetarile de de termodinamica care incep in anul 1824 prin activitatea lui S. Carnot si se extind intre anii 1842-1852, au fost hotaratoare in realizarea primelor utilaje frigorifice.
"Tehnici de conservare a carnii prin frig"

Alte referate despre: tehnici de conservare a carnii, tehnici de conservare a carni, tehnici de conservare a vinetelor prin frig

Iarna de Vasile Alecsandri

Pe întinderea pustie lipsita de orice semne ale vietii, de unde s-au
sters urmele si drumul, se vad "satele pierdute sub clabuci albii de
fum". Totul se pierde si se

Alte referate despre: comentariu iarna de vasile alecsandri, iarna de vasile alecsandri pastel, comentariul poeziei iarna de vasile alecsandri

Alpinism de iarna in Bucegi

Valea Malinului; Valea Urzicii; Valea Bujorilor - Creasta Morarului - Omul; Rapa Zapezii - Creasta Morarului - Omul; Valea Adanca - Creasta Morarului - Omul; Creasta Balaurului; Valea Bucsoiului; Valcelul Portitelor; Valcelul Grohotisului; Creasta Bucsoiului Mare (Deubel) - Omul; Bran - Clincea - Tiganesti - Omul.

Alte referate despre: iarna in bucegi compunere, compunere despre o excursie in muntii bucegi iarna, compunere despre munti bucegi iarna

Cultura ecologica de porumb

Fie că este cultivat pentru boabe, fie că este cultivat pentru furaj, porumbul are aplicaţii limitate în sistemele organice, din cauza necesităţilor sale nutritive ridicate, a problemelor de control al buruienilor şi din cauza riscului de eroziune. Acesta dă totuşi ocazia unei pauze între cereale păioase, deoarece nu este sensibil la aceleaşi categorii de boli şi dăunători.

Alte referate despre: cultura ecologica a porumbului, cultura ecologica de porumb, culturi ecologice de grau si porumb

Poveste de iarna

Pe ferestrele acestora au inflorit trandafiri albastrii inghetati de o frumusete rara,ce impodobesc frumoasa regina a iernii.Pe derdelus copiii se bucura de venirea acestui anotimp atat de iubit si de frumos incat poate fi confundat cu un vis plin de fericire si amuzament.

Alte referate despre: compunere despre iarna, iarna, compuneri despre iarna
Referate afisate : 18
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.