Brazilia

Brazilia ppt

Vegetatia este reprezentata de padurile ecuatoriale (selva) si savane. La Rio de Janeiro se afla celebra "Capatana de zahar " - Muntele Corcovado. Pentru un concediu in Brazilia, turistii romani nu au nevoie de viza pentru o sedere mai scurta de 90 de zile. Limba oficiala este portugheza, cu diferite accente in functie de zona. Spaniola, engleza, italiana, franceza si germana sunt vorbite pe scara larga, mai ales in centrele turistice.

Moneda nationala este realul brazilian (1 euro = 3 reali). Cei care doresc sa viziteze zonele rurale li se recomanda sa isi faca vaccinul impotriva febrei galbene. Pentru ca exista riscul malariei, se recomanda consumul de apa imbuteliata, carnea si pestele bine gatit, legumele fierte si fructele bine spalate.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 3001kb
Downloads: 6
Materia: Turism

Democratia In Brazilia

Brazilia a fost descoperită, în anul 1500, de un navigator portughez, amoralul Alvarez Cabrol. Pe baza descoperirii sale, regatul Portugaliei a ridicat pretenţii asupra acestui teritoriu, trimiţând în jurul anului 1530 pe Martin Alfonso de Sosua cu 400 de colonişti pentru a ocupa şi popula acest teritoriu. Sosua a întemeiat coloniile Bahia şi mai apoi Sao Paulo.

Alte referate despre: democratia in brazilia, democratia dijn brazilia, regimul democratic in brazilia

Brazilia

Brazilia este a opta putere economica a lumii, desi înca dependenta de
economia S.U.A. si de cea europeana. Totodata, Brazilia a acumulat
numeroase datorii externe.

Alte referate despre: podisul braziliei, brazilia, brazilia referat

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro (însemnând Râu de Ianuarie în portugheză) este numele unui stat şi a unui oraş în sud-estul Braziliei. Oraşul este faimos pentru plajele sale cu hoteluri alineate, Copacabana şi Ipanema, pentru imensa statuie a lui Isus Cristos Mântuitorul ("Cristo Redentor") de pe muntele Corcovado, şi pentru carnavalul său anual.

Alte referate despre: rio de janeiro referat, rio de janeiro, referat rio de janeiro

Brazilia

Brazilia are cea mai mare padure tropicala din lume si cea mai
diversificata fauna si flora din toate tarile. Mediul natural este
perturbat de actiunea omului si este pus in pericol eco sistemul .

Alte referate despre: referat brazilia, despre brazilia, referat despre brazilia

Brazilia

Brazilia a ajuns la circa 164 milioane de locuitori la sfârsitul anului 1999, ocupând locul cinci în lume, dupã China, India, SUA si Indonezia. Densitatea populatiei este de 19,2 locuitori / km2 iar speranta de viatã a crescut de la 41,5 ani în 1950 la 67,7 ani în 1999. Populatia urbanã este de circa 79,63. Populatia ruralã a fost depãsitã de cea urbanã încã din anii '60.

Alte referate despre: brazilia referat geografie, relieful braziliei, economia braziliei

Bugetul Braziliei

Rolul Congresului
Legislaţia joacă un rol important în procesul bugetar. Acest rol variază foarte mult de la o ţară la alta membră OECD. Cât de cât simplu, legislaţia trebuie să demonstreze faptul ca sunt capabili să-şi asume un rol important în procesul bugetar. Cu mult timp înainte, rolul Congresului în procesul bugetar a fost limitat în Brazilia.Înainte de 1989, Congresul nu a putut să realizeze nici o schimbare a bugetului propus de Executiv, aşa încât Constituţia din 1988 i-a dat posibilitatea Congresului să modifice şi acest lucru s-a realizat în mii de amendamente propuse în fiecare an.

Procesul de aprobare a bugetului se bazează pe dezbaterea, corectarea şi aprobarea „Legii conducerii bugetare” şi a bugetului propriu-zis. Această lege este prezentată la Congresul din 15 Aprilie şi trebuie aprobat la data de 30 Iunie. „Legea conducerii bugetare” poate fi caracterizata ca trei legi într-una. În primul rând, aceasta este ...

Alte referate despre: bugetul de stat, bugetul familiei, bugetul personal si bugetul de familie

Brazilia

Teritoriul Braziliei este populat in epoca precolumbiana de triburi
amerindiene tupi, tupayo, caribe, arahuaco s.a. Navigatorul portughez
Pedro Alvares Cabral descopera la 22.IV.1500 coasta Braziliei, insa
colonizarea portugheza incepe odata cu expeditia lui Martin Alonso de
Souza si mai ales dupa stabilirea capitalei coloniei in orasul Bahia.
In 1557 este fondat Sao Paolo, iar in 1565- Rio de Janeir. Rezistenta
triburilor indiene este reprimata cu cruzime; pe plantatii sunt adusi,
din a doua jumatate a secolului 16, sclavi din Africa. Miscarea de
eliberare care ia nastere in secolul 18 duce la proclamarea
independentei la 7.IX.1822. Pedro, fiul regelui ortughez Joao VI se
proclama la 12. XII.1822 imparat al Braziliei, sub numele de Pedro I.
Intre 1865- 1870 Brazilia ...

Alte referate despre: brazilia relief, populatia braziliei, referat brazilia geografie

Curiozitati din lumea plantelor

Eucaliptul-Eucaliptus amigdalina (fam. Myrtaceae) din Australia si California detine recordul inaltimii printre ceilalti arbori.Caracteristic prentru eucalipti este marea lor inaltime de 140—160 m,dar si cresterea rapida,crescand de regula cu 7 m in 2 ani.Dupa 80 an iinceteaza cresterea in lungime si continua cresterea in grosime.

Alte referate despre: curiozitati din lumea plantelor, curiozitati din lumea plantelor si animalelor, curiozitati in lumea plantelor

Principalele activitati agricole in America de Sud

Cafeaua este o planta de cultura importanta in America de Sud. In Columbia se cultiva mai ales in solul fertil de la poalele Anzilor. Chile prezinta o suprafata folosita pentru agricultura relativ restransa, datorita reliefului muntos si a climei secetoase. Cea mai importanta regiune agricola este Marea Vale, campie centrala fertila si calduroasa, unde se cultiva cereale, lamaiul, portocalul, vita de vie si maslinul.

Alte referate despre: principalele activitati agricole alea americii de n, principalele activitati agricole, principalele activitati agricole si tipuri de agricultura

Sao Paolo

Sao Paulo - stat aflat in Sud-Estul Braziliei, se margineste cu Rio de Janeiro si Oceanul Atlantic in est, cu statul Parana in Sud, cu Mato Grosso do Sul in Vest si cu statul Minas Gerais in nord. Sao Paolo are caracteristicile unei campii stramte de coasta . Cele mai mari inaltimi sunt in muntii Serra do Mar langa coasta.
In secolul 17 Sao Paolo a devenit baza pentru expeditiile portugheze in interiorul continentului in cautare de aur si sclavi. Pana la sfârţitul secolului 19, importanta recoltelor de cafea s-a adugat dezvoltarii rapide a statului Sao Paolo ca centru comercial. La 7 septembrie 1822 a fost proclamata independenta Braziliei de Portugalia aici, in Sao Paolo.
Un gigant industrial dintre Brazilia si America de Sud, Sao Paulo produce plante din care se fac masinarii, mobila, chimicale si vehicyule cu motoare, asigurand multe slujbe valoroase pentru populatie. Municipalitatea serveste de asemenea si ca centru financiar al tarii si ca sediu pentru operatiile bancare straine. ...

Alte referate despre: sao paolo, geografie despre sao paolo, referat sao paolo

Zonele biogeografice

Zona deserturilor si semideserturilor
Se gaseste in arii intinse din regiunea tropicala si temperata.Trecerea de la cele doua o fac semideserturile si stepele tot mai aride.Cele mai intinse deserturi: Gobi,Takla-Makla, Kara-Kum, Alashan, Thar si Lut (ultima fiind o prelungire a stepei aride din Anatolia).In latitudini tropicale se desfasoara deserturile: Arabiei, Sahara, Kalahari, Namib, Atacama, Colorado si Marelui Bazin.In Australia: Gibson si Victoria.
Caracteristica acestei zone o constituie cantitatea redusa de precipitatii, sub 300 mm/an,neregularitatea lor si temperaturile ridicate ce determina o evapotranspiratie.

Alte referate despre: zonele biogeografice, zone biogeografice, zona biogeografica

Marile metropole ale lumii 2

Istorie
Golful în care este situat Rio de Janeiro (Golful Guanabara) a fost descoperit de europeni pe 1 ianuarie, 1502, prin exploratorul portughez Gaspar de Lemos; l-a numit "Rio" pentru că a crezut că era mai degrabă o gură de râu decât un golf. Oraşul Sfântul Sebastian Rio de Janeiro a fost fondat la 1 martie 1565 în onoarea regelui Sebastian I al Portugaliei. Rio de Janeiro a fost capitala Braziliei din 1764 până în 1960, când guvernul a fost transferat la Brasília, dar acesta a rămas unul dintre cele mai importante oraşe din ţară, al doilea cel mai mare dupăSăo Paulo. Între 1808 şi 1821, în timpul invaziei napoleonice asupra Portugaliei metropolitane, oraşul a deveni capitala Portugaliei şi a extinsului său imperiu.

Sectoarele Oraşului
Oraşul este împărţit adesea între centrul său istoric (Centro), Zona de Sud dezvoltată în turism, cu plajele sale faimoase la nivel mondia, Zona de Nord unde dezvoltată industrială, Zona de Vest şi regiunea ...

Alte referate despre: marile metropole ale lumii, metropole ale lumii, cele mai mari metropole ale lumii

America de sud

AMERICA DE SUD Lăţimea maximă de 5.160 km, este atinsă între Ponta do Seixas, pe coasta braziliană a Atlanticului, şi Punta Parińas, pe coasta peruană a Pacificului.

Alte referate despre: america de sud, america de sud referat, clima americii de sud

Fluviile lumii

Nil
Nilul este cel mai mare fluviu din Africa ce izvoraste din muntii Rwandei si Burundi si se varsa in Marea Mediterana traversand statele africane: Sudan, Burundi, Rwanda, Tanzania, Uganda, Etiopia si Egipt. Cu lungimea de 6.671 km, fluviul Nil este al doilea fluviu ca marime din lume, urmat de Amazon cu 6.440 km, unele masuratori ale Amazonului de la izvoare, ar fi stabilit o lungime a acestuia de 7.200 km.

Alte referate despre: fluviile lumii, fluvile lumii, fluviile lumi
Referate afisate : 15
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.