Bursa de valori - cotarea unei societati la bursa

Bursa de valori - cotarea unei societati la bursa

Bursa de valori este una din cele mai importante institutii ale economiei de piata, un segment al pietei financiare, o piata secundara organizata, transparenta si supravegheata, pe care se încheie tranzactii referitoare la valori mobiliare, derivate ale acestora, bani.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 27kb
Downloads: 20
Materia: Economie

Bursa de Valori Bucuresti

Indicele BET – C (BUCHAREST EXCHANGE TRADING – INDICE COMPOZIT)
Indicele compozit BET-C, lansat în mai 1998, s-a născut ca un răspuns dat necesităţii unei reprezentări complete a evoluţiei preţurilor tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti. Necesitatea creǎrii acestui indice compozit a fost impusǎ şi de creşterea numǎrului de societǎţi listate la BVB.
BET-C, un indice din generaţia a doua, foloseşte formula mediei preţurilor medii ale acţiunilor, ponderată cu capitalizarea bursieră. Portofoliul indicelui conţine toate titlurile listate, iar noile cotate sunt automat incluse a doua zi după formarea preţului de piaţă. Continuitatea şi comparabilitatea valorilor indicelui sunt asigurate de un factor de corecţie, care este însăşi valoarea indicelui în ziua anterioară modificării compoziţiei coşului indicelui.
Deşi pe baza sa nu se pot face operaţiuni futures şi cu opţiuni, BET-C este util pentru că face posibilă calcularea ...

Alte referate despre: bursa de valori bucuresti referat, bursa de valori bucuresti, referat bursa de valori bucuresti

Practica bancara - BRD

Practica bancara - BRD
-calitatea servicilor este garantată de cei peste 5.700 de profesionişti care formează echipa BRD.
-acţionarul principal al BRD este Société Générale , unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro, ale cărui servicii sunt utilizate de 19 milioane clienţi din întreaga lume. Obiectivul major al BRD este dezvoltarea fondului său de comerţ pe aceste pieţe, în cadrul unei strategii de parteneriat pe termen lung cu clienţii săi.

Alte referate despre: practica bancara brd, referate practica bancara brd, caiet de practica bancara brd

Burse de valori si marfuri

3) PIATA LIBERA - model perfect de piata
4) PIATA ORGANIZATA
Tranzactiile se realizeaza conform unor principii, norme si reguli cunoscute de participanti. Se urmareste credibilitatea, garantia de seriozitate.

Alte referate despre: burse de valori si marfuri, burse si valori de marfuri, burse de valori si marfuri referat

Jocul la bursa-piata de capital

Jocul la bursa - piata de capital
Pentru a putea “juca la Bursa” trebuie sa va adresati unei societati de servicii de investitii financiare (SSIF), numita si de brokeraj. Este important, totusi sa mentionam ca investitiile in piata de capital trebuie facute numai din banii economisiti, iar nu din cei necesari traiului, deoarece riscurile pietei sunt inevitabile.Toate tranzactiile sunt realizate prin societati specializate.Alegerea societatii de brokeraj este foarte importanta, pentru ca de abilitatea si profesionalismul brokerilor, traderilor si analistilor societatii depind in ultima instanta si performantele pe care le veti obtine.

Alte referate despre: jocul la bursa-piata de capital, piata de capital si bursa de valori, piata de capital bursa de valori

Societatea comerciala

Declaratia pe proprie raspundere trebuie data de:persoanele fizice care desfasoara activitati independente;fondatori;administratori; reprezentantul permanent - persoana fizica - desemnat prin contractul de administrare a unei societati comerciale;cenzori.

Alte referate despre: societati comerciale, prezentarea unei societati comerciale, societatile comerciale

Functionarea societatilor comerciale

Comanditarii au posibilitatea de a supraveghea activitatea societatii, de a participa la numirea si revocarea administratorilor si de a indeplini anumite atributii in administrarea interna a societatii ;
Comanditarii primesc ocopie dupa bilantul contabil si contul de profit si pierderi.

Alte referate despre: functionarea societatilor comerciale, functionarea societatilor comerciale referat, referat functionarea societatilor comerciale

Bursa de valori

Bursele de valori denumite si burse de fonduri, negociaza hartii de valoare sau efecte comerciale : actiuni, obligatiuni, bonuri de tezaur, alte titluri de proprietate industriala, precum si metale pretioase. Inscrierea la cota Bursei de Valori Bucuresti reprezinta permisiunea acordata de Bursa de Valori unei societati comerciale “deschise” de a avea valori mobiliare tranzactionate prin intermediul mecanismului specific al Bursei.

Alte referate despre: bursa de valori, bursa de valori referat, referat bursa de valori

Burse internationale de valori si marfuri

Legea 129/2000 reglementează expres bursele de mărfuri.
Ca urmare a analizelor întreprinse de numeroşi specialişti în domeniu, s-a demonstrat că bursa este piaţa cea mai dezvoltată ce poate fi reglementată şi permanent perfecţionată.

Alte referate despre: burse internationale de valori, burse internationale de marfuri, teme de burse internationale de marfuri

Rolul femeii in societate - concepte principale

Intrebarile de baza in domeniul culegerilor de sunt urmatoarele:
1.Care sunt determinantii valorici , culturali si sociali ce definesc rolul femeii in societate si care este gradul importantei televiziunii in prezentare si etichetarea acestora?
2. Care este ordinea importantei publice in rolurile femeii si la ce anume se raporteaza structura diverselor ierarhii de roluri ale femeii?

Alte referate despre: rolul femeii in societate, rolul femeii in societatea moderna, rolul femeii in societate referat

Evaluarea societatii comerciale Tehninvest S.A.

Scopul procesului de evaluare este stabilirea valorii actuale - respectiv a rezultatelor financiare ale societatii in vederea cunoasterii situatiei reale a firmei de catre conducere pentru stabilirea politicii sale pentru urmatorii ani. Se urmareste solvabilitatea societatii, daca politica actuala a societatii este conforma si daca aceasta va fi continuata.

Alte referate despre: evaluarea societatilor comerciale, raport de evaluare societate comerciala, evaluarea societatii comerciale

Evaluarea si reflectarea operatiunilor financiar-contabil a societatilor comerciale

SC Global Art SRL are un singur domeniu de activitate:specializare in intretinerea si repararea tuturor marcilor de autovehicule, mai exact in lucrari de tinichigerie-vopsitorie. Societatea este dotata cu cea mai moderna aparatura in domeniu: cabina de vopsire uscare BLOWTHERM ECO, instalatie de producere si tratare aer comprimat cu o capacitate de 500 litri, cal de tras, aparatura de sudat cu argon, precum si cele mai moderne echipamente pentru indreptarea caroseriei.

Alte referate despre: intranet si extranet financiar contabil al societatii comerciale, organizarea activitatii financiar contabile a societatilor comerciale, intranet si extranet financiar contabil al societatilor comerciale

Dizolvarea societatilor comerciale

(3)Transmiterea dreptului de proprietate asupra bunurilor ramase dupa plata creditorilor are loc la data radierii societatii din registrul comertului.

Alte referate despre: dizolvarea societatilor comerciale referat, dizolvarea societatilor comerciale, referat dizolvarea societatilor comerciale

Proiect de evaluare al unei societati comerciale

Tot in cadrul bazei de productie apartinand S.C. R.M.R. Arges S.A. exista aateliere de confectii metalice, reparatii auto si utilaje, prelucrari metalice, vulcanizare, atelier electric, atelier tamplarie, depozite de materiale de constructii si instalatii, depozite de mijloace fixe, depozit de piese de schimb, statie alimentare carburant, etc.

Alte referate despre: raport de evaluare a unei societati comerciale, referat evaluarea performantei unei societati comerciale, referate sistemul de evaluare intr-o societate comerciala

Acte necesare pentru infiintarea unei firme sau societati comerciale

Se prezinta acordul coproprietarilor (daca acestia exista).Daca sediul este situat intr-un imobil cu destinatia locuinta (bloc), care intra sub incidenta Legii locuintelor nr. 114/1996, se realizeaza schimbarea destinatiei din locuinta in sediu social si, potrivit legii, este obligatoriu:Sa se prezinte si avizul favorabil al asociatiei proprietarilor, sau Daca nu exista asociatia proprietarilor, se prezinta avizul favorabil al titularilor contractelor de inchiriere sau al proprietarilor din locuintele cu care se invecineaza spatiul, pe plan orizontal si vertical.

Alte referate despre: acte necesare pentru infintarea unei firme sau societati comerciale, acte necesare pentru infiintarea unei firme, acte necesare pt infiintarea unei firme

Diversificarea campului educational in societatea contemporana

Societatea contemporana este tot mai mult definita in literatura de specialitate ca fiind o societate educativa. Analizele comparative ale sistemelor educationale actuale evidentiaza convergenta existenta intre gradul de dezvoltare sociala, economica si culturala al unei societati si viabilitatea sistemului de invatamant pe care aceasta il promoveaza. Acest fapt impune necesitatea unei cat mai bune reflectari la nivelul fenomenului educational a schimbarilor survenite sau anticipate in sfera socio-economica si intreprinderea unor cercetari riguroase cu privire la posibilitatile de optimizare a sistemelor educationale contemporane.

Alte referate despre: didactic ro idealul educational pentru societatea contemporana, idealul educational al societatii contemporane, diversificarea nevoilor si societatea contemporana

E-Defence si societatea informationala

Ducerea razboiului centrat pe retele NCW (Network Centric Warfare) presupune utilizarea retelelor integrate de calculatoare si de comunicatii pentru comanda si controlul actiunilor militare in contextul mai larg al sistemelor C4I (comanda, control, comunicatii, calculatoare si informatii).

Alte referate despre: societatea informationala, societatea informationala referat, caracteristici ale societatii informationale
Referate afisate : 17
Medie note: 8.32 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.