Bursa de valori bucuresti referat

Bursa de Valori Bucuresti

Piaţa de capital reprezinta o piaţa specializata unde se întâlnesc şi se regleaza în mod liber cererea şi oferta de active financiare pe termen mediu şi lung. Concret, este vorba despre o piaţa pe care se tranzactioneaza în mod liber valori mobiliare, piaţa ce are drept rol principal mobilizarea capitalurilor persoanelor fizice sau juridice care economisesc (cumparatorii de acţiuni şi obligaţiuni) şi care urmaresc plasarea profitabila a acestor capitaluri; aceste fonduri sunt atrase de catre emitenţii de acţiuni/obligaţiuni, care sunt în cautare de capital în vederea finanţarii unor proiecte de investitii.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 39kb
Downloads: 14
Materia: Economie

Piete de capital - piata financiara si bursa de valori

Piete de capital - piata financiara si bursa de valori
Rolul pieţelor financiare este unul economic şi altul social. Din punct de vedere economic acestea contribuie la dezvoltarea procesului investiţional, iar din punct de vedere social, asigurã protecţia veniturilor economisite. Piaţa financiarã are douã componente ale cãror funcţiuni sunt diferite şi complementare şi anume piaţa financiarã primarã specializatã în colectarea veniturilor economisite şi piaţa financiarã secundarã care asigurã mobilitatea şi lichiditatea economiilor plasate.

Alte referate despre: piete de capital - piata financiara si bursa de valori, piete de capital-piata financiara si bursa de valori referat, referat piete de capital piata financiara si bursa de valori

Bursa de Valori

Legea asupra burselor de comert din 9 Mai 1904 aduce o noua organizare a burselor de comert in vechiul regat, organizare a carei necessitate a fost determinate de rezultatele putin satisfacatoare ale legii din 1881. La baza reformei burselor de comert din 1904 afost pus principiul libertatii tranzactiunilor in materie de bursa, Pentru aplicarea lui a fost creat in cadrul bursei un organ nou, pe langa cel al mijlocitorilor oficiali, si anume, corporatiunea bursei .

Alte referate despre: bursa de valori, bursa de valori referat, referat bursa de valori

Bursa de Valori Bucuresti

Legate puternic de economia mondială, bursele şi-au întărit tot mai mult caracterul de referinţă în comercializarea unor produse. Astfel la nivel internaţional au apărut burse specializate pe tranzacţionarea anumitor produse (petrol, metale, cereale etc) care dictează preţurile acestor produse pe întreg mapamondul. Odată cu dezvoltarea economiilor capitaliste volumul şi tipul tranzacţiilor realizate în cadrul burselor au cunoscut o creştere şi diversificare apărând noi produse cum ar fi: tranzacţii spot, futures, options, etc.

Alte referate despre: bursa de valori bucuresti referat, bursa de valori bucuresti, referat bursa de valori bucuresti

Valori mobiliare

a) valori mobiliare primare de genul acţiunilor şi obligaţiunilor care
conferă posesorului fie dreptul de coproprietate, fie dreptul de creanţă şi
generează acestuia venituri viitoare.
b) valori mobiliare derivate rezultate din combinarea valorilor mobiliare primare care au o existenţă de sine stătătoare pe piaţa financiară şi a căror emisiune este legată de nevoia de protecţie împotriva riscurilor sau de necesitatea gestionării eficiente a portofoliului. În categoria valorilor mobiliare derivate se cuprind contractele forward, futures sau options.
c) produse sintetice – produse de tip coş având drept scop dispersarea riscurilor pe un număr cât mai mare de valori mobiliare ce cuprind coşul (ex: contracte pe indici bursieri).

Alte referate despre: valori mobiliare, valorile mobiliare, comisia nationala a valorilor mobiliare

Reprezentarea cifrica a miscarilor de valori

Analiza operatiunii: in urma acestei operatiuni elementul de activ „ materiale consumabile” sporeste cu 350.525 lei, iar un alt element de pasiv „furnizori” sporeste cu 350.525 lei.

Alte referate despre: ce inseamna reprezentarea cifrica a miscarilor de valori la un bilant, reprezentarea cifrica a miscarii de valori ca un bilant mobil, reprezentarea cifrica a miscarilor de valorii la un bilant

Emisia hartiilor de valori

De aceea mijloacele necesare intreprinderile trebuie sa primeasca in decursul unei perioade anumite, adica pina cind exista conjunctura de piata favorabila pentru functionarea lor. In tarile cu economia de piata dezvoltata obtinerea capitalului suplimentar se petrece mai usor, prin intermediul hirtiilor de valoare.

Alte referate despre: harta valorilor, harta valorilor dirigentie, ingineria valorii emisii

Valori imobiliare derivate

Atributiile casei de clearing(sau cleasing):
1. managementul pozitiilor detinute de investitori
2. casele de clearing (cleasing) gestioneaza compensarea pozitiilor
3. supravegheaza si garanteaza lichidarea contractelor la scadenta
4. casa de clearing(cleasing) realizeaza managementul marjelor si respectiv marcarea la piata a contractelor

Alte referate despre: cauta referat valorile imobiliare, valori mobiliare derivate, valori imobiliare

Bursa de marfuri si valori

b)Bursa de valori este rezervata operatiunilor cu valori mobiliare sau "titlurilor de bursa" adica tranzactiilor cu titlu la puratator sau nominative (obligatiuni, actiuni etc. emise de societatile comerciale, de stat. Bursa este simultan piata valorilor mobiliare si locul de intalnire a intermediarilor insarcinati cu operatiuni de vanzare sau de cumparare a acestor titluri, si al caror monopol il detine societatea bursiera. (Martin Lucien- « Banques et burses »1991)

Alte referate despre: bursa de marfuri si valori, referat bursa de marfuri si valori, referate bursa de marfuri si valori

Burse internationale de valori si marfuri

CARACTERISTICILE BURSEI CA PIAŢĂ
Existenţa bursei este condiţionată de existenţa pieţei, ca atare, guvernată de cerinţele de concurenţă liberă. Această concurenţă apare numai dacă piaţa permite manifestarea unei oferte suficient de largi ca volum şi structură, iar cererea să fie solvabilă şi purtătoare de lichidităţi.
Din confruntarea cererii cu oferta se formează cotaţiile bursiere, raport care trebuie să se manifeste liber, neviciat şi care devine informaţie primară în lumea afacerilor.

Alte referate despre: burse internationale de valori, burse internationale de marfuri, burse de valori si marfuri

Obligatiuni municipale

Piata de capital romaneasca este una dintre pietele in curs de formare, fiind considerata ca o piata emergenta (emerging market). Istoria pietei de capital din Romania este o istorie atipica, deoarece initiativa cotarii pe o asemenea piata nu a venit, cum era firesc, din partea emitentilor de titluri (in principal emitentii de actiuni), ci impotriva majoritatii regulilor economice, din partea guvernului si a legislativului prin legea 55/1995 care prevedea cotarea "cu lopata" a unui numar de 5000 de societati pe actiuni pe cele doua piete de capital - Bursa de Valori Bucuresti si RASDAQ.

Alte referate despre: obligatiuni municipale, obligatiunile municipale, obligatiuni municipale referat

Sistemul de negociere al pietei extrabursiere

emitentul să înregistreze o cifră de afaceri de cel putin 2,5 milioane de euro;suma actiunilor celor care detin un procent mai mic de 5% din numărul total de actiuni ale emitentului să depăsească 10% din numărul total de actiuni sau valoarea medie de piată a acestor actiuni să fie de cel putin 50.000 de euro;capitalul social sau capitalizarea medie a pietei în ultimele două trimestre calendaristice să fie de cel putin 0,5 milioane de euro;

Alte referate despre: sistemul de negociere al pietei extrabursiere, studiu de caz pietei tehnici si tactici de negociere, comunicarea si negocierea pietei munci

Schimbarea valorii gramaticale

Schimbarea valorii gramaticale - Prin conversiune, substantivul devine adverb. (cand ?) OBS.! Schimbarea val. gramaticale (morfologia) se mai numeste si conversiune si inseamna schimabrea partii de vorbire.Schimbarea valorii gramaticale

Alte referate despre: schimbarea valorii gramaticale, schimbarea valorii gramaticale exemple, schimbarea valori gramaticale

Bucuresti

CEC-ul se dezvolta rapid astfel incat vechiul sediu devine neincapator, astfel se hotareste demolarea vechiului sediu si pe acelasi loc s-a inceput constructia actualului sediu, dupa planurile arhitectului francez Paul Gottereau. Inceputul lucrarilor a fost marcat printr-o ceremonie care a avut loc la 8 iunie 1897 printre participanti numarandu-se familia regala, membri ai guvernului, membri din consiliul de administratie CEC, arh. Paul Gottereau. Constructia a fost terminata in anul 1900 si de atunci CEC-ul a functionat in aceasta cladire fara a se face alte modificari notabile.

Alte referate despre: bucuresti, referat bucuresti, referat despre bucuresti

Politica guvernamentala de refacere a centrului vechi al Bucurestiului

Primul pas a fost facut in urma cu cateva luni, cand municipalitatea a decis inchiderea zonei istorice pentru circulatie. Urmatorul pas va fi facut in doua-trei saptamani, cand toti cei care locuiesc ilegal in cladirile din aceasta arie vor fi evacuati.

Alte referate despre: documentar despre centrul vechi al bucurestului, referat centrul vechi al bucurestiului, centrul vechi al bucurestiului

Bursa cerealelor

"Bursa cerealelor"Deşi bursa din Chicago reflectă în mare măsură raportul cerere-ofertă de pe piaţa americană, având în vedere poziţia S.U.A. de cel mai mare exportator de cereale, preţurile de la bursa din Chicago sunt considerate preţuri internaţionale şi reprezintă principalul barometru al evoluţiei pieţei internaţionale a cerealelor.

Alte referate despre: bursa cerealelor, bursa cereale, bursa cerealelor 2009

Axiologia - teoria generala a valorilor

Filosofia valorii trebuie sa studieze in primul rand valorile independent de realitatea in care sunt concretizate . Deci, ea va cerceta : temeiurile logice ale valorii, formele ei, si modul cum aceste valori dobandesc un continut real.
In viziunea lui Petre Andrei ideea fundamentala pentru constituirea unei logici a valorii este “considerarea valorii ca un element logic al cunostintei noastre”.
Un alt filosof, Rudolf Eisler vorbeste de o logica a valorilor. El afirma ca teoria valorii poate fi :
o psihologie a valorii
o critica a valorii
o teorie a valorilor morale

Alte referate despre: axiologia - teoria generala a valorilor, aristotel axiologia teoria valorilor, teoria obiectiva a valorii

Organizare traseu - Bucuresti-Apuseni

Organizare traseu - Bucuresti-Apuseni - Marea varietate de forme si roci face ca pe teritoriul Apusenilor sa se gaseasca cea mai mare densitate de rezervatii si monumente ale naturii raportate la suprafata. Cheile si defileurile intalnite in acesti munti constitue elementul cel mai spectacular si senzational prin verticalitate , maretia ansamblului , coloritul variat , salbaticia si inaccesibilitatea.

Alte referate despre: traseu bucuresti apuseni, traseu bucuresti, organizarea administrativa bucuresti
Referate afisate : 18
Medie note: 7.99 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.