Bursa de valori mobiliare

Bursa de valori mobiliare

In acest moment piata de capital romaneasca este reglementata de Legea nr. 297/2004, care modifica si completeaza Legea valorilor mobiliare nr. 52/1994 si actele normative ulterioare. Prin aceasta lege se defineste Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare ca autoritate competenta care aplica prevederile acestei legi prin exercitarea prerogativelor stabilite in statutul sau.

Conform legislatieie in vigoare, bursa de valori este autonoma, avand propriul sau regulament de functionare si mecanism de tranzactionare.
Misiune. Misiunea bursei este aceea de a asigura si a promova o piata eficienta, cu reguli corecte, atractiva si compatibila cu standardele europene, care sa devina un factor de influenta a tendintelor economice si institutionale si sa se constituie intr-un mediu de dezvoltare si initiativa antreprenoriala prin oferirea de servicii, mecanisme si norme pentru mobilizarea, atragerea si alocarea eficienta a resurselor financiare, in conditii de transparenta si siguranta.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 30kb
Downloads: 0
Materia: Economie

Bursa de valori - cotarea unei societati la bursa

Cei care doresc sa devina proprietari si sa participe nelimitat la riscuri si beneflcii cumpara actiuni simple, cei care nu doresc sa-si asume riscuri si beneficii nelimitate cumpara actiuni preferentiale cu un venit fix si cu un risc minimal, iar cei care nu doresc sa devina proprietari ci numai creditori, micsorându-si riscul la maximum, cumpara obligatiuni cu un venit fix exprimat procentual si denumit cupon.

Alte referate despre: bursa de valori - cotarea unei societati la bursa, cotarea unei societati la bursa de valori, riscurile cotari une societati la bursa

Bursa de Valori Bucuresti

Necesitatea reglementării şi supravegherii activităţilor bursiere s-a manifestat cu putere în urma crizei economice din anii 1929-1933, care a început aşa cum se ştie cu crahul bursier de pe Wall Street ( „Joia neagră”).

Alte referate despre: bursa de valori bucuresti referat, bursa de valori bucuresti, referat bursa de valori bucuresti

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare

a) sa convoace si sa audieze administratori, auditori, directori
executivi si orice alte persoane care au legatura cu activitatea
organismelor de plasament colectiv in valori mobiliare;

Alte referate despre: comisia nationala a valorilor mobiliare, comisia nationala de valori mobiliare, referat comisia nationala a valorilor mobiliare

Burse de valori si marfuri-curs

Activitatea bursieră în România în perioada interbelică – în 1929 a apărut Legea Madgearu pentru reglementarea activităţii bursiere – „Legea asupra burselor”, această lege aduce reglementări mult mai precise asupra activităţii bursiere, introducând unele modificări conceptuale şi juridice în concordanţă cu normativele internaţionale unificând totodată legislativ practica bursieră în România.

Alte referate despre: burse de valori si marfuri curs, burse de valori si marfuri, burse si valori de marfuri

Reprezentarea cifrica a miscarilor de valori

Analiza operatiunii: in urma operatiunii elementu de pasiv „ asigurari sociale” se reduce cu 425.500 lei, iar elementul de pasiv „ personal – ajutoare materiale datorate” sporeste cu 425.500 lei. (vezi bilantul nr.2).

Alte referate despre: ce inseamna reprezentarea cifrica a miscarilor de valori la un bilant, reprezentarea cifrica a miscarii de valori ca un bilant mobil, reprezentarea cifrica a miscarilor de valorii la un bilant

Emisia hartiilor de valori

Cu ajutorul operatiunilor de emisiune se formeaza atit capitalul propriu cit si capitalul de imprumut.Cu acest scop se emit asa fel de hirtii de valoare ca: actiuni -la formarea capitalului propriu si obligatiuni - la formarea capitalului de imprumut. Emisiunea certificatelor de depozit si de economii i se permite doar bancilor. Cambiile se emit si conform legislatiei in vigoare nu necesita inregistrarea prospectului de emisiune. In asa mod, societatile pe actiuni pot emite doar 2 tipuri de hirtii de valoare - actiuni si obligatiuni.

Alte referate despre: harta valorilor, harta valorilor dirigentie, ingineria valorii emisii

Rentabilitatea si riscul valorilor mobiliare si modelul pietei financiare

Achizitionare unui activ financiar de natura valorilor mobiliare reprezinta un act de investire de capital, iar in esenta este de fapt vorba de un transfer de capital catre un antreprenor de la care se asteapta o rentabilitate a investitiei facute corespunzatoare riscului asumat prin aceasta investire de capital.Teoria financiara moderna a formalizat un obiectiv complex al gestiunii valorilor mobiliare si anume optimizarea corelatiei dintre rentabilitate si risc in plasarea capitalurilor financiare.

Alte referate despre: rentabilitatea si riscul valorilor mobiliare, rentabilitatea si riscul valorilor mobiliare referat, rentabilitate si risc valori mobiliare

Bursa de valori

Indiferent de forma ei juridica, care poate fi de drept public sau de drept privat, bursa de valori functioneaza sub controlul si supravegherea guvernului. Pe plan international, in cele mai multe state functioneaza burse de drept privat ca societati pe actiuni. Bursele de drept public sunt administratii ale statului cu caracter nelucrativ. Bursa de valori infiintata in Romania in 1994 este o institutie de drept public.

Alte referate despre: bursa de valori, bursa de valori referat, referat bursa de valori

Clasificarea burselor de valori

La bursele de valori clasice se formeaza un curs unic, centralizat, intrucat procesul negocierilor este supus regulamentului de functionare, adica este dirijat si supravegheat, preturile fonnandu-se pe baza de licitatie publica.La bursele de valori moderne, procesele de negociere sunt automatizate, pe baza de mijloace electronice si computere, in exclusivitate sau in combinatie cu mijloace clasice.

Alte referate despre: clasificarea burselor de valori, statutul juridic si clasificarea burselor de valori, comparatie privind clasificarea burselor de marfuri si valori

Bursa de marfuri si valori

g)Bursa este o institutie unde se negociaza hartii de valori si valute straine sau unde se desfasoara tranzactii cu marfuri (Dictionarul explicativ al limbii române-Ed.Academiei 1975).

Alte referate despre: bursa de marfuri si valori, referat bursa de marfuri si valori, referate bursa de marfuri si valori

Bursa de valori

Bursa de valori - Valorile mobiliare pot fi inscrise la cota unei burse numai daca indeplinesc anumite cerinte, specificate in cadrul pietei bursiere. Aceste reglementari se refera la cerinte pentru admiterea, mentinerea si promovarea la cota Bursei, documentatia necesara in acest caz, obligatiile societatii emitente privind difuzarea de informatii necesare pentru desfasurarea in bune conditii a tranzactionarii.

Alte referate despre: bursa de valori din romania, piata financiara si bursa de valori, bursa de valori referate

Revendicare mobiliara

Dupa cum se preciza mai sus, pentru a vorbi despre o asemenea revendicare trebuie sa facem distinctie intre revendicarea bunurilor mobile si cea a bunurilor imobile. Si aceasta intrucat in timp ce in cazul imobilelor posesia naste o prezumtie simpla de proprietate ce poate fi rasturnata prin proba contrarie, in cazul mobilelor ea naste o prezumtie absoluta, juris et de jure, care nu permite dovada contrarie.

Alte referate despre: actiunea in revendicare mobiliara, revendicare mobiliara, actiune in revendicare mobiliara

Bursa cerealelor

Adăugând la aceste două tendinţe majorarea generală a cererii de cereale ca urmare a sporului populaţiei, iar pe de altă parte fluctuaţiile mari ale recoltelor în unele zone mari producătoare ca urmare a condiţiilor meteorologice, se înţelege de ce în ultimii ani piaţa internaţională şi bursele de cereale au cunoscut frecvente momente de tensiune.

Alte referate despre: bursa cerealelor, bursa cereale, bursa cerealelor 2009

Axiologia - teoria generala a valorilor

2. Valorile juridice – pot constitui obiectul unei stiinte a dreptului, a unei sociologii juridice si a unei filosofii a dreptului. Dreptul ca stiinta se ocupa cu valorile juridice numai din punct de vedere al formei si constituirii lor. Filosofia dreptului se ocupa cu nasterea , evolutia si justificarea valorilor juridice; iar sociologia cu aplicarea lor la viata sociala. Dreptul e o totalitate de reguli, de norme, care sunt create de vointa organizata a unei personalitati sociale, a statului .

Alte referate despre: axiologia - teoria generala a valorilor, aristotel axiologia teoria valorilor, teoria obiectiva a valorii
Referate afisate : 15
Medie note: 8.15 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.