Bursa de valori mobiliare referat

Bursa de valori mobiliare

Bursa este piata pe care se vand si cumpara valori mobiliare, conform unei proceduri specifice. Este organizata de un grup fondator si este supravegheata de autoritatea publica desemnata. Bursa reuneste intr-o locatie proprie si in mod permanent pe vanzatorii si cumparatorii de titluri de valoare, fixeaza preturile tranzactiilor, stabileste modalitati de tranzactionare.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 30kb
Downloads: 0
Materia: Economie

Bursa de valori - cotarea unei societati la bursa

c) Piata la ghiseu (OTC - Over The Counter) este piata organizata direct între operatori, în afara burselor organizate si care se deruleaza printr-o retea de telecomunicatii. Pe aceasta piata se pot vinde si cumpara valori mobiliare în cantitati oricât de mici si nu numai pachete de actiuni care sa aiba la baza o unitate de masura. Preturile, desi se formeaza pe baza cursurilor cotate la Bursa oficiala, sunt diferite, variind de la o firma la alta.

Alte referate despre: bursa de valori - cotarea unei societati la bursa, cotarea unei societati la bursa de valori, riscurile cotari une societati la bursa

Bursa de Valori Bucuresti

Acest fapt a impus ca accesul în cadrul burselor să se facă numai prin intermediari specializaţi şi au dus la crearea unor instituţii şi mecanisme cu rol bine determinat în derularea tranzacţiilor (societăţi de depozitare, de compensare a tranzacţiilor, fonduri de garantare, mecanisme de tranzacţionare etc).

Alte referate despre: bursa de valori bucuresti referat, bursa de valori bucuresti, referat bursa de valori bucuresti

Valori mobiliare

a) active de investiţii care apar atunci când plasamentele se valorifică în viitor prin profit, rentă, chirie, etc.
b) active de capital care permit un plasament în valori mobiliare;valorificarea în viitor realizându-se prin dobânzi şi dividende.

Alte referate despre: valori mobiliare, valorile mobiliare, comisia nationala a valorilor mobiliare

Modelul de piata a rentabilitatii si riscului valorilor mobiliare

Preocuparea cotidiana a investitorilor financiari si a gestionarilor prtofoliilor de titluri este de a anticipa tendintele de crestere sau de scadere ale indicelui general al pietei bursiere. De aceste tendinte este legata evolutia valorii de piata a fiecarui titlu din portofoliu. Fiecare valoare mobiliara urmareste, mai mult sau mai putin, tendintele pietei. Cand indicele pietei este in crestere, majoritatea titlurilor au un curs crescator si invers in perioada de scadere. Sunt destul de rare valorile mobiliare care urca intr-o Bursa in scadere si invers. Anumite valori mobiliare sunt mai sensibile decat altele la miscarile pietei bursiere.

Alte referate despre: rentabilitatea si riscul valorilor mobiliare, rentabilitatea si riscul valorilor mobiliare referat, rentabilitate si risc valori mobiliare

Emisia hartiilor de valori

Necesitatea intrepinderilor in capitalul suplimentar pot fi legate de circumstante diferite. Principalile din ele sunt - crearea noilor si modernizarea fondurilor fixe vechi, largirea mijloacelor circulante. Toate aceste necesitati sunt direct legate cu conjunctura pietei, schimbarile careia se efectuiaza in termenii de timp determinati.

Alte referate despre: harta valorilor, harta valorilor dirigentie, ingineria valorii emisii

Cotarea la bursa

3. Examinarea la sediul emitentului. Organele Bursei analizeaza actiunile fixe, modul de utilizare a activelor circulante, situatia salariatilor, dotarea cu echipamente si perspectivele de investitii.

Alte referate despre: cotarea la bursa, cotare la bursa, cotarea la bursa referat

Rentabilitatea si riscul valorilor mobiliare si modelul pietei financiare

Potrivit unui comportament rational, agentii economici fac anticipari pertinente asupra performantelor proiectelor lor de investitii in active financiare de natura actiunilor si obligatiunilor pe piata de capital.
In acest context ei estimeaza fluxurile viitoare de venituri si rata de actualizare a lor, tinand cont de toate informatile in terne si externe disponibile la un moment dat pe piata. In speta, evolutia previzibila a tuturor acelor factori de performanta a investitiei este luata in calculul fluxurilor viitoare de venituri si al ratei de actualizare a lor.

Alte referate despre: riscul valorilor mobiliare, riscul valorilor mobiliare si calculul acestuia, valorile mobiliare- instrumente ale pietei de capital

Bursa de valori

3. Conditiile esentiale pentru infiintarea unei burse de valori
Pentru fondarea unei burse de valori sunt necesare trei conditii:
a) existenta in zona respectiva sau in apropiere a unor societati anonime de mare anvergura;b) difuzarea actiunilor si a obligatiunilor emise de societatile anonime respective la un numar mare de actionari;
c) reglementarea judicioasa a activitatii tranzactionale prin norme legislative imperative cu privire la codul de conduita, limita participarilor, modul de desfasurare a negocierilor, etc.

Alte referate despre: bursa de valori, bursa de valori referat, referat bursa de valori

Valori imobiliare derivate

Standardizarea contractelor futures s-a realizat pe 4 paliere:
a) exista o standardizare la nivelul cantitatii tranzactionate
b) exista o standardizare la nivelul calitatii
c) exista o standardizare la nivelul perioadelor de livrare respectiv institutia bursiera stabilieste perioadele in care se vor livra contractele
d) din punct de vedere al locului de livrare.

Alte referate despre: cauta referat valorile imobiliare, valori mobiliare derivate, valori imobiliare

Bursa de Valori

-targul (negocierea) efectelor publice si private;
-targul actiunilor diverselor societati agricole, industyriale si comerciale;
-targul scrisurilor funciare rurale sau urbane si al tuturor hartiilor negociabile;
-vanzarea materiilor metalice, a monedelor, a tot felul de marfuri;
-inchirierea vaselor de transport, pe uscat si pe apa;
-diverse tranzactii relative la comertulo continental si maritime, interior si exterior, asigurarile de tot felul etc.

Alte referate despre: bursa de valori din romania, piata financiara si bursa de valori, bursa de valori referate

Bursa de marfuri si valori

g)Bursa este o institutie unde se negociaza hartii de valori si valute straine sau unde se desfasoara tranzactii cu marfuri (Dictionarul explicativ al limbii române-Ed.Academiei 1975).

Alte referate despre: bursa de marfuri si valori, referat bursa de marfuri si valori, referate bursa de marfuri si valori

Bursa de valori

Bursa de valori - Valorile mobiliare pot fi inscrise la cota unei burse numai daca indeplinesc anumite cerinte, specificate in cadrul pietei bursiere. Aceste reglementari se refera la cerinte pentru admiterea, mentinerea si promovarea la cota Bursei, documentatia necesara in acest caz, obligatiile societatii emitente privind difuzarea de informatii necesare pentru desfasurarea in bune conditii a tranzactionarii.

Alte referate despre: referate bursa de valori bucuresti, bursa de valori mobiliare, bursa de valori bucuresti prezentare powerpoint

Revendicare mobiliara

Caracterele juridice:
-actiune petitorie, intrucat prin ea se apara chiar dreptul de proprietate, pune in discutie existenta dreptului.In acest sens, proprietarul trebuie sa dovedeasca ca el este titularul dreptului de proprietate.-actiune reala.

Alte referate despre: actiunea in revendicare mobiliara, revendicare mobiliara, actiune in revendicare mobiliara

Axiologia - teoria generala a valorilor

In toate cercetarile, spiritul omenesc isi indreapta atentia asupra tot ceea ce este in contact cu sine. Cunostinta omeneasca in genere tinde catre doua scopuri si anume : a explica lumea, universul din care facem parte a intelege rostul existentei noastre si valoarea ei

Alte referate despre: axiologia - teoria generala a valorilor, aristotel axiologia teoria valorilor, teoria obiectiva a valorii
Referate afisate : 15
Medie note: 8.49 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.