Burse de valori si marfuri -cursuri

Burse de valori si marfuri-curs

Burse de valori si marfuri-curs
Legea 52/94 privind valorile mobiliare şi bursele de valori defineşte bursa de valori astfel: este o instituţie cu personalitate juridică asigurând prin acţiuni intermediare automatizate sisteme, mecanisme şi proceduri adecvate pentru efectuarea continuă, ordonată, transparentă şi echilibrată a tranzacţiilor cu valori mobiliare admise la cotă oferind garanţia morală şi securitatea financiară prin masurarea continuă a lichidităţii respectivelor valori mobiliare.

Burse de valori si marfuri-curs
Ca istoric evoluţia comerţului a apărut cu mulţi ani în urmă ca un proces natural evolutiv de la forme primare până la concentrări comerciale care au dus la apariţia burselor. Formele de comerţ – darul, trocul, moneda marfă, moneda metalică până la formele metalice de astăzi.După sec. XV-lea târgurile au început să decadă lent pierzând teren în faţa depozitelor, magazinelor, comerţului engros care au dus la apariţia ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 48kb
Downloads: 2998
Materia: Economie

Bursa de Valori Bucuresti

Piaţa de capital reprezintǎ o piaţǎ specializatǎ unde se întâlnesc şi se regleazǎ în mod liber cererea şi oferta de active financiare pe termen mediu şi lung. Concret, este vorba despre o piaţǎ pe care se tranzactioneazǎ în mod liber valori mobiliare, piaţǎ ce are drept rol principal mobilizarea capitalurilor persoanelor fizice sau juridice care economisesc (cumpǎrǎtorii de acţiuni şi obligaţiuni) şi care urmǎresc plasarea profitabilǎ a acestor capitaluri; aceste fonduri sunt atrase de cǎtre emitenţii de acţiuni/obligaţiuni, care sunt în cautare de capital în vederea finanţǎrii unor proiecte de investitii.
Desigur, piaţa de capital prezintǎ interes şi din alte puncte de vedere, permiţând preluarea controlului asupra unor societǎţi prin achiziţii semnificative de acţiuni sau obţinerea unor câştiguri pe termen scurt prin specularea ...

Alte referate despre: bursa de valori bucuresti referat, bursa de valori bucuresti, referat bursa de valori bucuresti

Practica bancara - BRD

Practica bancara - BRD
7. Societatea de Investiţii Financiare Oltenia S.A, cu sediul la Craiova, str. Tufănele, BL 313, jud. Dolj, persoană juridică română, deţine un aport la capitalul social de 5.55 %, respectiv în sumă de 226.739.427.000 lei. Societatea de Investiţii Financiare Oltenia S.A deţine un număr de 75.579.809 acţiuni cu o valoare nominală de 3000 lei fiecare.

Alte referate despre: practica bancara brd, referate practica bancara brd, caiet de practica bancara brd

Burse de valori si marfuri

2) PIATA “SIMBOLICA”
Bursa este o piata dematerializata unde se incheie contractul dintre parti, identificarea si circulatia marfurilor realizându-se in afara acestei piete. Aici se tranzactioneaza in principiu titluri rezultate din operatiuni financiare.

Alte referate despre: burse de valori si marfuri, burse si valori de marfuri, burse de valori si marfuri referat

Contabilitatea marfurilor

Contabilitatea marfurilor
Cheltuielile accesorii de aprovizionare unitare astfel calculate se însumeaza cu pretul de cumparare unitar aflându-se costul de achizitie pentru fiecare sort de marfa aprovizionata care ar putea servi pentru evaluarea marfurilor si înregistrarea acestora în contul sintetic 371 ,, Marfuri “ si în analiticele corespunzatoare. Solutia, se constata, este greoaie si în plus, va genera o mare varietate a costurilor de achizitie pentru acelasi sort de marfa, avându-se în vedere variabilitatea cheltuielilor de transport – aprovizionare determinata de o multitudine de factori. Pe de alta parte trebuie avute în vedere si situatiile frecvente în care cheltuielile accesorii de aprovizionare sunt facturate distinct de factura în care sunt prevazute preturile de cumparare.

Alte referate despre: contabilitatea marfurilor, atestat contabilitatea marfurilor, contabilitatea marfurilor cu amanuntul

Istoricul burselor de marfuri

Se considera ca radacinile comertului la termen se afla in sistemul de targuri medievale japoneze, care a permis Japoniei sa dezvolte si sa organizeze piata la termen incepand cu anul 1697, cu aproape un secol si jumatate inaintea Statelor Unite ale Americii.

Alte referate despre: istoricul burselor de marfuri, istoricul burselor de marfuri in romania, istoricul burselor de marfuri din romania

Istoricul burselor de marfuri

Aceste targuri au fost organizate la inceput de comerciantii ambulanti care schimbau marfurile lor locale pe marfuri exotice aduse din tinuturi indepartate. Banii erau putini si majoritatea tranzactiilor se faceau prin simplu schimb. Acest tip de targ era des organizat in Grecia Antica, in timpul Imperiului Roman, dar si in China.Treptat, a aparut o retea de targuri specializate si bine organizate.

Alte referate despre: istoric burse de marfuri internationale, burse de marfuri, bursele de marfuri

Emisia hartiilor de valori

Emisiunea si inregistrarea actiunilor si obligatiunilor ocupa, de obicei, aproximativ 2 saptamini, publicarea prospectului de emisiune si discutarea lui de subiectii pietei se petrece 2 - 4 saptamini, procesul lor de vinzare - cumparare si calculilor respective ocupa 2 - 3 saptamini. In final, peste 2 luni emitentul moblizeaza capitalul necesar si primeste dreptul sa dispuna de el. Din aceasta rezulta, ca cea mai ieftina si cea mai usoara sursa de atragere a resurselor este piata hirtiilor de valoare, de pe care se pot acumula imprumuturi prin intermediul unei din cele mai raspindite metode - emisiunii valorilor mobilare.

Alte referate despre: harta valorilor, ingineria valorii emisii, harta valorilor dirigentie

Istoricul burselor din Romania

Istoricul burselor din Romania
Periodic, târgurile serveau ca pieţe de desfacere pentru arii geografice întinse. Aceste târguri au fost organizate la început de comercianţii ambulanţi care schimbau mărfurile lor locale pe mărfuri exotice aduse din ţinuturi îndepărtate. Banii erau puţini şi majoritatea tranzacţiilor se făceau prin simplu schimb. Acest tip de târg era des organizat în Grecia Antică, în timpul Imperiului Roman, dar şi în China.

Alte referate despre: istoria bursei, istoria bursei de valori, istoricul bursei de valori

Bursa de Valori

-targul (negocierea) efectelor publice si private;
-targul actiunilor diverselor societati agricole, industyriale si comerciale;
-targul scrisurilor funciare rurale sau urbane si al tuturor hartiilor negociabile;
-vanzarea materiilor metalice, a monedelor, a tot felul de marfuri;
-inchirierea vaselor de transport, pe uscat si pe apa;
-diverse tranzactii relative la comertulo continental si maritime, interior si exterior, asigurarile de tot felul etc.

Alte referate despre: bursa de valori, bursa de valori referat, referat bursa de valori

Bursa de valori - cotarea unei societati la bursa

Operatiunile se desfasoara cu exclusivitate în cadrul unui mecanism, folosindu-se un personal specializat în negocierea tranzactiilor si un personal tehnic care se ocupa de pregatirea negocierilor, evidenta contractelor si urmarirea realizarii lor.
Accesul în bursa este restrictiv.Bursa de valori oficiala poate fi:
bursa clasica;bursa moderna.

Alte referate despre: bursa de valori - cotarea unei societati la bursa, cotarea unei societati la bursa de valori, riscurile cotari une societati la bursa

Valori imobiliare derivate

Marcarea la piata: reprezinta evaluarea zilnica a valorii contractului in functie de pretul de referinta stabilit in ultima sesiune de tranzactionareTranzactiile in marja: reprezinta acele tranzactii realizate de catre un investitor, acestea nedispunand de intreaga suma de bani aferenta.Efectul de levier: reprezinta factorul de multiplicare al variatiilor de pret asupra capitalului investit.

Alte referate despre: cauta referat valorile imobiliare, valori mobiliare derivate, valori imobiliare

Bursa de valori

Bursele de valori denumite si burse de fonduri, negociaza hartii de valoare sau efecte comerciale : actiuni, obligatiuni, bonuri de tezaur, alte titluri de proprietate industriala, precum si metale pretioase. Inscrierea la cota Bursei de Valori Bucuresti reprezinta permisiunea acordata de Bursa de Valori unei societati comerciale “deschise” de a avea valori mobiliare tranzactionate prin intermediul mecanismului specific al Bursei.

Alte referate despre: bursa de valori din romania, piata financiara si bursa de valori, bursa de valori referate

Bursa de marfuri si valori

Avand in vedere conceptiile prezentate mai sus, putem spune ca :
-Bursa este o componenta principala a pietei financiare secundare, este o piata organizata , publica, avand menirea de a fi un loc al tranzactiilor pentru vanzarea si cumpararea de valori mobiliare (actiuni ,obligatiuni, bonuri de tezaur, valute, optiuni sau indici bursieri).

Alte referate despre: bursa de marfuri si valori, referat bursa de marfuri si valori, referate bursa de marfuri si valori

Burse internationale de valori si marfuri

Din punct de vedere economic, bursa reprezintă o piaţă unde au loc tranzacţii bursiere după o anumită procedură reglementată.Schimburile, tranzacţiile se cunosc din cele mai vechi timpuri şi se efectuau, la început, sub formă de troc. Ulterior, regele Lidiei din Asia Mică a înlocuit trocul tradiţional printr-un schimb de mărfuri contra unor piese din argint şi aur.

Alte referate despre: burse internationale de valori, burse internationale de marfuri, teme de burse internationale de marfuri

Schimbarea valorii gramaticale

Schimbarea valorii gramaticale
1. Devin adjective :
- verbele la participiu : Pomii <- infloriti au miros placut.
- verbele la gerunziu acordat : Oamenii <- suferinzi au mainile <- tremurande.

Alte referate despre: schimbarea valorii gramaticale, schimbarea valorii gramaticale exemple, schimbarea valori gramaticale

Oferta de marfuri

Daca este vorba insa de oferta de marfuri dintr-un anumit moment, aceasta se reduce la dimensiunile stocurilor de marfuri existente in acel moment pe piata, in reteaua comerciala.

Alte referate despre: oferta de marfuri, oferta de marfuri referat, cererea si oferta de marfuri
Referate afisate : 17
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.