Cariera

Cariera profesionala pe plan European

Cariera reprezinta un aspect deosebit de important din viata unei persoane, datorita faptului ca ea se concretizeaza intr-o permanenta lupta pentru realizarea scopurilor si a obiectivelor propuse. Astfel, suntem dornici de a avea si de a ne dezvolta cariere avand in vedere atat nevoile personale si familiale (inclusiv cele privind cresterea si educatia copiilor nostri), cat si carierele partenerilor sau calitatea vietii.In acest context, subliniem importanta optiunilor personale privind sistemul de valori propriu si cel familial deoarece familia reprezinta unitatea naturala sau acel model institutional consfintit de istoria organizarii sociale, a carui spirit de solidaritate realizeaza mijloacele de protectie si sprijin cele mai adecvate.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 1561
Materia: Management

Carierele in organizatii

Există patru probleme cheie referitor la acest concept de carieră. Primul este acela că perspectiva asupra proceselor carierei nu este doar intraorganizaţională, ci carierele sunt tratate şi ca variabile dependente. Al doilea aspect este excluderea in definiţia tradiţională a carierei a fenomenelor dinafara locului de muncă. Definiţia carierei recunoaşte doar acea parte a vieţii care se leagă cu munca din cadrul organizaţiei. Problemele familie-muncă au fost luate în considerare doar începând cu ultima decadă.

Alte referate despre: plan de cariera, organizatii internationale, organizarea resurselor umane

Definitia carierei

Problema care se pune este in ce masura aceasta activitate este perceputa corect si desfasurata intr-un mod uzual, obisnuit, atat de catre angajati, cat si de catre angajatori. Fara indoiala ca din acea perioada si pana in momentul actual exista o evolutie, asa cum fara nici un fel de dubiu exista companii care realizeaza aceasta activitate ca pe ceva normal, obisnuit. Cu siguranta exista manageri profesionisti, insa numarul acestora poate sa constituie o treime din posibilul existent. Problema care se pune este de flexibilitate si adaptare la schimbare, nu in sens de modernism, ci de deschidere si receptivitate la nou.

Alte referate despre: definitia costurilor carierei, definitie eul liric, definitia pastelului

Plan de Cariera

- Analizarea alternativelor:
-elaborarea catorva alternative
- analizarea implicatiilor,consecintelor

Alte referate despre: model plan de cariera, plan de cariera model, exemplu plan de cariera

Consilierea carierei

Aceste directii ale dezvoltarii particularizate în context scolar semnifica:
- comportarea responsabila în familie, scoala, societate,
- efectuarea de alegeri scolar-profesionale rationale, justificate, motivate,
- utilizarea deplina a oportunitatilor oferite de scoala si comunitate pentru inegrarea personala socio-profesionala,
- întelegerea si respectul altora si a sinelui,
- ameliorarea continua a comunicarii cu ceilalti.

Alte referate despre: consilierea carierei, coordonatele curriculare ale profesiogramei consilierului carierei, criterii in definirea taxonomiei consilierii carierei

Cariera

Orientarea carierei a unui individ este importanta atunci cand o raportam la profesia pe care acesta o are. Din compatibilitatea celor doua rezulta consecinte importante pentru individ, pentru comportamentul si atitudinile sale la serviciu, cat si pentru starea sa de echilibru si satisfactie. Este

Alte referate despre: cresterea personala si orientarea pentru cariera, plan de cariera exemplu, cariera

Dezvoltarea si eficacitatea carierei

În general, înţelesul popular al termenului de carieră este asociat cu ideea de mişcare ascendentă sau de avansare a unei persoane într-un domeniu de activitate dorit, cu scopul de a obţine mai mulţi bani, mai multă responsabilitate sau de a dobândi mai mult prestigiu şi mai multă putere.

Alte referate despre: dezvoltarea si eficacitatea carierei, referate dezvoltarea si eficacitatea carierei, referat dezvoltarea personalitatii si carierei elevului

Carierele de roci utile din Comuna Turcoaia - factor de dezvoltare aconomica si de degradare a mediului in acelasi timp

Cert este că, în timp , datorită creşterii necesarului de forţă de muncă ,a crescut numărul de locuitori , cum era şi firesc s-au construit locuinţe în vecinătatea carierei. Astfel de la o mică aşezare muncitorească populată mai întâi de emigranţi italieni, la care s-au adăugat şi muntenegreni, bulgari , germani şi otomani alături de români, Turcoaia a evoluat ajungând o comună cu o economie înfloritoare.

Informaţiile legate de rolul pe care l-a avut activitatea carierelor in dezvolatrea economica a localităţii Turcoaia, precum si impactul negativ pe care îl are asupra mediului sunt obţinute printr-o serie de metode şi procedee de cercetare geografică:observaţia geografică indirectă prin analizarea hărţii topografice şi a hărţii teritoriului administrativ al comunei , şi directă prin intermediul căreia m-am informat cu privire la pericolul pe care-l reprezintă haldele de steril pentru terenurile si casele aflate la poalele ...

Alte referate despre: comuna turcoaia, comunitatea ca factor de educatie civica, rocile utile din localitate

Ingrijirea dintilor

Fluorul - o metoda importanta de prevenire a cariilor este folosirea fluorului. In cantitati mici,aceasta substanta chimica reduce carierea.
Fluorul este incorporat in dintele in crestere si"intareste" smaltul si dentina, facandu-le mai rezistente la atacurile acide. Acumularea unei
cantitati adecvate de fluor in copilarie este importanta.

Alte referate despre: ingrijirea dintilor, ingrijirea dintilor de portelan, ingrijire dinti

Un pedagog de scoala noua

O inspectiune
Ziua urmatoare,la ora,vine un inspector,iar profesorul incepe sa asculte elevii.Primul raspunde binisor,iar inspectorul fiind impresionat il lauda pe elev,replica profesorului fiind ca acesta e doar mediocru.La fel si cu urmatorii,ii lauda,iar profesorul sustine ca acestia sunt deja printre cei bunisori.

La sfarsitul orei,inspectorul se ridica si il lauda pe profesor si este pe deplin multumit de metoda acestuia,el spunand copiilor sa profite de metoda aceasta,deoarece a fost aplicata cu succes,iar rezultatele au fost impresionante.

Alte referate despre: un pedagog de scoala noua rezumat, un pedagog de scoala noua, un pedagog de scoala noua-rezumat

Paralela intre tehnicile clasice si cele moderne

Psihologia carierei integreaza o serie de tehnici si metode din psihologia profesiilor intr-o abordare diferentiata, centrata pe un punct de vedere dinamic si evolutiv atat asupra individului cat si asupra societatii in ansamblu.

Alte referate despre: referat paralela intre tehnicile clasice si cele moderne, paralela intre tehnicile clasice de predare si cele moderne, paralela intre invatamantul clasic si cel modern

Discriminarea la locul de munca

Discriminarea la locul de munca
De altfel nici sintagma „femeie moderna” nu este doar un cliseu. Este rezultatul unei lupte foarte indelungate in care femeile si-au dobandit nu doar dreptul de a-si tunde parul scurt sau de a purta pantaloni, ci au reusit sa obtina dreptul la vot, mai mult, la a candida pentru un post politic, au devenit lideri de companii, oameni de stat. Daca si-au pierdut feminitatea, cum ar pretinde unii? Nicidecum. A avea incredere in tine, a-ti urma visele si a face totul pentru a avea o cariera de succes sunt constantele unei personalitati puternice.

Alte referate despre: discriminarea la locul de munca, discriminarea la locul de munca referat, discriminare la locul de munca

Tacitus Publius Cornelius

În 105-109 Tacitus publică ‘Historiae’ ,fiind evocate
evenimen tele de la 1 ianuarie 69 până la moartea lui Diominiţian în 96. Din cele 14 cărţi nu s-au păstrat decât cărţile I-IV şi începutul cărţii a V adică evenimentele aniilor 69-70. După încheierea acstei opere Tacitus nu a mai scris despre domniile contemporane aşa cum a promis.

În cele 16 cărţi ale ‘Annales’ realizate între anii 110 şi 120, reia istoria de la moartea lui Augustus anul 14(e.n.) până la dispariţia lui Nero anul 68. Şi această lucrarea fost fragmentată păstrându-se doar cărţile I-VI şi XI-XVI reprezentând anii 14-29, 31-37 şi 47-66. Este posibil ca Tacitus să nu fi încheiat această operă.

Alte referate despre: tacitus publius cornelius, bibliografie tacitus publius cornelius, tacitus publius cornelius viata si opera

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach, (1685 - 1750) spre deosebire de ceilalti compozitori mari, viata si cariera s-au desfasurat intr-un spatiu geografic relativ limitat. Nascut si crescut in Thuringia, nu a calatorit niciodata in nord decat pana la Hamburg si Lübeck, sau in sud pana la Carlsbad.

Alte referate despre: johann sebastian bach, johann sebastian bach referat, johann sebastian bach opere

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach - Comparate cu viaţa şi cariera majorităţii celorlalţi compozitori, cele ale lui Johann Sebastian Bach au fost conţinute într-o sferă destul de restrânsă. Născut şi crescut în Turingia, el nu a călătorit niciodată mai la nord de Hamburg şi Lübeck, sau mai la sud de Carlsbad.

Alte referate despre: referat johann sebastian bach, referat despre johann sebastian bach, operele lui johann sebastian bach
Referate afisate : 15
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.