Cauta referatinstalare placa de baza si drivere

Drivere pentru placa de baza

Am inceput sa studiez, sa caut ce sunt fiecare dintre aceste piese dar mai erau intrebari , "cum fuctioneazatoate acestea ? ", " cum pot comunica intre ele ? " , si studiul a inceput sa continue, eram din ce in ce mai curios, mai fascinat si astfel am inceput sa descopar ce se afla in acea cutie , cum fuctioneaza fiecare cum de pot comunica intre ele, iar prin aceasta tema am reusit sa arat studiul meu , sa va impartasesc aceasta harta a taramului necunoscut si poate sa va fac sa intelegeti ce se afla in adancul imaginilor, jocurilor, programelor banale pe care le folosim si cum de este posibila fuctionarea acestora.

Un ordinator / computer (in limbajul uzual actual un calculator, sau un sistem de calcul) poate fi definit ca un echipament electronic de prelucrare automata a datelor, pe baza de program. Programele de calculator sunt seturi de instructiuni scrise prin intermediul unui limbaj de programare ce transcriu un algoritm.
Limbajul de programare este un ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 345kb
Downloads: 0
Materia: Informatica

Caracterizarea componentelor hardware si software

Tipul tradiţional de RAM este DRAM-ul (Dynamic RAM). La apariţia primelor PC-uri, viteza cipurilor DRAM era suficientă pentru a ţine pasul cu cei 4.77 MHz ai bus-ului 8086/8088 sau chiar cu mai rapidul 80286 (cu un bus de pâna la 12 MHz, care necesita memorii cu timp de acces de 80 ns). Odată cu apariţia procesorului 80386 au apărut viteze de ceas de 20, 25 sau 33 MHz, cu care cipurile DRAM existente nu au mai putut ţine pasul.

Alte referate despre: componente hardware si software, componentele hardware si software, componenta hardware si software

Intreruperi Hardware

Activitatea sistemului de operare pentru gestionarea resurselor sistemului de calcul.Utilizarea eficientã a unui sistem de calcul trebuie sã asigure, în orice moment, executarea cât mai rapidã a unui numãr cât mai mare de sarcini. Pentru aceasta este necesarã asigurarea exploatãrii la capacitatea maximã a resurselor sistemului.

Alte referate despre: intreruperi hardware, intreruperile hardware, hardware

Hardware

Amd a lansat în aceeasi perioadã procesorul 486 DX5 cu frecvente pînã la 133 , fãrã prea mult success . Surprinzãtor , dupa 486 nu a urmat 586 , decât pentru Cyrix si AMD . Intel a decis sã schimbe formatul numelui trecând la Pentium .

Alte referate despre: componente hardware, componentele hardware, hardware referat

Componente hardware

Componente hardware a unui computer personal este reprezentata de
catre structura fizica(care se poate vedea). Un computer IBM-PC este compus din unitatea centrala , periferice si memorie . Componente hardware

Alte referate despre: componenta hardware, componentele hardware ale unui calculator, componente hardware ale calculatorului

Resursele Hardware

INITATEA DE SISTEM
Placa de sisitem cu componentele adiţionale interne asamblate la ea , inităţile de disc flexibil , de disc fix şi de compact-disc, blocul de alimantare electrică sunt constructiv asamblate ţmpreună ţn cadrul unităţii de sistem , plasate ţntr-o carcasă. Constructiv unitatea de sistem se livrează în mai multe variante: orizontală (desktop),miniturn (mini tower),turn mediu (midi tower) şi turn mare (maxi tower)

Alte referate despre: resurse hardware, resursele hardware, producatorii resurselor hardware

PC Hardware

Noul Pentium MMX pornea de la 166 MHz si avea ca limita frecventa de 233 MHz. Desigur, conceptul de overclocking permitea o frecventa mai mare, prin modificarea factorului de multiplicare prin intermediul unor jumperi.

Alte referate despre: hardware si software, referat hardware, hardwere

Microsoft Access - Primii pasi in crearea unei baze de date

Crearea unei baze de date utilizand comanda New din meniul File presupune parcurgerea urmatoarelor etape:Alege din meniul FILE optiunea NEW;In caseta de dialog NEW selecteaza pictograma DATABASEsi se apasa butonul OK.In caseta de dialog FILE NEW DATABASE alege unitatea de disc si folder-ul In care vrei sa creezi baza de date si specifica numele bazei de date.

Alte referate despre: referat despre crearea unei baze de date in microsoft access, crearea unei baze de date access, crearea unei baze de date in access

Baze de date SQL

Deosebiri esentiale intre comenzile SQL si comenzile SQL*Plus.
Marcam dintre aceste deosebiri cateva, care sunt semnificative. Comenzile SQL*Plus:
•nu cer caracter de terminare;
•cer un caracter de continuare daca comanda este mai mare decat o linie;
•nu sunt depuse in buffer-ul SQL;
•nu permit manipularea datelor din baza de date;
•cuvintele cheie pot fi prescurtate.

Alte referate despre: proiect baze de date sql, baze de date sql, baze de date sql referat

Ateroscleroza si regresia placii de aterom

Cele mai frecvente manifestări ale aterosclerozei sunt: cardiopatia ischemică, ischemia şi infarctul cerebral, sindroamele de ischemie periferică sau viscerală.

Alte referate despre: ateroscleroza si regresia placii de aterom, regresia placii de aterom, regresia placilor de aterom

Tren de placere de I.L.Caragiale

Sinaia constituie pentru ironistul Caragiale un astfel de centru-stomac, sediul in care barbati importanti, femei distinse si femei cochete, poltroni si rebeli, jurnalisti, soacre, vaduve si copii imbracati in uniforme de gala se supun la un inevitabil melanj, cu un destin evident tot fatal:"Sinaia nu se poate compara mai nimerit decat cu un stomac: o incapere mai mult sau mai putin larga, avand doua deschizaturi".

Alte referate despre: rezumat tren de placere de ion luca caragiale, tren de placere de ion luca caragiale, tren de placere de ion luca caragiale rezumat

Tren de placere

Enuntul si gesturile micului călător, lăsate în voia lor, cîstigă o prematură autoritate, sub încurajarea aprobatoare, unanim admirativă venită de la mam' mare, mamitica si tanti Mita. " – E lucru mare, cît e de destept! zice mam' mare. E ceva de speriat, parol! zice mam' mare" (2, 123). Neastîmpăratul copil pare dotat cu suficiente premise si pare a dispune pe deplin de avantajele contextuale pentru a comunica pînă la adînci bătrînete un gen de discurs asemănător cu acela de care luăm cunostintă, fragmentar, în tren si de a avea parte de aceeasi entuziastă aprobare. Discursul lui Goe se pare că nu va fi perturbat de nici un alt discurs, de nici o interogatie si el va evolua spre un monolog grotesc al închipuirii de sine.

Alte referate despre: tren de placere rezumat, tren de placere, caracterizarea doamnei georgescu din tren de placere

Bazele tehnologice ale microelectronicii

In 1806 in Indrumatorul de cuvinte se spunea ca tehnologia include in sine aproape tot ce stiu si ce fac oamenii. In Dictionarul Enciclopedic Rus in 1877 se spunea ca tehnologia este stiinta despre producerea uneltelor de munca si poate fi impartita in doua directii: mecanica si chimia.Mecanica se ocupa de prelucrarea materiae crude cu ajutorul meseriilor.Chimia transforma materia pe baza reactiilor chimice.
Dupa Dictionarul Politehnic din 1980, tehnologia provine de la doua cuvinte din greaca: "tehne" - maiestrie si "logos" - cuvant, stiinta si aceasta reprezinta metode de prelucrare, producere si schimbarea proprietatii formei materiei prime pt. obtinerea productiei finale.

Alte referate despre: bazele tehnologiei informatiei, referat bazele tehnologiei informatiei, bazele tehnologiei

Reciclarea desurilor pe baza de hartie

Multe materiale de impachetat, hartie de ziar, servetele, sunt facute in totalitate sau in parte din fibra de hartie reciclabila .
Spre deosebire de plastic, hartia este o inventie straveche a omului, dar cu toate acestea a devenit ieftina si usor de procurat abia dupa ce revolutia industriala a facut posibila fabricarea hartiei pe scara larga.
Hartia este cel mai frecvent deseu intalnit in mai toate sferele de activitate si constituie o importanta sursa de fibre de celuloza, celuloza fiind substanta naturala care sta la baza producerii hartiei. Hartia fiind fabricata din celuloza se biodegradeaza (descompune) mult mai usor decat plasticul .

Alte referate despre: tratare reciclare desuri de hartie, reciclarea desurilor, referat reciclarea desurilor

Circulatia juridica a terenurilor pe baza legii 247/2005 care a abrogat legea 54/1998

Referat despre Circulatia juridica a terenurilor pe baza legii 247/2005 care a abrogat legea 54/1998
Indiferent că sunt situate în extraviranul sau intraviranul localităţilor şi indeferent de întinderea suprafeţei, terenurile pot fi înstrăinate şi dobândite prin acte juridice între vii, încheiate în formă autentică, sub sancţiunea nulităţii absolute.

Alte referate despre: circulatia juridica a terenurilor legea 247 2005, referat circulatia juridica a terenurilor potrivit legi 247 2005, circulatia juridica a terenurilor legea 247

Proteze totale cu baza din metal

d – tratarea modelului duplicat: are ca scop obtinerea unei suprafete
externe rezistente, lucioase, netede si lipicioase.
Se poate face prin doua metode:
– metoda clasica: incalzirea lenta a modelului pana la 250- 300 grade,
apoi imersia lui in baie cu amestec de ceruri de colofoniu
– metoda moderna: se pulverizeaza rasini sintetice diluate apoi se trateaza termic la 100 grade timp de 2-3 ore pentru a permite patrunderea lor in profunzimea modelului .

Alte referate despre: proteze totale cu baza din metal, baza din ceara a machetelor protezelor totale, proteze totale

Studiul pe piata bucuresteana de produse cosmetice realizat pe baza unui sondaj statistic

Problemele studiate au fost detaliate pe subdomenii de interes şi s-au conceput întrebări astfel încât să se obţină răspunsuri relevante pentru obiectivele studiului.

Alte referate despre: studiul pe piata bucuresteana, piata internationala a produselor cosmetice, piata tinta la produse cosmetice
Referate afisate : 17
Medie note: 8.36 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.