Ce inseamna application programming interface api

Application programming interface

- O interfata coerenta care consta din cateva clase sau cateva seturi de functii sau proceduri interconectate.
- Un singur punct de intrare, cum ar fi o metoda, o functie sau o procedura.
Doua Interfete API foarte cunoscute sunt Single UNIX Specification si Microsoft Windows API.
Interfete API sunt deseori incorporate in Software Development Kit (SDK) .

Modelul de design a Interfetelor API

Exista o multime de modele de design a Interfetelor API. Cele prevazute pentru executie rapida deseori consta din functii, proceduri, variabile si structuri de date. Exista si alte modele cum ar fi interpretatori (emulatori) care evalueaza expresii in ECMAScript (cunoscut sub nume JavaScript) sau alt layer abstract, oferind programatorului posibilitatea de a evita implicarea in relatiile functiilor cu nivelul inferior al abstractiei.

Unele Interfete API, cum sunt cele standard pentru un sistem de operare, sunt implementate ca librarii de cod separate care sunt distribuite impreuna cu sistemul ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 22kb
Downloads: 1100
Materia: Informatica

Evolutia limbajelor de programare

1. Trebuie să posede un mediu de intrare, prin intermediul căruia să se poată introduce un număr nelimitat de operanzi şi instrucţiuni .
2. Trebuie să posede o memorie, din care să se citească instrucţiunile şi operanzii şi în care să se poată memora rezultatele.
3. Trebuie să posede o secţiune de calcul, capabilă să efectueze operaţii aritmetice şi logice, asupra operanzilor din memorie.
4. Trebuie de asemenea să posede un mediu de ieşire, prin intermediul căruia un număr nelimitat de rezultate să poată fi obţinute de către utilizator.
5. Trebuie să aibă o unitate de comandă , capabilă să interpreteze instrucţiunile obţinute din memorie şi capabilă să selecteze diferite moduri de desfăşurare a activităţii calculatorului pe baza rezultatelor calculelor .

Alte referate despre: evolutia limbajelor de programare, evolutia limbajului de programare, evolutia limbajelor de programare referat

Programarea si utilizarea calculatorului

Controlul de paritate este un control al corectitudinii, transmisiei
unei secvente de cod binar cu ajutorul unui singur bit de control
numit bit de paritate, care se adauga la sfârsitul secventei de cod.

Alte referate despre: programarea si utilizarea calculatoarelor, programarea si utilizarea calculatorului, bibliografie programarea si utilizarea calculatorului

Analiza si conceptia sistemelor de operare

Un calculator constă dintr-un ansamblu de componente funcţionale fizice şi logice, care cooperează pentru a satisface cerinţele utilizatorilor privind introducerea, stocarea, prelucrarea, transmisia şi căutarea informaţiilor. Aceste componente funcţionale sunt structurate pe niveluri, care interacţionează prin interfeţe bine definite.

Alte referate despre: lucrare analiza si concepte ale sistemelor informatice, analiza si proiectarea sistemelor informatice, analiza si proiectarea sistemelor informatice de gestiune

Informatica teorie si aplicatii

Cartea se adresează, în primul rând, studenţilor de la facultatea de drept, care au audiat cursul de cibernetică sau informatică juridică şi au efectuat aplicaţiile practice, dar este utilă şi magistraţilor, avocaţilor, notarilor, consilierilor juridici, jurisconsulţilor precum şi cercetătorilor şi experţilor din domeniul juridic sau domeniile conexe.
Ea reprezintă rezultatul experienţei didactice, a activităţii din cadrul Departamentului Documentare, Cercetare şi Informatică al Curţii Constituţionale, organizaţii de expertiză, de reprezentare sau guvernamentale; ele reprezintă locul în care au fost elaborate şi puse în practică modelele expuse în lucrare.

Alte referate despre: teoria haosului aplicatii, informatica teorie, cercetari de marketing -teorie si aplicatii

Limbaje de programare- limbajul C

Acest limbaj de programare, cu cel mai mic nume posibil, a fost creat în 1971 de către Dennis Ritchie şi Brian Kernigham pentru dezvoltarea sistemului
de operare UNIX. Istoria sa merită menţionată deoarece este relevantă pentru
caracterizarea limbajului.
Aşadar se punea problema conceperii unui sistem de operare universal, care să poată funcţiona, teoretic, pe orice tip de maşină- sistemul UNIX. Pentru aceasta era nevoie de un limbaj care să exploateze toate posibilităţile unei maşini, dar care nu putea fi limbajul de asamblare, deoarece el este specific maşinii- o nouă implementare presupunea rescrierea integrală a sistemului.
Din această dilemă s-a putut ieşi construind un limbaj de nivel înalt( iniţial limbajul B, ulterior C) care introducea şi concepte de nivel scăzut, hardware
( registru, adresă, locaţie de memorie absolută etc).
Mai bine de 90% din sursele primului sistem de operare UNIX
( implementat pe o maşină PDP- 7) au fost scrise utilizând ...

Alte referate despre: limbaje de programare limbajul c, limbaje de programare, limbaj de programare

Programare in limbaj de asamblare

Interpretarile tipului word pot fi:
- intreg pe 16 biti cu sau fara semn;
- secventa de doua caractere ASCII;
- adresa de memorie de 16 biti.

Alte referate despre: programare in limbaj de asamblare, programe in limbaj de asamblare, programarea in limbaj de asamblare

Programe utilitare

- Administrarea fişierelor arhivă. Este asigurată prin operaţii de
creare, deschidere, copiere, mutare, redenumire şi ştergere a fişierelor arhivă;
- Transmiterea unei arhive prin posta electronică;
- Actualizarea arhivei, se face prin operaţia de adăugare de noi fişiere şi ştergerea unor fişiere vechi din arhivă;
- Extragerea fişierelor din arhivă;
- Vizualizarea fişierelor din arhivă, se obţine prin operaţia de dublu clic pe numele fişierului;
- Protejarea prin parolă;

Alte referate despre: programe utilitare, programe utilitare referat, referat programe utilitare

Programare

În felul acesta limbajul C asigură o portabilitate bună pentru programele scrise în el.Noţiunea de portabilitate nu este încă definită riguros. În mod intuitiv, spunem că un program este portabil daca el poate fi transferat uşor de la un tip de calculator la altul.
Portabilitatea mare a programelor scrise în C a condus la o raspândire mare a limbajului C şi a sistemului de operare UNIX.

În prezent limbajul C este implementat şi sub alte sisteme de operare. Practic el este disponibil pe toate calculatoarele, începând cu microcalculatoarele personale şi terminând cu supercalculatoarele. Pe calculatoarele de tip IBM PC este implementată o variantă a limbajului C numită TURBO C.

Alte referate despre: programe pascal, automate programabile, programe c

Programare extrema

Un programtor nu poate cu siguranta sustine corectitudinea solutiei pana nu a testa-o. Testare nu este necesitate primara pentru un client. O mare parte din softwerul dezvoltat este lansat fara a fi testat inainte si inca mai functioneaza (mai mult sau mai putin). In dezvoltarea software, XP sustine ca un programator nu poate spune ca o functie este corecta daca nu a testat-o intai. Un programator poate fi nesigur daca ceea ce a scris este ceea ce a gandit. Pentru a testa aceasta nelamurire XP foloseste teste unitare (Unit Tests). Acestea sunt teste automate care testeaza codul scris.

Alte referate despre: programare extrema, programarea extrema, referat programare extrema

Programe de aplicatii

În funcţie de scopul pentru care au fost concepute, distingem:
a) Aplicaţii pentru Birotică : ajutor, editare de text, dicţionare, imprimare, suite office,
b) Aplicaţii pentru Fişiere : administrare, arhivare, backup, catalogare, căutare, inscripţionare, vizualizare;
c) Aplicaţii pentru Internet : Web, e-mail, forum, chat, transfer de fişiere;
d) Aplicaţii pentru Multimedia : audio, grafică, video;
e) Aplicaţii pentru Programare : assembler, Basic, Pascal, C, Java, PHP & MySQL, ASP;
f) Aplicaţii pentru Securitate : antivirus, antispysoft, antideturnare, parafoc, supraveghere, intimitate, criptare;
g) Aplicaţii pentru Sistem : (hardware şi software) informaţii, performanţă, monitorizare, utilitare;
h) Aplicaţii pentru Tehnice : software ...

Alte referate despre: programe de aplicatii, programele de aplicatii, programe de aplicati

Evolutia limbajelor de programare

Avea mari limitări, ca de exemplu nu compila în cod executabil, ci doar în cod pe fire de execuţie, care genera cod lent în execuţie şi de asemenea inadecvat pentru dezvoltarea unui sistem de operare cu acest limbaj. Motiv pentru care, din 1971, Denis Ritchie, din echipa Bell Labs, a început dezvoltarea unui compilator de B, care printre multe alte lucruri, a fosr capabil sa genereze în mod direct cod executabil.
Acest "nou B", în final numit C, introducea în plus, câteva noi concepte limbajului, ca tipul de date char.

Alte referate despre: evolutia limbajului de programare referat, referat evolutia limbajelor de programare, evolutie limbaje de programare

Evolutia limbajelor de programare

De remarcat că la realizarea primelor calculatoare, în calitate de consultant al echipei, a lucrat şi matematicianul John von Neumann, unul dintre matematicienii importanţi ai secolului XX. De altfel, la realizarea calculatorului EDVAC ( primul calculator cu circuite electronice ) el a stabilit 5 caracteristii principale ale calculatorului cu program memorat :

Alte referate despre: evolutia limbajul de programare, referat evolutia limbajului de programare, istoria si evolutia limbajelor de programare paralele

Virusi programe antivirus

Programele de protectie -programe antivirus- au rolul de a realiza
simultan urmatoarele activitati:

Alte referate despre: virusi programe antivirusi, virusi programe antivirus referat, virusi programe antivirus

Programare dinamica

Programarea dinamica face parte dintr-o categorie de metode matematice numite metode de scufundare.O problemã de programare dinamicã contine subprobleme comune (care nu sunt independente) din a cãror rezolvare si combinare se obtine solutia unei (sub)probleme mai mari.

Alte referate despre: programare dinamica, programarea dinamica, programarea dinamica referat

Programe utilitare

- bara de meniuri unde sunt prezentate titlurile meniurilor care permit accesul la comenzile meniurilor din Word

Alte referate despre: programele utilitare, ce sunt programele utilitare, programe utilitare pentru calculator
Referate afisate : 17
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.