Char to string

Tipul char si string

Valoarea unei variabile de tip char este reprezentată de un singur caracter.Această valoare este asociată variabilei prin citire sau atribuire.Programul de mai jos citeşte un caracter pe care îl afisează de mai multe ori.

PROGRAM exemplu(Caracter);
Var c:char; {-caracterul citit-}
k:integer; {-control caractere afisate-}
Begin
Write(‘Introduceti un caracter:’);readln(c);
For k:=1 to 25 do
Write(c);
Writeln
End.

Tipul char e un tip ordinal.Aceasta inseamna ca valorile lui sunt ordonate.
Exemplu:
‘0’

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 2444
Materia: Informatica

Turbo Pascal - Tipul string

Exemplu :
program st1;
var t : string;
begin
t := ’ iepuras ’;
writeln (t);
end.

Alte referate despre: turbo pascal - tipul string, turbo pascal incadreaza string, turbo pascal tipul fisier

Obiectul String in JavaScript

Obiectul String in JavaScript - Sirurile constituie o parte esentiala a oricarui limbaj de programare. Un sir, care este un set de caractere alfanumerice, poate fi sau de tip literal, cum este “ Impinge vagoane “, sau o variabila reprezentand un sir, ca thePhrase.

Alte referate despre: obiectul string javascript, obiectul string, javascript string

Legatura dintre informatica si alte discipline

Primele computere ocupau o camera, din anii 1960, componentele
electronice au devenit mult mai mici, iar computerele au început sa se
micsoreze. Computerul personal a devenit posibil de realizat datorita
microcipului, care contine zeci de mii de componente electronice,
într-un spatiu cât o unghie a unui deget.

Alte referate despre: legatura dintre informatica si alte discipline scolare, legatura dintre lingvistice si alte discipline, legatura dintre matematica si alte discipline

Tipuri de date structurate - tipul de date articol (record)

unde T1,T2,…,Tn specifică tipul câmpurilor respective. Tipul unui nume de câmp este arbitrar, astfel un câmp poate să fie la rândul său tot de tip articol. Prin urmare, se pot defini tipuri imbricante.

Alte referate despre: tipul de date structurate-tipul tablou, tipuri de date structurate, tipul de date articol

Java vizavi de C/C++

Observati ca Java adauga doua tipuri de date: byte si boolean. (unele compilatoare de C++ mai noi au adaugat si ele tipul boolean). O diferenta importanta privind celelalte tipuri de date, care sunt comune celor doua limbaje, este faptul ca tipurile Java au o dimensiune fixa si cunoscuta. Acest lucru este foarte important pentru Java datorita scopului sau de a fi portabil. De exemplu daca un tip de data int ocupa 16 biti pe o platforma si 32 de biti pe alta platforma, programul va avea probleme daca va trebui sa ruleze pe ambele platforme. C++ garanteaza o anumita relatie intre tipurile primare de date, de exemplu garanteaza ca un tip de data long este cel putin la fel de mare cu un tip de data int. El nu garanteaza insa dimensiunea fiecarui tip. Java realizeaza acest lucru, fiecare tip avand o dimensiune fixa.Deoarece cele mai multe masini ruleaza pe 32 de biti, dimensiunile pentru tipurile primitive de date au fost gandite sa fie optimizate pentru 32 de biti. Astfel, o data Java de tip ...

Alte referate despre: java vizavi de c, java, despre java

Tipul de date Multimi

Tipul de date Multimi - Obs! Constantele de tip multime se numesc constructori. Un constructor contine intre paranteze patrate elementele membre ale multimii.
Ex!
mc:=[0..2,5..9];
Multimea de litere ia valoarea: ml:=[];{multimea vida}
Multimea de caractere ia valoarea de
mcar:=[a..f,0..3,’+’,’*’];

Alte referate despre: tipul de date multime, tip de date multime, tipul de date multime set

Turbo Pascal - Programe si Instructiuni

Blocul programului, singurul care este obligatoriu. În interiorul blocului se pot face declaraţii de variabile sau constante şi pot fi scrise instrucţiuni. Un bloc poate să conţină la rîndul său alte blocuri.

Alte referate despre: turbo pascal - programe si instructiuni, turbo pascal programe, turbo pascal programare

Program pentru gestionarea mijloacelor fixe intr-o institutie

Fisierul de iesire select.txt este de tip text cu urmatoarele caracteristici:fiecare linie contine un camp.ordinea campurilor este importanta.Masivele unidimensionale desemneaza o multime finita de elemente omogene constituita ca un tablou cu o dimensiune. Multimea are un singur identificator si ofera posibilitatea referirii elementelor in acces direct prin pozitie, determinata printr-o expresie indicala.

Alte referate despre: sisteme informatice pentru gestionarea mijloacelor fixe, mijloace fixe intr-un restaurant, evidenta mijloacelor fixe intr-0 firma

Proiect baze de date

Se doreste contruirea unei baze de date care sa tina evidenta unei competitii fotbalistice. Baza de date va trebui sa inregistreze echipele castigatoare fiecarei editii, numele antrenorilor, numele jucatorilor, orasul din care provine echipa.

Alte referate despre: baze de date, baze de date referat, baza de date

Teorie inregistrari

Probleme rezolvate
1. Intr-un vector cu inregistrari se pastreaza atributele a n dreptunghiuri: lungimea , latimea, aria si perimetrul. Numarul n si dimensiunile laturilor dreptunghiurilor se introduce de la tastatura. Sa se afiseze dreptunghiul cu suprafata cea mai mare si dreptunghiul cu perimetrul cel mai mic.

Alte referate despre: teorie despre inregistrari, teoria haosului, teoria imigrationista

Union of December 1, 1918

The rest of the resolution includes the application program: provisional autonomy of the territories until the meeting of the Constituent Assembly, full national freedom for the peoples inhabiting full religious liberty, the pursuit of a democratic regime on all land clean public life, radical land reform, legislation for the protection of industrial workers. National Assembly wants peace congress to ensure justice and freedom for both large nations and small ones and eliminate war as a means of regulating international relations.

Alte referate despre: 1 december 1918 referat in engleza, 1 decembrie 1918, unirea de la 1918

Africa

Numele Africa a fost introdus in vocabularul vestic de catre Romani, care foloseau denumirea Africa terra - "pamantul Afri-lor" (plural, sau "Afer" singular) - pentru partea nordica a continentului, provincia Africa, cu capitala la Cartagina, localizata in Tunisia contemporana in nordul Saharei.

Alte referate despre: africa, africa referat, referat africa

Toamna compunere

Intr-un an se succeda patru anotimpuri.Iarna alba, primavara parfumata, vara calduroasa si in sfirsit toamna multicolora care este una dintre preferatele mele anotimpuri.Dupa ce se termina secerisul Regina Toamna calatorind prin toata tara soseste si in satul nostru din munti intr-o careta fermecata.

Alte referate despre: compunere despre toamna, compunere toamna, toamna compunere
Referate afisate : 14
Medie note: 8.79 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.