China antica

China antica

China antica.Astfel, Meng Jiangnv a tesut o pânza de bumbac si a confectionat o haina groasa pentru barbatul sau. A plecat si cu chiu cu vai a ajuns la poalele zidului din nordul tarii. A vazut mii si mii de barbati, îmbracati subtire, carând caramizi si pietre grele. Multi cadeau din cauza oboselii si a foamei. Tot cautând si întrebând, în cele din urma Meng Jiangnv a aflat ca barbatul sau murise de oboseala si cadavrul sau a fost îngropat chiar în zid.

Auzind trista veste, a plâns ce a plâns timp de 3 zile si 3 nopti la poalele zidului, când, brusc, cu un sunet asurzitor, o portiune lunga de 800 de li a zidului s-a darâmat. Printre darâmaturile zidului, a gasit ramasitele pamântesti ale sotului ei. Cu corpul neînsufletit al barbatului, Meng Jiangnv a pornit pe drumul sau spre casa. Pe drum i s-a facut sete si foame. A plâns tot drumul si din lacrimile sale s-a format un ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 44kb
Downloads: 5993
Materia: Istorie

Mongolii

Au ajuns de
pe campiile rusesti pana in Ungaria, in Arabia si in Africa de Nord pe
camile, iar de pe stepele euroasiatice calare. Datorita modului lor de
viata au devenit calareti excelenti, si cu mobilitatea lor au devenit
dusmani temuti pentru armatele lente, greoaie ale popoarelor stabilite
in Europa sau in Asia.

Alte referate despre: mongolii, imperiul mongol, mongolia

Beijing

Localizat in N-E chinei, la capatul Nordic al triunghiularei Campii
Chineze de N., Beijingul este situat la aprox. 160 Km vest de golful
Chihli de la Marea Galbena. Orasul, cel mai mare din china dupa
Shanghai, a fost cu cateva intreruperi, capitala inca in 1272 , de
cand conducatorul mongol Kublai Han a intemeiat aici o fortareata.
Beijingul este situat la convergenta sudica a mai multor trecatori
montane , care fac legatura intre campia Chineza de N cu Muntii,
campiile si podisurile din teritoriul chinez al frontierei nordice.
Astfel Beijingul este cea mai importanta poarta intre China si
regiunea vasta din interiorul Asiei Centrale.

Alte referate despre: referat beijing, beijing, beijing referat

Istoria Chinei

Istoria Chinei -China este incepand cu mil.3 i.Hr.,alaturi de Egipt, Mesopotamia si India, leaganul uneia dintre cele mai vechi si stralucite civilizatii ale antic. La sfarsitul sec. 18 i.Hr., ia fiinta pa cursul mijlociu al Fluviului Galben( Huanghe) statul Shang (Yin), prima formatiune statala confirmata si de descoperirile arheologice, care succeed legendarei dinastii Xia (2140-1711 i.Hr.). Istoria Chinei

Alte referate despre: istoria chinei, istoria chinei antice, istoria chinei referat

Babilonia antica

Timp de peste trei secole Babilonul a fost condus de regi asirieni sau de oameni numiti de acestia. Insa doua triburi nomade aparute de curand, arameonii si caldenii, s-au opus cu perseverenta asirienilor. Datorita statutului sau de oras sfant, Babilonul a fost bine tratat de asirieni si i-a sprijinit in general impotriva celor doua triburi. Totusi in 689 i.e.n. regele asirian Sennacherib si-a pierdut rabdarea fata de instabilitatea continua din zona si a distrus babilonul.

Alte referate despre: babilonul antic, babilonia antica, babilonul antic imagini

Cultele religioase in Roma Antica

Spre sfarsitul imperiului, politeismul greco-roman se transforma intr¬-o forma de panteism solar, urmarea fiind acel sincretism ce se manifesta in intreg spatiul romanitatii. Vechea religie romana, erodata de atatea presiuni, asimilari si sinteze, a suferit profunde transformari, sfarsind printr-o decadere tot mai accentuata.

Alte referate despre: cultele religioase in roma antica, religia in roma antica, religiile in roma antica

Istoria in lumea antica

Istoria in lumea antica - Thucidide,atenian de origine,a participat la razboiul dintre Sparta si Atena(431-404i.Hr.).exilul sau din anul 424i.Hr.i-a fost favorabil pentru redactarea operei Razboiul peloponeziac,avind posibilitatea de a se informa in ambele tabere,relatind evenimrntele pina in 411i.hr.Este primul istoric grec care a acordat importanta cuvenita faptelor economice si sociale si,spre deosebire de Herodot,a eliminat orice element supranatural din determinarea acestora.

Alte referate despre: istoria in lumea antica, eseu la istorie cultura lumii antice temelia civilizatiei contemporane, personalitati istorice din lumea antica

Ce ne - au lasat anticii

Ce ne - au lasat anticii - Civilizatia si cultura romana, cu asimilarile vechilor civilizatii mediteraneene, ale experientelor ingineriei etrusce in constructii, tehnici si materiale, ca si ale Asiei Mici si ale traditiilor grecesti, au impus lumii antice reperele evoluate ale unei civilizatii unitare . Ce ne - au lasat anticii

Alte referate despre: ce ne-au lasat anticii, ce ne - au lasat antici, ce a lasat lumea antica

Piramidele si Templele In Egiptul Antic

Piramidele si Templele In Egiptul Antic - Un tip mai evoluat de monument funerar, apărut în timpul dinastiei a III-a este piramida în trepte. Primul monument de acest fel a fost construit de vizirul şi arhitectul Imhotep pentru regele Djeser, fondatorul dinastiei a III-a la Saqqara.

Alte referate despre: piramidele si templele in egiptul antic, referat piramidele si templele in egiptul antic, temple din egiptul antic

Egiptul Antic

Cei mai mulţi egiptologi sunt de acord în a recunoaşte că probabil etapa premergătoare este caracterizată de existenţa unor mici districte, independente, pe baza cărora se vor structura viitoarele unităţi administrative: nomele. Acestea aveau un teritoriu bine definit, cu o capitală şi un şef propriu. Fiecare avea câte o divinitate locală care putea fi emblema nomei respective.

Alte referate despre: egiptul antic, egiptul antic referat, arta egiptului antic

Egiptul Antic

Până la iluminist sau mai exact până la descifrarea scrierii hieroglifice de către J.F. Champollion, nimeni nu putea pune la îndoială faptul că textele „ermetice” ar fi putut conţine concepţii şi idei cu origini îndepărtate egiptene. Campania di Egipt condusă de Napoleon Bonaparte a fost cea care a redescoperit lumii moderne vechea cultură egipteană, restituind imaginea autentică a acelor monumente şi texte.

Astăzi se cunosc multe din cele ce se petreceau pe malurile Nilului (acum 4.00 de ani), dar totodată trebuie să fim conştienţi că exista multe semne de întrebare legate de acel orizont îndepărtat. Aceste întrebări sunt destinate să rămână fără răspuns pentru mulţi ani de-acum înainte sau poate pentru totdeauna. Moştenirea culturală a Egiptului Antic e mai mult decât actuală. Trebuie doar să ne gândim la popularitatea pe care au dobândit-o egiptenii şi istoria lor în ultimii ani datorită unor romane, cinematografiei şi numeroaselor ...

Alte referate despre: referat egiptul antic, zeii egiptului antic, faraonii egiptului antic

Egiptul antic

Cele mai importante oraşe ale Egiptului de Jos erau Buto, Busiris, Heliopolis, Sais şi Tantis. Buto ,după numele zeiţei Uto, se mai numea şi Per-Uadjet. În epoca predinastică era unul dintre oraşele importante, menţionat de legendele referitoare la luptele dintre Seth şi Osiris.

Alte referate despre: religia egiptului antic, referat despre egiptul antic, arta in egiptul antic

Bonsaiul

Trebuie stiut ca insa au nevoie de tratamente specile (taierea anuala a sistemului radicular, a coroanei, stropitul, tipurile de sol) acesta fiind unul dintre motivele pentru care bonsailor au construit inca de la inceputurile lor partea integrata a gradinilor japoneze.Specifica acestor radini este mentalitatatea arhitecturala ce caracterizeaza orice constructie japoneza si anume altitudinea fata de mediul inconjurator.

Alte referate despre: bonsaiul, semnificatia bonsaiului, bonsaii in cultura chineza

China

Marii actori economici care au ramas in scena la ora actuala pe piata
mondiala sunt putini: mariile corporatii transnationale,pe de o
parte,Europa,Japonia,China,SUA,pe de alta parte.Rusia e doar o
problema,nu si un mare actor economic.Previziunile FMI indica si
pentru acest an drept supraputere economica SUA.In acelasi timp PIB-ul
Chinei a crescut in 2003 cu 9,1% comparative cu anul anterior,ajugand
la 1400 miliarde de dolari.Aceasta este cea mai mare crestere din
1997,in ciuda epidemiei de pneumonie atipica de la inceputul anului.

Alte referate despre: referat china, china, china antica

Confucius si activitatea sa

Cînd baiatul avea 2 ani şi trei luni Şu Lianhă se stinge din viaţă. Celelalte doua soţii ale lui Şu Lianhă deja nu mai ascundeau invidia catre tînara mamă a moştenito-rului. Aceasta era nevoita să plece în oraşul ei natal. Parinţii însă nu au primito în casă pe care ea o necinstise, căsătorindu-se mai devreme de cît cele două surori mai mari.
Din aceasta cauză mama şi cu micul Confucius a fost nevoită s-ă se stabileasca departe de familie. Confucius pe acea vreme se evidenţia de ceilalţi prin agerime, ura nedreptatea, iubea deosebit parinţii, ştia multe obiceiuri religioase.

Alte referate despre: viata si activitatea lui confucius, confucius-viata si activitatea, importanta riurilor si lacurilor in activitatea omului

Podisul Tibet

Tibetul este locuit de cateva mii de ani.Locuitorii stravechi ai Terrei au iesit din izolare in urma cu 2000 de ani,cand au stabilit legaturi cu populatia Han din China antica.In anul 1959,liderul spiritual al Tibetului,Dalai Lama,impreuna cu suita sa si numerosi tibetani au plecat in exil in India,ca urmare a patrunderii armatei chineze in regiune.In zilele noastre,Tibetul are statut de regiune autonoma inglobata Republicii Populare Chineze,cu o populatie de 2,6 milioane de locuitori.Tibetanii se ocupa de agricultura si cresterea animalelor,activitati mestesugaresti si comert.Religia dominanta este budismul Tibetan.

Alte referate despre: podisul tibet, podisul tibet referat, referat podisul tibet

Pietre pretioase

Rubinul
Se găseşte: pretutindeni in lume, dar cele mai frumoase exemplare provin din Afghanistan, Pakistan, Myanmar, Sri Lanka, Madagascar, Viet Nam, India. Cele maronii provin din Tailanda, cele mai închise la culoare provin din Australia, India, Rusia. Rubinul a fost extrem de apreciat încă din antichitate când pietrele foarte valoroase purtau nume proprii. Cele mai vechi mărturii scrise menţionează o mină de rubine în Myanmar (fosta Birmania) de unde şi astăzi se extrag rubine de foarte bună calitate.

Particularităţi
În zilele de astăzi bijutierii folosesc o gamă largă de minerale. Pietrele preţioase cele mai valoroase sunt: diamantele, smaraldele, rubinele şi safirele, cele din urmă preţuite pentru culorile lor. Aceste pietre sunt atât de valoroase ...

Alte referate despre: pietre pretioase, referat pietre pretioase, pietre pretioase referat

Comentarea motivelor poetice din poezia Oda in mediul antic

Metafora „ochi visători” desemnează motivul oniric, determinînd ipostaza trăirii sentimentului într-un plan superior unic, într-o formă contemplativă. Însă, „deodată” glasul iubirii îl va ademeni în lumea nemuritorilor; poetul va coborî din veşnicie pentru a întîlni dragostea în acelaşi mod cum personajul eponim din „Luceafărul”.

Alte referate despre: motive poetice in poezia oda, teme si motive in poezia oda in mediul antic, motive literare in poezia oda in metru antic

Oda in metru antic

Suferinta eului liric provine din iubire. Suferinta e « dureros de dulce » ,fiind exprimata de catre Eminescu prin oximoron. Mihai Eminescu utilizeaza acest cuvant cu o alta conotatie.Suferinta « rasarise » pur si simplu.

Alte referate despre: oda in metru antic, oda in metru antic comentariu, oda in metru antic referat
Referate afisate : 19
Medie note: 7.84 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.