Circuit cuantic definitie

Arhitectura circuitelor cuantice

Referat despre Arhitectura circuitelor cuantice
Abstract
In lucrarea de fata va prezentam o metoda optima in realizarea arhitecturii circuitelor cuantice. Metoda se bazeaza pe notiunea de creasta cuantica, care defineste placa de circuit cuantic in structura careia pot fi inserate subcircuite variabile. Metoda poate in primul rand arata procesarea informatiei cuantice, precum si stocarea si recuperarea, respectiv multiplicarea (clonarea) canalelor cuantice.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 107kb
Downloads: 88
Materia: Fizica

Lumina si Fizica Cuantica

Măsurătorile lui Me şi Mλ ne arată următoarele:
1. Radiaţia ce provine din interiorul cavităţii este totdeauna mai intensă ca cea provenită de la pereţii exteriori. Acest lucru se poate vedea clar, pentru tungsten. Raportul emitanţelor suprafeţei exterioare şi a cavităţii, pentru cele trei materiale discutate, la 2 000 K este 0,259 (tungsten), 0,212 (molibden) şi 0,232 (tantal).

Alte referate despre: lumina si fizica cuantica, lumina si fizica cuantica referat, teoria cuantica a luminii

Teleportarea Cuantica

Aşa cum apare ea în imaginea scriitorilor de SF, teleportarea are mai multe faze: scanarea subiectului – transmiterea informaţiilor – recrearea subiectului. Lucruri ce par relativ simple. Oamenii de ştiinţă au găsit însă câteva impedimente.

Primul dintre ele se referă la posibilităţile de scanare. În lumea cuantică nu putem măsura parametrii unei particule cu o valoare precisă datorită principiului nedeterminismului, ci doar probabilistic. Astfel dacă am dori să aflăm viteza unei particule nu vom şti nimic despre poziţia ei.

Apare apoi un alt impediment reprezentat de argumentul Penrose. Acesta spune că nu putem măsura o stare cuantică fără distrugerea ei. Deci pentru a obţine informaţiile necesare teleportării va trebui să distrugem originalul.

Astfel teleportarea ar fi de fapt o secvenţă de tipul scanarea subiectului – distrugerea lui – transmiterea informaţiei – recrearea subiectului. Recent însă ...

Alte referate despre: teleportarea cuantica, teleportare cuantica, teleportarea cuantica referat

Generatori si amplificatori cuantici

EMISIE SPONTANA, EMISIE INDUSA
Am văzut ca atomul romane in starea excitata un timp τ finit după care el trece spontan pe nivelul inferior emiţând un foton cu o energie corespunzătoare. Avem de a face in acest caz cu emisia spontana fora intervenţia vreunui factor exterior.

Nivelele energetice care pot romane in stare excitata timp mai îndelungat sunt nivele metastatice. Atomul excitat pe o stare metastatica va trece deci tot spontan pe nivelele inferioare după un timp mai lung.

Daca insa după un timp mai scurt decât timpul de viata , atomul excitat pe nivelul metastlul este acţionat (stimulat) de un factor exterior el se poate dezexcita înainte ca exprimarea timpului de viata al nivelului excitat .

Alte referate despre: amplificator cuantic, sistemele cuantice generatoare de energie electric, generatoare cuantice

Misterul Cuantic

Ca tema de doctorat si-a ales termodinamica pentru ca admira opera lui Clausius in domeniu, dar dizertatia lui continea putine lucruri care sa atraga atentia cuiva; toate indiciile exterioare aratau ca se indrepta spre o cariera mediocra si lipsita de inspirtie.

Alte referate despre: jules verne-insula misterioasa rezumat, numere cuantice, insula misterioasa rezumat

Circuite de curent alternativ

Legea lui Ohm pentru bobină ideală este: se numeşte reactanţă inductivă şi reprezintă rezistenţa pe care o are bobina idealăîn curent alternativ.

Alte referate despre: circuite de curent alternativ, circuit de curent alternativ, aplicatii in tehnica ale circuitelor de curent alternativ

Circuit ramificat de curent continuu cu o singura sursa de energie - atestat

1.Particularitaţile circuitului considerat.Pentru problemele precedente s-au putut determina sensurile curenţilor înainte de efectuarea calculelor.Se poate face aceeaşi determinare şi pentru circuitul din fig.2-10?
Pentru a răspunde la această intrebare se trasează pe schema sensul curentului I care în nodul A se împarte în doi curenţi I1 şi I2.Apoi trebuie să se indice sensul curentului I3 care trece prin latura de circuit cuprinsă între nodurile B şi C dar acest curent poate avea două sensuri ( reprezentate în desen prin linie plină respectiv printr-o săgeata cu linie punctată).Direcţia reală a curentului I3 depinde de parametri schemei şi nu se poate afla decât după calculul circuitului.
Astfel pentru circuitul considerat prin calcul,se determină atât valorile curenţilor cât şi sensurile lor.
Pe de altă parte,până aici calculul circuitelor cu o singură sursă de energie sa bazat pe simplificarea schemei prin echivalarea rezistenţelor conectate ...

Alte referate despre: circuite electrice de curent continuu, circuite electrice in curent continuu, cel mai simplu circuit electric de curent continuu

Circuite electrice simple ppt

Pe durata alternantelor pozitive ale tensiunii dioda conduce[fiind polarizata direct,cu (+) pe anod si minus(-) pe catod].Pe durata semialternantelor negative, polarizarea diodei este inversata, astfel incat aceasta nu mai conduce(este blocata).Randamentul unui redresor monoalternanta este de 40%.

Alte referate despre: circuite electrice simple ppt, circuite electrice simple, referat circuite electrice simple

Circuitele electrice

Teava lunga si ingusta ingreuneaza curgerea apei, si respectiv: conductorul lung si ingust are o rezistenta mai mare decat sarma mai groasa, produsa din acelasi material.Bateriile solare produc electricitate printr-un proces de conversie fotoelectrica. Sursa energiei este o substanta semiconductoare fotosensibila precum un cristal de silicon caruia i s-au adaugat impuritati. Cand cristalul este atins de lumina, electronii sunt captati de pe suprafata cristalului si migreaza catre suprafata opusa.

Alte referate despre: circuite electrice, circuitul electric, circuite electrice referat

Este sau nu posibila o teorie cuantica a mentalului?

Este adevărat, mulţi neurobiologi cred că toate procesele mentale se vor putea explica numai prin structurile neurobiologice, dar acesta este un punct de vedere care extrapolează conceptual succesele prezente ale ştiinţei structurale fără nici o certitudine sau temeinică justificare că această ştiinţă va explica orice, inclusiv procesele mentale în mod deplin.

Alte referate despre: este sau nu posibila o teorie cuantica, teorie cuantica a mentalului, teoria cuantica

Circuite logice secventiale

Alipirea liniilor (stărilor) trebuie să ţină cont şi de un criteriu suplimentar şi anume, acela al concordanţei ieşirilor. În felul acesta, procesul de minimizare al automatului secvenţial se extinde şi asupra secţiunii logice de generare a ieşirilor. Din cele două reguli rezultă următorul criteriu practic : cele două linii pot fuziona, în cazul în care în locaţiile corespunzătoare celor două linii se află una din următoarele situaţii :

Alte referate despre: circuite logice secventiale, circuite logice secventiale referat, referat circuite logice secventiale

Autismul - definitie, teorii si tratare

Autismul - definitie, teorii si tratare
(1) o scădere în interacţiunea socială ( manifestată de cel puţin două articole din A.1 în Tabelul 1);

Alte referate despre: autism definitie, definitie teoria imigrationista, autismul definitie

Circuite logice combinationale

Mersul lucrării:
- materiale şi aparatura necesară:
- CI: CDB 400E, 404E, 420E,430E, 442E, 486E;
- stand pentru circuite integrate;
- modul de lucru

Alte referate despre: circuite logice combinationale, circuite logice combinationale referat, referat circuite logice combinationale

Circuitul carbonului si azotului in natura

Acest fenomen este foarte important deoarece poate fi cauza cresterii temperaturii la nivelul pamantului.Gazele de sera rezultate din procesele industriale si din agricultura deregleaza echilibrul atmosferic. Retin razele infrarosii si le reflecta spre suprafata Pamantului. In consecinta creste temperatura medie globala.

Alte referate despre: circuitul carbonului si azotului in natura, referate circuitul carbonului si azotului in natura, circuitul carbonului si azotului

Circuitul carbonului in natura

Circuitul carbonului in natura
Aceste molecule pot fi modificate chimic de către aceste organisme prin aportul metabolic al altor elemente care produc compuşi mult mai complecşi cum sunt proteinele, celuloza şi aminoacizii. Câteva dintre aceste materii organice produse în plante sunt apoi modificate prin consum de către animale heterotrofice. Dioxidul de carbon intră în apa mărilor şi oceanelor printr-un mecanism simplu de difuzie. Odată dizolvate în apa de mare, dioxidul de carbon rămâne aşa cum e sau se poate modifica în carbonaţi (CO3-2) sau bicarbonaţi (HCO3-). Diverse forme de animale marine fixează bicarbonaţii cu calciu (Ca+2) pentru a produce carbonat de calciu (CaCO3).

Alte referate despre: circuitul carbonului in natura, circuitul carbonului in natura referat, referat circuitul carbonului in natura

Definitia fantasticului

Fantasticul, apare initial, reprezentat in literatura populara, de unde e preluat de catre creatiile culte; intr-o opera literara situatiile fantastice iau nastere prin incalcarea voluntara a rationalitatii, a semnificatiilor temporale.

Incalcarea realitatii se realizeaza prin interferenta supranaturalului cu naturalul, prin introducerea misterului miraculosului in mecanismul cotidian, prin intruziunea (inserarea) inadmisibilului, anormalului, absurdului, care fisureaza ordinea reala, existenta.

Alterarea rationalitatii duce la structurarea unei alte lumi ordonata dupa legi proprii ce le sfideazape cele universale; sunt eliminate de asemenea explicatiile de ordin cauzal.

Prin „adormirea rationala” se naste o cauzalitate misterioasa ce sustine anormalul, inexplicabilul, care suspenda logica, avand ca efect confuzia.

La nivelul temporalitatii, fantasticul introduce o noua cronologie, un ritm propriu, suspenda durata, incetineste timpul, inverseaza ...

Alte referate despre: definitia fantasticului, definitie fantasticul, definitie fantastic
Referate afisate : 16
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.