Circuite cuantice

Arhitectura circuitelor cuantice

Referat despre Arhitectura circuitelor cuantice
Introducere
Mecanica cuantica a avut un impact foarte mare atat in tehnologie cat si in societate. Este suficient sa citam realizarea tranzistorului, poate cea mai remarcabila dintre aplicatiile sale. In prezent, mecanica cuantica ofera o cale complet noua si promitatoare de progres atat in stiintele fundamentale cat si in aplicatiile tehnologice. Ne referim la faptul ca mecanica cuantica poate fi folosita acum pentru procesarea si transmiterea informatiei [1],[2].

In toate aplicatiile, problema esentiala o reprezinta abordarea unei inalte precizii in determinarea parametrilor cu alte cuvinte efectuarea unor transformari care depind de parametrii necunoscuti, aceste aplicatii se regasesc in tehnologii de inalta precizie si inalta sensibilitate ca de pilda, frecvente inalte [3], litografie cuantica [4], microscopie cu fotoni [5], sincrinizare de timp [6].

Nivel: Liceu
Dimensiune: 107kb
Downloads: 88
Materia: Fizica

Lumina si Fizica Cuantica

Măsurătorile lui Me şi Mλ ne arată următoarele:
1. Radiaţia ce provine din interiorul cavităţii este totdeauna mai intensă ca cea provenită de la pereţii exteriori. Acest lucru se poate vedea clar, pentru tungsten. Raportul emitanţelor suprafeţei exterioare şi a cavităţii, pentru cele trei materiale discutate, la 2 000 K este 0,259 (tungsten), 0,212 (molibden) şi 0,232 (tantal).

Alte referate despre: lumina si fizica cuantica, lumina si fizica cuantica referat, teoria cuantica a luminii

Teleportarea Cuantica

Unul dintre mijloacele de transport inventate de scriitorii de SF este teleportarea. Oricine a văzut o imagine dintr-un film al unei teleportări. Subiecţii se aşază în nişte camere speciale, şi … dispar încetul cu încetul, pentru ca să apară vii şi nevătămaţi în altă locaţie. Cred că nimeni nu a putut să uite o asemenea imagine.

Alte referate despre: teleportarea cuantica, teleportare cuantica, teleportarea cuantica referat

Generatori si amplificatori cuantici

EMISIE SPONTANA, EMISIE INDUSA
Am văzut ca atomul romane in starea excitata un timp τ finit după care el trece spontan pe nivelul inferior emiţând un foton cu o energie corespunzătoare. Avem de a face in acest caz cu emisia spontana fora intervenţia vreunui factor exterior.

Nivelele energetice care pot romane in stare excitata timp mai îndelungat sunt nivele metastatice. Atomul excitat pe o stare metastatica va trece deci tot spontan pe nivelele inferioare după un timp mai lung.

Daca insa după un timp mai scurt decât timpul de viata , atomul excitat pe nivelul metastlul este acţionat (stimulat) de un factor exterior el se poate dezexcita înainte ca exprimarea timpului de viata al nivelului excitat .

Alte referate despre: amplificator cuantic, sistemele cuantice generatoare de energie electric, generatoare cuantice

Misterul Cuantic

Asadar, problema corpului nergu este ca, daca un corp radiaza toate fregventele in mod egal, atunci cantitatea de radiatie din domeniul frecventelor inalte ar trebui sa o depaseasca considerabil pe cea a radiatiilor de fregventa joasa. De fapt,aproape toate radiatiile ar trebui sa fie de frecventa inalta-cu alte cuvinte, din zona ultravioleta a spectrului.

Alte referate despre: jules verne-insula misterioasa rezumat, numere cuantice, insula misterioasa rezumat

Circuite electrice.Legea lui Ohm

Circuite electrice.Legea lui Ohm
Intensitatea curentului electric care strabate un fir cu rezistivitatea q = 10-7 Ω • m , lungimea de 5 m si sectiunea transversala de 2 mm2 , la capetele caruia s-a aplicat tensiunea de 1,5V, are valoarea:
a) 2 A;b) 3 A;c) 4 A ;d) 5 A ;e) 6 A.

Alte referate despre: circuite electrice legea lui ohm, circuite electrice legea lui ohm referat, circuit electric legea lui ohm

Dispozitive si circuite electronice

Y=A⋅X
unde A este funcţia de transfer (factor de amplificare în complex) cu modulul şi faza, de obicei dependente de frecvenţă:

Alte referate despre: dispozitive si circuite electronice, referat dispozitive si circuite electronice, dispozitive si circuite electronice referat

Circuit ramificat

Discuţii suplimentare.
1. Cum se aplică principiul superpoziţiei, pentru calcularea circuitelor complexe care conţin mai mult de două surse de energie? Dacă un circuit complex are, de exemplu, trei surse de energie E1, E2 şi E3, amplasate în ramuri diferite, trebuie să se stabilească trei scheme pentru calcularea curenţilor parţiali: o schimă care conţine numai sursa E1, a doua care conţine numai sursa E2 şi a treia cu E3. După determinarea curenţilor parţiali în fiecare din cele trei scheme se efectuează în mod corespunzător adunarea lor algebrică şi se obţin curenţii pentru circuitul dat.

Alte referate despre: circuite ramificate, circuit ramificat, circuitul ramificat

Circuite electrice simple ppt

Redresoarele se clasifica dupa numeroase criterii, cele mai importante fiind:
- numarul de faze;
- tipul schemei;
- posibilitatea reglarii tensiunii de iesire.

Dupa numarul de faze al sursei, care este de obicei reteaua electrica, redresoarele se clasifica in:redresoare monofazate (220 V);redresoare trifazate (3x380 V).Dupa cum se redreseaza , o singura alternanta sau ambele, exista:redresoare monoventil(monoalternanta) - doar pentru reteaua monofazata;redresoare cu punct median(dubla alternanta);redresoare in punte(dubla alternanta);Dupa posibilitatea reglarii tensiunii de iesire:redresoare necomandate;redresoare comandate.

Alte referate despre: circuite electrice simple ppt, circuite electrice simple, referat circuite electrice simple

Circuite integrate,tipuri si generatii

Cele mai simple circuite integrate, sunt cele logice fabricate si in tara noastra si sunt din seria CDB incepand cu 400, 402, 403, 404, care contineau maxim 4 trazistoare, 2 diode, si 4 rezistente, ele putand fi construite usor si din componente discrete. Aceste porti au fost folosite la fabricarea de calculatoare si in automatizari unde numarul lor erau cu sutele si chiar cu miile. Sigur, gama de produse din seria CDB nu s-a oprit la aceste cateva tipuri, numarul lor fiind cateva sute.
Circuitele integrate TTL s-au culminat in cele mai simple microprocesoare de fabricatie romaneasca ca: procesorul de 1 bit PC 14500, numaratorul de program de 4 biti PC 14104 sau demultiplexor 1:8 cu memorie.

Alte referate despre: circuite integrate tipuri si generati, circuite integrate tipuri si generatii, circuite integrate tipuri si generatii 2x puncte

Este sau nu posibila o teorie cuantica a mentalului?

Cu alte cuvinte, dacă fizica cuantică nu conţine elemente specifice mentalului, la fel cum nu conţine fizica clasică, atunci prima nu este mai îndreptăţită decât a doua să servească explicării proceselor mentale. Vom reveni asupra acestor consideraţii.

Alte referate despre: este sau nu posibila o teorie cuantica, teorie cuantica a mentalului, teoria cuantica

Utilizarea numerelor complexe in circuite electrice de curent alternativ

Ultima expresie se numeşte forma exponenţială a mărimii complexe. Utilizând această formă : U = U • e = 127 • e ;
I = I • e = I = 2A.
Discuţii suplimentare :

Alte referate despre: circuite electrice de curent alternativ, circuite electrice de curent alternativ referat, circuite electrice in curentul alternativ

Circuite bistabile

Circuite bistabile - Consideraţii teoretice:
Circuitul basculant bistabil CBB, este un circuit tipic cu două stări distincte utilizat pentru păstrarea informaţiei binare. Acesta prezintă două conexiuni de intrare prin care acceptă informaţia binară care urmează a fi memorată, două conexiuni de ieşire care permit citirea stării bistabilului şi în general, intrări suplimentare de control prin care se stabileşte momentul în care informaţia urmează a fi citită de bistabil.

Alte referate despre: circuite bistabile, circuit bistabil, circuitul bistabil

Circuite logice combinationale

Un caz particular de decodificator pentru numerele din codul binar-zecimal BCD-8421 în zecimal este cel care permite comanda dispozitivelor de afişare cu 7 segmente.Posibilitatea comandării acestor dispozitive de afişare direct de la circuite integrate a condus la o largă folosire a decodificatorului BCD-7 segmente.

Decodificatorul CDB 442E este destinat decodificării informaţiei din codul BCD-8421, în zecimal. Circuitul este compus din 8 inversoare şi 10 porţi SI-NU cu patru inrtări. În fig.4.3. a este prezentată configuraţia terminalelor circuitului integrat, iar în fig.4.3. b este prezentat tabelul de funcţionare al circuitului.

Alte referate despre: circuite logice combinationale, circuite logice combinationale referat, referat circuite logice combinationale

Circuitul carbonului in natura

Valorile ridicate ale dioxidului de carbon au ajutat reglarea temperaturii Pământului la valori uşor ridicate faţă de cele care se întâmplă azi. Aceste temperaturi moderate au permis înflorirea vieţii plantelor contrar efectului de radiaţie solară. Mărirea efectului de seră, datorat unei concentraţii mai mari de dioxid de carbon în atmosferă, a suplimentat producţia de energie solară prin niveluri mai ridicate ale radiaţiilor.

Alte referate despre: circuitul carbonului in natura, circuitul carbonului in natura referat, referat circuitul carbonului in natura

Studiul regimului tranzitoriu intr-un circuit

Lista echipamentului şi aparaturii utilizate
- C- cutie de condensatoare în decade 40*10-5-1μF;
- G- generator de semnale treaptă de joasă tensiune 1,5 V, 1Hz-1MHz;
- L- inductanţă variabilă
- (0-1) 100V, 6A, 0.055-0.015 H, 2.5 Ω.
- (0-2) 140V, 6A, 0.16-0.055 H, 3.2 Ω.
- (0-1) 250V, 3A, 0.47-0.16 H, 3,5 Ω.
- (0-1) 380V, 2A, 1.5-0.47 H, 4 Ω.
sau bobină cu miez de fier de 35 mH, 1A şi rezistenţă în c.c. de 10 Ω.
- Rd cutie de rezistenţe în decade (rezistor decade) 0-105 Ω, 2A-0.007A;
- V- osciloscop catodic [Tesla – B.M. 370];
- Q1,Q2 – întrerupătoare monofazate, 2A, 380V;

Alte referate despre: studiul regimului tranzitoriu intrun circuit rlc serie, studiul regimului tranzitoriu, circuite electrice simple in regim tranzitoriu
Referate afisate : 16
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.