Clasicismul francez

Clasicismul francez

4.Personajul literar:
a),,caracterele''(personaje cu o singura trasatura psihologica sau comportamentala,ex.:avarul,ipocritul,orgoliosul,etc) ;interes pentru tipurile eterne
b)consecventa caracterului cu sine
c)victoria ratiunii asupra pasiunii
d)omul abstract,exemplar ;apoteoza omului
e)univesul

5.Stilul :
a)stilul inalt
b)puritatea :refuzul amestecului de stiluri,genuri si specii
c)claritate,precizie,concizie
d)sobrietate,armonie,echilibru

6.Specii cultivate /Reprezentanti in literatura universala :
a)specii dramatice :
-tragedia(P.Corneille,J.Racine)
-comedia(Moliere)
b)specii lirice :

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 676
Materia: Romana

Clasicismul Francez

Singura tara care nu a asimilat barocul triumfator in tot estul Europei este Franta .Aici , clasicismul se contureaza sub domnia lui Ludovic al XIII-lea ,pentru a-si gasi deplina dezvoltare in timpul lui Ludovic al XIV-lea .Clasicismul francez in secolului al XVII-lea este o sinteza a influentelor renascentiste italiene ,a celor antice si a traditiilor franceze

Alte referate despre: clasicismul francez, clasicismul francez in pictura, clasicism francez

Clasicismul francez

Francois Boucher (1703-1770) si Jean Honore Fragonard (1732-1806) se consacra si ei reprezentarilor galante sau libertine ,fara
al egala pe Watteau .Modelele cu piele sidefie si haine bogat decorate reflecta gustul burgheziei indragostite de o arta deseori facila-Fragonard,Leaganul .

Alte referate despre: referat clasicismul francez, clasicismul francez referat, referate clasicismul francez

Clasicismul

Clasicismul este un curent literar-artistic ce apare în Franţa în a doua jumătate a secolului al XVI-lea în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea şi se dezvoltă în perioada dintre secolele XVII-XVIII. Clasicismul pledează pentru valorificarea antichităţii şi este caracterizat, în special, prin respectul pentru antichitate.

Alte referate despre: clasicismul, clasicism, trasaturile clasicismului

Clasicism si romantism cu G.Calinescu

A© Individul clasic este utopia unui om perfect sanatos trupeste si sufleteste, "normal" (slujind drept norma altora), deci "canonic ".
Individul romantic este utopia unui om complet "anormal" (intelege exceptional), dezechilibrat si bolnav, adica cu sensibilitatea si intelectul exacerbate la maxim, rezumand toate aspectele spirituale de la bruta la geniu. Expresiile trebuiesc luate intr-un sens cu totul literar, evitandu-se confuzia cu patologia medicala.

Alte referate despre: clasicism baroc romantism de g calinescu, clasicism si romantism de george calinescu, clasicism romantism baroc george calinescu

Clasicismul francez

Aceasta "noua lectura" este menita sa duca la redescoperirea simplitatii si profunzimei naturii ,spre deosebire de trairile superficiale ale rococo-ului. Temele mitologice si antice ,sunt din nou prezente.In timpul primului Imperiu (1804-1814) ,neoclasicismul devine stilul oficial .Revolutia franceza se foloseste si ea de acest stil pentru a evidentia virtutile patriotice ,regandind valorile antice in termeni morali .Artisutul trebuie sa fie acum o persoana angajata civil ,care sa-i invete pe ceilalti faptele eroilor antici,simuland astfel virtutea.

Alte referate despre: reprezentantii clasicismului francez, clasicismul francez lucrare lucrarea lui jacques, www referate ro clasicismul francez

L 'ecole en France

Ensuite passe la 5ème , en plus des cours de 6ème, il y a le latin (en option) , les sciences physiques , la chimie , l'électricité . En histoire, on étudie le Moyen Age et la Renaissance (Voir quelques éléments du programme d'histoire de 5ème)

Alte referate despre: l ecole en france, ecole en france, l ecole en france referat

Viticulture en France

Viticulture en France en 2004, il s'agit encore d'une économie essentiellement basée sur des exploitations familiales. Pendant longtemps, la France viticole aux 450 appellations et aux dizaines de milliers de domaines de petite taille, malgré son potentiel fabuleux, attendait qu'on vienne lui acheter son vin et n'a pas appris à le vendre, à l'exception des clubs élitistes des "Grands crus" ou du "Champagne".Viticulture en France

Alte referate despre: viticulture en france, viticultura en france, referat viticulture in france

La france contemporaine

Le pouvoir exécutif:
• Le président est élu au suffrage universel tous les 7 ans. Ils est rééligible. Il habite à l'Elysée. Il choisit le premier ministre dans la majorité du parlement. Il est le symbole de l'Etat mais aussi le maître de la politique puisque rien ne peut se décider sans son accord.

Alte referate despre: la france contemporaine, gramatica limbii franceze, dictionar de sinonime francez

La France des regions

0x08 graphic
Situe en Ile de France. Châteaux style renaissance, bâtie au XVI
sičcle, sur l'ordre de roi François premier, sur l'emplacement d'un
pavillon de chasse, parce qu'il y a avait aux alentours un foret
giboyeuse, qui invitant a la chasse. Célčbre par l'Escalier en Fer ŕ
Cheval.

Alte referate despre: la france des regions, la france des regions referat, la france des regions fr

France

The coastline of France, about 3,140 km (1,950 mi) long, has
relatively few natural harbours. The northern coast, along the English
Channel and the North Sea, is about 1,130 km (700 mi) long and is
broken by a number of promontories, river estuaries, and minor
indentations, few of which provide safe anchorages. Le Havre is the
outstanding exception. As at Cherbourg, a number of harbours have been
formed in this region by the construction of breakwaters. The western
coastline of France along the Atlantic, including the Bay of Biscay,
is about 1,390 km (865 mi) long. From the Brittany peninsula to the
Gironde, the Atlantic coastline of France is irregular in outline,
and, except in Brittany, is low and sandy. The principal harbours on
this part of the coast are those of Brest, Lorient, and Saint-Nazaire.
Bordeaux is inland on the Gironde. South of the Gironde, the coastline
consists of an almost continuous stretch of dunes, bordered by arid
moors. ...

Alte referate despre: la france referat, dictionar de sinonime francez online, simbolismul francez

Garantiile anglo - franceze in primavara anului 1939

Ministrul de externe francez, Georges Bonnet, a ridicat problema obligatiilor Marii Britanii fata de cele doua tari, aratand ca, fara acestea, ele nu ar participa la un bloc antigerman. Ambasadorul Romaniei la Paris transmitea, la 22 martie, la Bucuresti, ca Franta va fi alaturi de Romania in caz de agresiune si ca guvernul francez va face demersurile necesare pentru a asigura Romaniei asistenta aliatilor si prietenilor Frantei.

La 23 martie 1939, s-a semnat acordul economic româno-german. Partea română spera că Germania va deveni, pe lângă un partener economic important, garantul integrităţii sale teritoriale. Aceasta nu a însemnat însă abandonarea relaţiilor de alianţă tra¬diţionale cu Franţa şi Marea Britanie.

Alte referate despre: garantiile anglo-franceze, ofensiva din primavara anului 1918, anul 1939-1940 referat

La France

La Garonne prend sa source en Espagne, elle a 575 km (dont 524 km en France). Les villes les plus importantes baignées par ce fleuve sont Toulouse et Bordeaux. Il se jette dans l’Océan Atlantique où il forme le plus vaste estuaire de France (72 km de long). Cet estuaire, appelé Gironde, fait de la ville de Bordeaux un port de mer. Le Rhin sort des montagnes suisses, il a une longueur de 1300 km dont 190 sur la frontière avec l’Allemagne.

Alte referate despre: noel en france, la france, dictionar francez de sinonime online

Clasicism - Bach

Operele sale se caracterizeaza prin arhitectura lor perfecta, armonie, inalta spiritualitate: Cantate, Preludii, Concertele brandemburgice.
Johann-Sebastian Bach, ultimul dintre cei opt frati, s-a nascut la Eisenach in 1685. Tatal sau, Johann Ambrosius, era violonist la orchestra din Eisenach. De fapt, Johann-Sebastian Bach apartine unei familii de ilustrii muzicieni, originara din Thuringe, care a ocupat, in mare parte, posturile de organisti si dirijori de capela in secolele XVI-XIX.
El a compus in toate genurile epocii (cu exceptia operei), atat in cele religioase ("Patimile dupa Ioan", "Patimile dupa Matei", "Oratoriul de Craciun", "Marea misa in si minor", "Magnificat"), cat si in cele laice ("Clavecinul bine temperat", "Arta fugii").

Alte referate despre: bach clasicism, clasicismul lui j s bach, clasicismul lui bach
Referate afisate : 14
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.