Clonare referat

Clonarea

Contactul sexual dintre cele doua sexe nu mai este necesar, fertilizarea ne mai fiind facuta de catre un spermatozoid. Pentru clonare poate fi folosita orice celula adulta din corpul uman. Este necesar un ovul de la care s-a inlaturat nucleul si in care se introduce nucleul unei celule adulte din corpul uman, alta decit un ovul. Prin anumite tehnici care se vor aplica ovulului acum fertilizat acesta va incepe sa se divida precum intro conceptie normala cu un spermatozoid.

Zigotul nou format va fi implantat in uterul unei mame purtatoare.Clona sau copia genetica care se va naste va prezenta fenotipul (aspectul fizic, caracteristicele comportamentale, fiziologice si biochimice) precum si genotipul (totalitatea factorilor ereditari-genele) celui care a donat celula adulta si nu a donatoarei ovului sau a mamei purtatoare. Exista trei tipuri diferite de clonare: Clonarea embrionara. Reprezinta o tehnica medicala care produce gemeni monozigoti (identici) sau tripleti.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 1
Materia: Biologie

Clonarea-reproducere asexuata

Clonarea-reproducere asexuata
Ideea ca oamenii ar putea fi creati prin clonare dintr-o singura celula fara reproducere sexuala a inceput sa devina reala pe 23 februarie 1997. In acea zi, a aparut stirea ca Ian Wilmut, un om de stiinta scotian si colegii lui de la institulul Roslin erau pe punctul de a anunta clonarea cu succes a unei oi printr-o tehnica noua. Tehnica aceea era sa transplante materialul genetic al unei oi mature obtinut dintr-o celula somatica intr-un ovul al carui nucleu a fost scos. Rezultatul, nasterea oii Dolly pe 5 iulie 1996 a demonstrat abilitatea oamenilor de a controla, repara si amplifica fortele naturii
Clonarea-reproducere asexuata

Alte referate despre: reproducerea asexuata, reproducerea asexuata la plante, reproducerea asexuata la animale

Clonarea-de la A la Z

Previziunile mai prudente dau insa ca data probabila anul 2005, mai ales datorita faptului ca nu stim in prezent daca se va dovedi viabila tehnica de clonare utilizata in cazul lui Dolly. Problema cea mai grava este ridicata de rata foarte scazuta de reusite: pentru Dolly au fost necesare 276 de incercari. Cine isi poate asuma insa un asemenea risc, atunci cand este vorba de embrioni umani?

Alte referate despre: clonarea, clonare, clonarea umana

Clonarea maimutei

In prezent, cele mai multe tratamente pentru bolile umane sunt testate initial pe soareci, dar, din punct de vedere biologic, maimutele sunt mai apropiate de oameni, avand ADN-ul, in proportie de 98%, la fel cu cel al omului, si, prin urmare, se intentioneaza ca, in viitor, testarea terapiilor avangardiste sa se realizeze pe primate. "Intre soarece si pacient este o mare distanta, iar maimutele pot umple acest gol", a declarat Schatten.

Alte referate despre: clonarea maimutei, clonarea referat, clonarea terapeutica

Clonarea umana - intre stiinta si vrajitorie

Reacţiile oamenilor de ştiinţă (geneticieni, medici, biologi, biotehnologi etc.) faţa de posibilitatea clonării fiinţei umane sunt însă împărţite. Tehnica genetică ce permite clonarea fiinţei umane reprezintă, în realitate, o practică neo-alchimică pe care canoanele Bisericii o anatemizează, alături de vrăjitorie si magie. Am urmărit, ca creştini, impactul acestei „noutăţi ştiinţifice“ a clonarii adusă de anul 1997. Nimeni nu s-a aşteptat să se înregistreze poziţii ferme, fundamentate pe principiile moralei creştine, întrucat la ora actuală nu se mai poate vorbi de o medicină creştină.

Totuşi, o reacţie dură, promptă, formulată în termeni lipsiţi de echivoc, vine din partea unui membru al Comitetului Consultativ Naţional de Etică din Franţa. Profesorul Jean-François Mattei consideră că Naţiunile Unite trebuie să declare, urgent, tehnica genetică a clonării umane drept crimă impotriva ...

Alte referate despre: clonarea umana-intre stiinta si credinta, clonarea umana referat, referat clonarea umana

Clonarea de la A la Z

Dolly reprezinta copia fidela a unei oi Finn Dorsett. Dupa Dolly a urmat clonarea de vaci, porci, maimute si soareci. Prin clonare se pot obtine organisme cu calitati „programate“. De exemplu, la Institutul Roslin s-au desfasurat experimente pentru a se ajunge la vaci care sa produca lapte foarte apropiat, din punct de vedere al compozitiei, de cel uman. Savantii au luat in calcul si posibilitatea ca prin clonare sa fie inlocuite animalele de casa care au murit sau sa fie refacute speciile amenintate. Si de la clonarea animalelor, atentia oamenilor de stiinta s-a indreptat in mod firesc spre clonarea umana.

Alte referate despre: referat clonare, referat despre clonare, referat clonarea

Clonarea

O clonă se formează prin înmulţire somatică, fapt care nu presupune recombinarea genetică.Mielul rezultat era identic cu oaia donor a nucleului, o copie perfectă obţinută prin clonare. Succesul clonării unei oi adulte a reprezentat unul dintre cele mai dramatice exemple ale faptului că unele descoperiri ştiinţifice pot avea consecinţe publice.

Clonarea nu aduce îmbunătăţiri genomului uman, este o cale de duplicare a acestuia. Clonarea umană poate avea beneficii în cazul familiilor afectate genetic şi care doresc să aibă un copil sau în cazul transplantului de organe compatibile, dar este discutabilă clonarea propriei persoane.

Posibilitatea clonării umane a declanşat numeroase controverse în plan bioetic. Proiectele de lege anticlonare au fost introduse în legislaţia a peste 30 de ţări, dar cum tehnicile de clonare se dezvoltă rapid şi cum legile propuse au lacune, clonarea nu a putut fi interzisă în totalitate.

Legile ...

Alte referate despre: clonare referat, clonarea la animale, clonare terapeutica

Problema clonarii umane

"Un om reprezentind copia altuia nu mai este o fiinta umana. Clonarea se inrudeste cu genocidul, pentru ca se bazeaza, ca si acesta, pe selectia genetica“. Anul 1997 a fost anul de rascruce pentru comunitatea internationala a oamenilor de stiinta. Clonarea umana - posibilitatea oferita de ingineria genetica de a obtine indivizi identici, in serie - a scandalizat intreaga lume, mai ales morala crestina. Revista noastra si-a informat cititorii, in numarul trecut, asupra celor doua experimente de clonare animala efectuate intr-unul din cele mai dezvoltate state ale lumii.

Alte referate despre: problema clonarii umane, problemele cunoasterii umane, problema naturii umane

Ingineria genetica

Clonarea este procesul prin care dintr-o singură celulă cultivată se obţine o colonie de celule identice. Clonarea la plante se bazează pe fenomenul de totipotenţă care constă în capaci- tea de a genera , prin diviziuni succesive, întregul organism. Pentru clonelor se utilizează fie prelevarea meristemulor, fie înmulţirea vegetativă.

Alte referate despre: ingineria genetica, inginerie genetica, ingineria genetica referat

Genele si ADN-ul

-copii proiectati:unele boli pot fii transmise de la parinti la copii. Medicii pot ajuta un cuplu sa aiba un copil sanatos, verificand celulele inainte ca acesta sa inceapa sa creasca.

Alte referate despre: gene si adn, genele si adn, genele si adn-ul

Clonare umana

Mama ei, o americancă în vârstă de 30 de ani, a donat ADN-ul necesar clonării, purtând apoi sarcina până la maturitate. Astfel, biologic vorbind, Eve nu are tata. Confirmarea ca ne aflam cu adevărat în faţa unei clone ar putea veni peste câteva zile, când un expert independent va preleva probe de sânge de la copil şi de la mama.

Alte referate despre: clonarea umana powerpoint, despre clonarea umana, clonare umana

Clonarea

Clonarea este procesul prin care dintr-o singura celula cultivata se obtine o colonie de celule identice. Clonarea mai poate fi privita si ca un proces de duplicare (si nu de reproducere ) , in urma caruia rezulta un material genetic identic , care nu este insa obtinut prin mijloace sexuale.

Alte referate despre: clonarea la om, ce este clonarea, clonarea la plante

Clonarea umana

Clonarea umana - Anul 1997 a fost anul de rascruce pentru comunitatea internationala a oamenilor de stiinta. Clonarea umana - posibilitatea oferita de ingineria genetica de a obtine indivizi identici, in serie - a scandalizat intreaga lume, mai ales morala crestina. Revista noastra si-a informat cititorii, in numarul trecut, asupra celor doua experimente de clonare animala efectuate intr-unul din cele mai dezvoltate state ale lumii.

Alte referate despre: referat despre clonarea umana, clona umana, clonarea umana pro si contra

Clonarea

Cercetatorul si echipa sa de la Universitatea Nationala de la Seul, una din cele mai performante din lume in domeniu, au anuntat in februarie 2004 clonarea unui embrion uman, din care au fost extrase celule susa-embrionare identice din punct de vedere genetic cu cele ale persoanei clonate. Aceasta premiera mondiala nu viza aducerea pe lume a unui copil, ci obtinerea de celule-susa, despre care cercetatorii cred ca ar putea fi folosite pentru tratarea unor boli precum cancerul, Alzheimer sau diabetul.

Alte referate despre: clonarea la animale si om, referate despre clonare, clonarea reproductiva

Celulele stem

Celulele stem - „Medicina viitorului sta in celulele stem”, spun oamenii de stiinta din intreaga lume. Fiind deja identificate in corpul uman, este o chestiune de timp pana cand vor putea fi utilizate ca metoda de terapie, mai spun cercetatorii, care dedica celulelor stem o mare parte din studii.

Alte referate despre: celulele stem referat, celule stem referat, celule stem

Arhitectura circuitelor cuantice

Parametrii sunt in general codificati avand la baza o transformare ca in toate problemele de metrologie cuantica [7] si deoarece insasi estimarea poate fi considerata un caz special de transformare ea poate fi redusa la o problema generata de executarea unei transformari cerute.

Alte referate despre: circuit cuantic, circuite cuantice, circuit cuantic definitie

Infiintarea unei plantatii de mar in sistem intensiv pe o suprafata de 2,5 ha in conditiile zonei Resita

Factorii naturali
Temperatura trebuie să fie corespunzătoare din punct de vedere al mediei anuale, a minimelor şi maximelor absolute, suma gradelor de temperatură. Precipitaţiile trebuie să satisfacă speciile care vor fi cultivate. Soiurile altoite pe portaltoi de vigoare mică au nevoie de irigare, deoarece acestea nu pot rezista la seceta prelungită. Lumină este foarte importantă atât pentru speciile iubitoare de căldură: nuc, cireş, cais, piersic, migdal, dar şi pentru cele mai puţin pretenţioase cum sunt arbuştii fructiferi, care suferă în condiţii de iluminare insuficientă.

Solul.
Speciile pomicole reuşesc bine pe soluri uşoare, fertile cu pH-ul cuprins între 5,6-7,8, cu pânza de apă freatică la suprafaţă. Relieful are o mare influenţă asupra alegerii locului pentru livadă. Panta terenului se recomandă să fie în jur de 6-15%, adică terenuri care să nu necesite amenajări speciale. Expozitia terenului se alege în-funcţie de specie şi ...

Alte referate despre: infiintarea unei plantatii de mar in sistem intensiv, infiintarea unei plantatii de prun, infiintarea unei plantatii pomicole

Dezvoltarea sistemului imunitar

Ambele linii limfocitare, B si T, detin proprietati definitorii ale reactivitatii imunitare si in primul rand - specificitatea reactiei cu un anumit antigen. Celulele stimulate de antigen se multiplica formand o clona de celule identice, a caror activitate tinde sa elimine antigenul respectiv din organism.

Alte referate despre: dezvoltarea durabila, rolul fizicii in dezvoltarea societatii, resursele umane si dezvoltarea

Mutatiile si factorii mutageni

Deletia este o pierdere a unui segment din bratul lung sau scurt al cromozomului. Duplicarea reprezinta incorporarea unui fragment pierdut prin deletie de un cromozom, in alt cromozom. Translocatia constituie schimbul de fragmente intre 2 cromozomi, cum ar fi bratul lung al unui cromozom cu bratul scurt al altuia.

Alte referate despre: mutatiile si factorii mutageni, mutatii si factori mutageni, mutatii si factorii mutageni
Referate afisate : 19
Medie note: 8.02 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.