Clonare terapeutica

Clonarea

Aceasta duplica procesul pe care natura il foloseste pentru a produce gemeni sau tripleti. Clonarea ADN-ului adult (clonarea reproductiva). Aceasta tehnica intentioneaza sa produca duplicate ale unui animal existent. A fost folosita pentru a clona oi si alte mamifere. ADN-ul dintrun ovul este inlaturat si inlocuit cu ADN-ul matur dintr-o celula adulta. Apoi ovulul fertilizat denumit acum pre-ambrion este implantat in uter si permite dezvoltarea unui nou animal sau om.

Clonarea terapeutica (clonarea biochimica). Este o procedura ale carei stadii initiale sunt identice cu clonarea de ADN adult. Totusi celulele stem sunt prelevate de pe embrioni pentru a produce tesuturi sau un intreg organ pentru transplantul inapoi la persoana care a donat ADN-ul. Plecand de la ADN-ul bolnavului putem obtine un embrion-clona care nu mai este apoi introdus intr-un uter, ci este utilizat drept cultura de celule stem (celulele stem fiind nediferentiate, capabile sa formeze orice tip de tesut, constituind ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 1
Materia: Biologie

Clonarea-reproducere asexuata

Clonarea-reproducere asexuata
Experimentul de la Roslin a fost un eveniment stiintific semnificativ, cu implicatii potentiale profunde de cand ne familiarizeazacu posibilitatea de a developa capacitatea de a crea clone umane intr-o maniera asexuala. Chiar daca in ultimii 10 ani, oamenii de stiinta au clonat oi si vaci din celule embrionale, acesta a fost primul experiment folosind nucleul unei celule somatice a unui animal adult pentru a clona un animal care sa fie complet dezvoltat.

Alte referate despre: reproducerea asexuata, reproducerea asexuata la plante, reproducerea asexuata la animale

Clonarea-de la A la Z

Previziunile mai prudente dau insa ca data probabila anul 2005, mai ales datorita faptului ca nu stim in prezent daca se va dovedi viabila tehnica de clonare utilizata in cazul lui Dolly. Problema cea mai grava este ridicata de rata foarte scazuta de reusite: pentru Dolly au fost necesare 276 de incercari. Cine isi poate asuma insa un asemenea risc, atunci cand este vorba de embrioni umani?

Alte referate despre: clonarea, clonare, clonarea umana

Clonarea maimutei

Conducatorul echipei de cercetatori, profesorul Gerald Schatten, de la Universitatea de Stiinte Medicale din Portland Oregon, a declarat ca, in curand, aceasta tehnica va fi folosita si pe alte animale si ca scopul clonarii maimutelor este folosirea lor in experimente destinate perfectionarii terapiilor pentru bolile umane.

Alte referate despre: clonarea maimutei, clonarea referat, clonarea terapeutica

Clonarea umana - intre stiinta si vrajitorie

Iată încă o probă de „luciferism stiintific” contemporan: „spargerea“ structurilor genetice (ADN) pentru a le rearanja tu, om limitat, dar trufaş, într-o nouă ordine, contrară lucrării lui Dumnezeu. Motivele pentru care religia respinge ideea de clonare umană sunt următoarele:
1. Ceea ce defineşte omul biologic, psihologic si spiritual, este faptul lui de a fi unic. Multiplicarea face ca fiinţa să nu mai fie unică.

2. Prin unicitatea insului uman, si niciodată fără ea, ne aflăm în faţa misterului persoanei umane. Fără persoană, omul nu e om. Persoana nu este persoană nici ea decât în raport cu Dumnezeu, care îi oferă acest statut. Prin clonare misterul persoanei în integritate este anulat.

Alte referate despre: clonarea umana-intre stiinta si credinta, clonarea umana referat, referat clonarea umana

Clonarea de la A la Z

Pana acum s-au intreprins experiente cu cinci specii de animale, iar rata foarte mare de esecuri a dat nastere multor semne de intrebare privind succesul clonarii umane. Doar 1% din clonarile animale efectuate pana in prezent au avut un rezultat pozitiv, dar si dintre acestea covarsitoarea majoritate a suferit serioase disfunctii: ficatul nu functiona bine, sangele nu avea o tensiune normala, plamanii erau nedezvoltati, apareau grave deficiente ale sistemului imunitar. Concluzia specialistilor este ca, pentru nivelul actual al tehnicii, clonarea umana este foarte periculoasa.

Alte referate despre: referat clonare, referat despre clonare, referat clonarea

Clonare umana

Eticianul german se arată „suficient de realist pentru a înţelege lipsa de perspectivă ale interzicerii prin lege a anumitor cercetări din acest domeniu delicat care este clonarea fiinţelor vii”. Dar concepţia sa despre lume şi viaţă poate fi mai bine surprinsă din următoarele cuvinte consemnate în revista Deutchland : „Mişcarea înseamnă modificare, refuzul a ceea ce este obişnuit. Din când în când este nevoie „să spargi” structurile, pentru a rearanja lucrurile într-o nouă ordine”.

Alte referate despre: clonarea umana powerpoint, despre clonarea umana, referat despre clonarea umana

Clonarea

Savantii au luat in calcul si posibilitatea ca prin clonare sa fie
inlocuite animalele de casa care au murit sau sa fie refacute speciile
amenintate. . Previziunile mai prudente dau insa ca data probabila
anul 2005 , mai ales datorita faptului ca nu stim in present daca se
va dovedi viabila tehnica de clonare utilizata in cazul lui Dolly .

Alte referate despre: clonare referat, clonarea la animale, clonare terapeutica

Clonarea umana

Clonarea umana - "Un om reprezentind copia altuia nu mai este o fiinta umana. Clonarea se inrudeste cu genocidul, pentru ca se bazeaza, ca si acesta, pe selectia genetica“.

Alte referate despre: clonare umana, clona umana, clonarea umana pro si contra

Clonarea

"Cezariana s-a desfasurat foarte bine", a afirmat Brigitte Boisselier, presedinta societatii pentru clonare umana Clonaid. Aceasta a promis intr-o conferinta de presa ca va invita experti independenti sa certifice faptul ca Eve este o clona.

Brigitte Boisselier, directoarea stiintifica a Clonaid, declarase ca nasterea primei clone umane este iminenta. Dupa o sarcina care a evoluat bine, aceasta nastere a avut loc joi, prin cezariana, intr-un loc pe care Boisselier a refuzat sa il dezvaluie. Daca evenimentul va fi confirmat dintr-o sursa stiintifica independenta, inseamna ca micuta Eve este primul copil obtinut oficial prin controversata tehnica a clonarii umane. Mama ei, o americanca in virsta de 30 de ani, a donat ADN-ul necesar clonarii, purtind apoi sarcina pina la maturitate.

Astfel, biologic vorbind, Eve nu are tata. Confirmarea ca ne aflam cu adevarat in fata unei clone ar putea veni atunci cind un expert independent va preleva probe de sange de la copil si de la mama. ...

Alte referate despre: clonarea la om, ce este clonarea, clonarea la plante

Implicatii terapeutice ale Quinolonelor

Implicatii terapeutice ale Quinolonelor
Ce sunt Quinolonele? Quinolonele sunt agenţi antimicrobieni eficienţi în tratamentul infecţiilor nosocomiale. În mod obişnuit, se administrează pe cale orală, dar câteva pot fi date şi intravenos pentru tratamentul infecţiilor grave.
Implicatii terapeutice ale Quinolonelor

Alte referate despre: implicatiile terapeutice ale nutritiei medicamente la animale, implicarea asistentei in imbunatatirea terapeutica, implicarea chimiei in poluare si protectia mediului inconjurator

Functia terapeutica

In aceste cazuri muzica se dovedeste mai eficace, caci permite schimbul sau impartirea printr-un alt mijloc decat cuvantul, caci acolo unde se opreste puterea cuvintelor incepe cea a muzicii care este linbajul universal prin excelenta, aceasta neadresandu-se inteligentei, ci atinge radacinile profunde ale fiintei umane in straturile stravechi ale creierului.

Alte referate despre: mass media functia terapeutica, functii terapeutice, functia terapeutica

Climatul terapeutic

Motivatia pentru schimbare este variabila ce mediaza obtinerea efectului terapiei la pacientii cu adictie, fenomen constatat in numeroase cercetari clinice care au reprezentat sursa de inspiratie pentru teoria autodeterminarii si a interviului motivational (Miller et al, 2002). Interventiile pe termen scurt au eficacitate similara cu cele de lunga durata la pacientii internati cu tulburari legate de consumul de alcool, iar la cei nespitalizati, schimbarile se observa in timpul primelor doua saptamani de tratament, ceea ce sugereaza faptul ca efectul terapiei se instaleaza dupa cateva sedinte (Miller et al, 2002).

Alte referate despre: climatul terapeutic, apele radioactive-compozitie climatica proprietati terapeutice, climatul tropical

Avortul terapeutic

Triplul test este un test cu valoare orientativă, care se efectuează în al doilea trimestru de sarcină, între săptămânile 14 - 21. Se bazează pe corelaţia dintre vârsta sarcinii şi determinarea cantitativă a markerilor serici. De aceea este importantă precizarea vârstei gestaţionale reale pe baza biometriei fetale, printr-o ecografie efectuată înaintea testului. Deoarece pot apare numeroase rezultate fals pozitive, în cazul unui rezultat pozitiv sunt necesare teste diagnostice suplimentare, cum ar fi amniocenteza.

Alte referate despre: avort terapeutic, avortul terapeutic, ce este avortul terapeutic

Dementa mixta - aspecte clinico-terapeutice

Este interesant faptul ca evenimentele multiple ce duc la aparitia la nivel cerebral a placilor extracelulare de amiloid si retelelor de neurofibrile caracteristice bolii Alzheimer ar putea fi rezultatul ischemiei consecutive dementei vasculare (7,8). Pe de alta parte, O. Bugiani (9) considera ca depunerea de amiloid in vasele sanguine ale pacientilor cu dementa Alzheimer creste riscul de accidente vasculare cerebrale hemoragice si de dementa vasculara ulterioara.

Alte referate despre: dementa mixta, definitie dementa mixta, aspecte ale relatie terapeutice in terapiile scurte

Celulele stem

Celulele stem - Denumite si suse sau primare, aceste celule formeaza un adevarat sistem de reparare a organismului. Cand o celula musculara, nervoasa sau de orice alta natura este vatamata, celula stem o inlocuieste. Ea are extraordinara capacitate de a se transforma in orice alt tip de celule, pentru a regenera tesuturi.

Celulele stem - Singurele limitari in domeniul celulelor stem sunt date de cercetarile aflate la inceput. Sa ne imaginam ca am putea reda memoria celor suferinzi de Alzheimer's , ca am putea inlocui pielea celor care si-au lezat-o intr-un accident sau ca am putea reda mersul unei persoane dependente de carucior. Inainte ca oamenii de stiinta sa foloseasca celulele stem in scopuri terapeutice, trebuie ca mai intai sa le poata controla imensul potential. Nu se poate trata o boala pana nu se cunoste cum se pot manipula si controla celule stem astfel incat sa produca tesutul, sau organul dorit.

Ce sunt celulele stem?
O celula stem este caramida de baza a organismului ...

Alte referate despre: celulele stem referat, celule stem referat, celule stem

Atitudinea individului fata de boala cronica

• Incertitudinea privind diagnosticul
• Comunicarea slabă părinţi/copii
• Schimbări frecvente de domiciliu şi/sau şcoală
• Statut socio-economic ↓
• Neînţelegeri între părinţi
• Probleme psihologice ale părinţilor
Semnale de alarmă privind distresul copiilor sunt :

Alte referate despre: atitudinea individului fata de boala cronica, referat atitudine individului fata de boala cronica, atitudinea batranilor fata de boala cronica

Modificarile amnezice

Privit ca rezervor de resurse si de aceea recurg la amenzie ori de cate ori este posibil.Cand incostentul asimileaza noi informatii semificative in raport cu cele existente deja sau in raport cu motivatiile profunde ale pacientului,atunci acesta se poate angaja in schimari generate inconstient.

Alte referate despre: modificari climatice globale, modificari recente ale mediului terestru, modificari climatice globale referat

Tratarea osteoporozei

1. Administrarea pe cale orala
a. Administrarea zilnica
Prednisonul, cel mai utilizat preparat, se administreaza preferabil intr-o singura priza, dimineata, urmarindu-se astfel suprapunerea peste curba fiziologica de secretie a corticosuprarenalei si protejind astfel axul hipotalamo-hipofizo-suprarenalian. Cand dozele necesare pentru controlul unei boli sunt foarte mari, administrarea va fi efectuata in 2-3 prize, cu scaderea ulterioara in momentul remisiunii simptomelor din doza de seara si ulterior din cea de pranz. Dozele mari de prednison (60-100 mg/zi) induc frecvent reactii adverse imediate ce trebuie combatute. Dozele medii (30-40 mg/zi) se utilizeaza in formele medii de boala. Scaderea dozelor de prednison dupa obtinerea rezultatului dorit se va face mai rapid la doze mari si din ce in ce mai lent pe masura atingerii dozelor de 20 mg respectiv 10 mg.
b. Administrarea in "zi alterna"

Alte referate despre: tratarea osteoporozei, medicamente pentru tratarea osteoporozei, tratarea apelor
Referate afisate : 19
Medie note: 8.12 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.