Clonarea maimutei

Clonarea maimutei

Au urmat apoi nenumarate scandaluri si campanii impotriva acestor experimente, prezentate ca niste pericole reale la adresa mostenirii genetice si, nu in ultimul rand, ca "amestec" in opera lui Dumnezeu. S-a scris si s-a vorbit mult despre pericolul clonarii oamenilor, despre moralitatea acestui lucru si despre accidentele genetice ce pot aparea. Dar, cu toate acestea, zilele tecute, cercetatorii americani au venit cu o noua veste: clonarea unei maimute.

Maimuta poate umple golul dintre soarece si om
Cercetatorii americani din statul Oregon au anuntat joi ca au reusit sa cloneze o maimuta prin divizarea unui embrion aflat in stare incipienta. Clona, un macac de sex feminin si in varsta de patru luni, a fost botezata Tetra.

Conducatorul echipei de cercetatori, profesorul Gerald Schatten, de la Universitatea de Stiinte Medicale din Portland Oregon, a declarat ca, in curand, aceasta tehnica va fi folosita si pe alte animale si ca scopul clonarii maimutelor este folosirea lor in experimente ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 1461
Materia: Biologie

Comportarea genelor - Echilibrul Hardy Weinberg

O precondiţie importantă în atingerea rezultatelor de reproductibilitate este folosirea unor surse definite de material.Linii genetice pure nu sunt întotdeauna la îndemână de la început. Complet independente de încercările despre care am vorbit până acum sunt studiile lui danezului W. Johannsen care a studiat variabilitatea fasolei franţuzeşti (o varietate de Phaseolus vulgaris).

Alte referate despre: echilibrul hardy-weinberg, echilibrul hardy weinberg, populatie de animale care este in echilibrul hardy weinberg

Clonarea-de la A la Z

Dolly reprezinta copia fidela a unei oi Finn Dorsett. Dupa Dolly a urmat clonarea de vaci, porci, maimute si soareci. Prin clonare se pot obtine organisme cu calitati „programate“. De exemplu, la Institutul Roslin s-au desfasurat experimente pentru a se ajunge la vaci care sa produca lapte foarte apropiat, din punct de vedere al compozitiei, de cel uman.

Alte referate despre: clonarea, clonare, clonarea umana

Clonarea umana - intre stiinta si vrajitorie

Reacţiile oamenilor de ştiinţă (geneticieni, medici, biologi, biotehnologi etc.) faţa de posibilitatea clonării fiinţei umane sunt însă împărţite. Tehnica genetică ce permite clonarea fiinţei umane reprezintă, în realitate, o practică neo-alchimică pe care canoanele Bisericii o anatemizează, alături de vrăjitorie si magie. Am urmărit, ca creştini, impactul acestei „noutăţi ştiinţifice“ a clonarii adusă de anul 1997. Nimeni nu s-a aşteptat să se înregistreze poziţii ferme, fundamentate pe principiile moralei creştine, întrucat la ora actuală nu se mai poate vorbi de o medicină creştină.

Totuşi, o reacţie dură, promptă, formulată în termeni lipsiţi de echivoc, vine din partea unui membru al Comitetului Consultativ Naţional de Etică din Franţa. Profesorul Jean-François Mattei consideră că Naţiunile Unite trebuie să declare, urgent, tehnica genetică a clonării umane drept crimă impotriva ...

Alte referate despre: clonarea umana-intre stiinta si credinta, clonarea umana referat, referat clonarea umana

Clonarea

Zigotul nou format va fi implantat in uterul unei mame purtatoare.Clona sau copia genetica care se va naste va prezenta fenotipul (aspectul fizic, caracteristicele comportamentale, fiziologice si biochimice) precum si genotipul (totalitatea factorilor ereditari-genele) celui care a donat celula adulta si nu a donatoarei ovului sau a mamei purtatoare. Exista trei tipuri diferite de clonare: Clonarea embrionara. Reprezinta o tehnica medicala care produce gemeni monozigoti (identici) sau tripleti.

Alte referate despre: clonarea referat, clonarea terapeutica, referat clonare

Clonarea

Clonarea poate fi definită ca o metodă pentru producerea de clone, adică organisme, celule sau molecule identice genetic, provenite dintr-un singur ancestor.Dezvotarea tehnicilor de cultură in vitro a celulelor şi a ţesuturilor animale şi vegetale a creat posibilitatea de înmulţire rapidă a unor genotipuri valoroase.

Alte referate despre: referat despre clonare, referat clonarea, clonare referat

Clonarea de la A la Z

Pana acum s-au intreprins experiente cu cinci specii de animale, iar rata foarte mare de esecuri a dat nastere multor semne de intrebare privind succesul clonarii umane. Doar 1% din clonarile animale efectuate pana in prezent au avut un rezultat pozitiv, dar si dintre acestea covarsitoarea majoritate a suferit serioase disfunctii: ficatul nu functiona bine, sangele nu avea o tensiune normala, plamanii erau nedezvoltati, apareau grave deficiente ale sistemului imunitar. Concluzia specialistilor este ca, pentru nivelul actual al tehnicii, clonarea umana este foarte periculoasa.

Alte referate despre: clonarea la animale, clonare terapeutica, clonarea umana powerpoint

Problema clonarii umane

Profesorul francez a acordat recent (ianuarie, a.c.) un fulminant interviu agentiei de presa France Press in care a declarat: „Un om reprezentind copia altuia nu mai este o fiinta umana. Clonarea se inrudeste cu genocidul, pentru ca se bazeaza, ca si acesta, pe selectia genetica“.

Prin urmare, aceasta a fost reactia unui om de stiinta din Franta catolica. In Germania protestanta, insa, reactiile fata de clonarea umana s-au inscris pe alte „coordonate etice“. In ultimul numar al revistei Deutschland (decembrie 1997 - care apare prin Ambasada Germaniei si la noi), unul dintre cei mai renumiti experti in probleme de genetica, prof. dr. Ernst Ludwig Winacker, isi face cunoscute conceptiile sale asupra clonarii umane. Din ianuarie 1998, prof. Winacker este presedintele Asociatiei Germane de Cercetare Stiintifica din Germania, este cofondator al Centrului de Genetica de la Universitatea München si membru al Comisiei de ancheta „Sanse si riscuri ale tehnologiei genetice".

...

Alte referate despre: problema clonarii umane, problemele cunoasterii umane, problema naturii umane

Originea si evolutia omului

Una din problemele ce l-a preocupat pe om din cele mai vechi timpuri a fost aceea a propriei sale origini. Primele incercari de a gasi un raspuns s-au efectuat la nivelul gandirii preastiintifice, sub forma miturilor si a modelelor magico-religioase. Insa clasificarea originii omului in cadrul gandirii stiintifice a inceput o data cu lucrarile lui Charles Darwin.

Alte referate despre: originea si evolutia omului, originea si evolutia omului referat, originea si evolutia omului referat biologie

Clonare umana

Luna trecută, Brigitte Boisselier, directoarea ştiinţifică a Clonaid, declarase că naşterea primei clone umane este iminentă. După o sarcină care a evoluat bine, această naştere a avut loc joi, prin cezariană, într-un loc pe care Boisselier a refuzat să îl dezvăluie. Dacă evenimentul va fi confirmat dintr-o sursă ştiinţifică independentă, înseamnă că micuţa Eve este primul copil obţinut oficial prin controversata tehnică a clonării umane.

Alte referate despre: despre clonarea umana, referat despre clonarea umana, clonare umana

Humans playing God

In a world where recent advancements have gone beyond the limits of imagination, technology has visibly interfered with the natural order of creation. Firstly, both human and animal cloning raise serious safety and moral questions regarding the outcome of the procedure. Also, the idea of cloning humans is accompanied by numerous reasons why this potential step in scientific progress should not be taken. Lastly, animal organs transplanted into humans can have various negative consequences on both parties involved. Humans do not have the right to play God, because that would not just mean meddling with nature, it would clearly mean breaking the rules of nature.
Several developments in science can prove to have a harmful effect, because humans are not smart enough to control the results of their own actions. Animal and human cloning are rather dangerous, due to the difficulty of the practices. So many things go wrong in the early phases of genetic development. First of all, a lot of animal ...

Alte referate despre: humans playing god, human cloning playing god, humans play god

Clonarea

"Clonarea umana nu este doar scandaloasa pe plan etic si periculoasa din punct de vedere medical, dar este si imposibila din punct de vedere tehnic. Fiintele umane clonate fac parte pur si simplu din imaginar, din SF. Pot sa va asigur ca pe aceasta planeta nu veti da niciodata nas in nas cu o fiinta umana clonata, cel putin nu in urmatorii o suta de ani", a declarat Hwang.

Alte referate despre: clonarea la om, ce este clonarea, clonarea la plante

Clonarea

"Cezariana s-a desfasurat foarte bine", a afirmat Brigitte Boisselier, presedinta societatii pentru clonare umana Clonaid. Aceasta a promis intr-o conferinta de presa ca va invita experti independenti sa certifice faptul ca Eve este o clona.

Brigitte Boisselier, directoarea stiintifica a Clonaid, declarase ca nasterea primei clone umane este iminenta. Dupa o sarcina care a evoluat bine, aceasta nastere a avut loc joi, prin cezariana, intr-un loc pe care Boisselier a refuzat sa il dezvaluie. Daca evenimentul va fi confirmat dintr-o sursa stiintifica independenta, inseamna ca micuta Eve este primul copil obtinut oficial prin controversata tehnica a clonarii umane. Mama ei, o americanca in virsta de 30 de ani, a donat ADN-ul necesar clonarii, purtind apoi sarcina pina la maturitate.

Astfel, biologic vorbind, Eve nu are tata. Confirmarea ca ne aflam cu adevarat in fata unei clone ar putea veni atunci cind un expert independent va preleva probe de sange de la copil si de la mama. ...

Alte referate despre: clonarea la animale si om, referate despre clonare, clonarea reproductiva

Clonarea

In cadrul reproducerii sexuate , se petrece combinarea a doua ADN -
uri , unul provenit de la tata , celalalt de la mama , in schimb in
cazul reproducerii asexuate - asemanator clonarii - nu se perpetueaza
decat informatia genetica a unui singur parinte .

Alte referate despre: clonarea oamenilor, clonarea la animale si la om, clonarea terapeutica referat

Cloning

How can we stop people from practicing the universal right of searching for happiness? If we do it, we would be selfish. That's why cloning could be a solution to that dilemma. We should proceed this debate with the history of cloning. The modern era of laboratory cloning began in 1958 when F.C. Steward cloned carrot plants from mature single cells placed in a nutrient culture containing hormones. The first cloning of animal cells took place in 1964. John B. Gurdon took the nuclei from tadpoles and injected them into unfertilized eggs.

Alte referate despre: about cloning, cloning, human cloning referat

Arhitectura circuitelor cuantice

1. Generalitati
Calculele sunt efectuate prin intermediul operatorilor care transforma starea curenta. Practic, suntem intr-un domeniu unde domnesc legile fizicii cuantice: operatorii nu pot, d opera decat in conformitate cu aceste legi, iar compunerea lor nu trebuie in nici un caz sa altereze aceste legi. Cum starile iau forma unor vectori, acesti operatori vor lua in mod natural forma unor matrice (cu coeficienti complecsi din moment ce opereaza intr-un spatiu Hilbert).

Alte referate despre: circuit cuantic, circuite cuantice, circuit cuantic definitie

Procese microbiologice in industria zaharului si produselor zaharoase

Daca radacina este sanatoasa, fara leziuni prezinta imunitate naturala care poate fi pasiva sau activa.Imunitatea pasiva consta in rezistenta mecanica conferita de invelisul celulozic alcatuit din substante macromoleculare greu hidrolizabile enzimatic.Imunitatea activa se manifesta atunci cand prin pori patrund hife de mucegai. Radacina de sfecla sintetizeaza si trimite la locul infectiei acizi cu actiune antimicrobiana: acid ferulic, acid cafeinic care inhiba dezvoltarea mucegaiurilor si ecraneaza, izoland locul de infectie prin concentrarea unei substante numita suberina (se observa puncte innegrite in zonele infectate). Radacina de sfecla poate sa produca si colindehidrogenaza, enzima care catalizeaza formarea de betaina cu efect antimicrobian.

Alte referate despre: zaharul si produsele zaharoase, zahar si produse zaharoase, zahar si produse zaharoase concluzii
Referate afisate : 17
Medie note: 8.36 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.