Clonarea referat

Clonarea

Aceasta duplica procesul pe care natura il foloseste pentru a produce gemeni sau tripleti. Clonarea ADN-ului adult (clonarea reproductiva). Aceasta tehnica intentioneaza sa produca duplicate ale unui animal existent. A fost folosita pentru a clona oi si alte mamifere. ADN-ul dintrun ovul este inlaturat si inlocuit cu ADN-ul matur dintr-o celula adulta. Apoi ovulul fertilizat denumit acum pre-ambrion este implantat in uter si permite dezvoltarea unui nou animal sau om.

Clonarea terapeutica (clonarea biochimica). Este o procedura ale carei stadii initiale sunt identice cu clonarea de ADN adult. Totusi celulele stem sunt prelevate de pe embrioni pentru a produce tesuturi sau un intreg organ pentru transplantul inapoi la persoana care a donat ADN-ul. Plecand de la ADN-ul bolnavului putem obtine un embrion-clona care nu mai este apoi introdus intr-un uter, ci este utilizat drept cultura de celule stem (celulele stem fiind nediferentiate, capabile sa formeze orice tip de tesut, constituind ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 1
Materia: Biologie

Clonarea-reproducere asexuata

Clonarea-reproducere asexuata
Experimentul de la Roslin a fost un eveniment stiintific semnificativ, cu implicatii potentiale profunde de cand ne familiarizeazacu posibilitatea de a developa capacitatea de a crea clone umane intr-o maniera asexuala. Chiar daca in ultimii 10 ani, oamenii de stiinta au clonat oi si vaci din celule embrionale, acesta a fost primul experiment folosind nucleul unei celule somatice a unui animal adult pentru a clona un animal care sa fie complet dezvoltat.

Alte referate despre: reproducerea asexuata, reproducerea asexuata la plante, reproducerea asexuata la animale

Clonarea-de la A la Z

Acest material genetic va fi apoi inlocuit de ADN-ul preluat si izolat dintr-o celula a individului ce urmeaza a fi clonat, iar ovulul, care va contine astfel numai ADN-ul respectivului, se va divide ca orice embrion normal. Fiind ulterior reintrodus in uterul mamei. Clonarea mai poate fi privita si ca un proces de duplicare (si nu de reproducere), in urma caruia rezulta un material genetic identic, care nu este insa obtinut prin mijloace sexuale.

Alte referate despre: clonarea, clonare, clonarea umana

Clonarea maimutei

Conducatorul echipei de cercetatori, profesorul Gerald Schatten, de la Universitatea de Stiinte Medicale din Portland Oregon, a declarat ca, in curand, aceasta tehnica va fi folosita si pe alte animale si ca scopul clonarii maimutelor este folosirea lor in experimente destinate perfectionarii terapiilor pentru bolile umane.

Alte referate despre: clonarea maimutei, clonarea referat, clonarea terapeutica

Clonarea umana - intre stiinta si vrajitorie

Lumea trebuie informată asupra celor două experimente de clonare animală efectuate în două dintre cele mai dezvoltate state ale lumii,S.U.A, unde o oiţă,Dolly şi fost copiată genetic de către doi scoţieni, cu succes. Al doilea experiment,mult mai îndrăzneţ a avut loc în Coreea de Sud, unde oamenii de ştiinţă susţin că au reuşit clonarea unui embrion uman de la o femeie.

Alte referate despre: clonarea umana-intre stiinta si credinta, clonarea umana referat, referat clonarea umana

Clonarea de la A la Z

Pana acum s-au intreprins experiente cu cinci specii de animale, iar rata foarte mare de esecuri a dat nastere multor semne de intrebare privind succesul clonarii umane. Doar 1% din clonarile animale efectuate pana in prezent au avut un rezultat pozitiv, dar si dintre acestea covarsitoarea majoritate a suferit serioase disfunctii: ficatul nu functiona bine, sangele nu avea o tensiune normala, plamanii erau nedezvoltati, apareau grave deficiente ale sistemului imunitar. Concluzia specialistilor este ca, pentru nivelul actual al tehnicii, clonarea umana este foarte periculoasa.

Alte referate despre: referat clonare, referat despre clonare, referat clonarea

Clonarea

Clonarea poate fi definită ca o metodă pentru producerea de clone, adică organisme, celule sau molecule identice genetic, provenite dintr-un singur ancestor.Dezvotarea tehnicilor de cultură in vitro a celulelor şi a ţesuturilor animale şi vegetale a creat posibilitatea de înmulţire rapidă a unor genotipuri valoroase.

Alte referate despre: clonare referat, clonarea la animale, clonare terapeutica

Ingineria genetica

Tehnica utilizează agenţi care măresc viteza şi frecvenţa de fuziune şi medii de cultură selective pentru creşterea şi dezvoltarea celulelor hibride. La plante hibridarea somatică se relizează cu ajutorul protoplaştilor, celule la care peretele celular a fost distrus prin tratament enzimatic. Astfel, prin hibridarea grâului comun cu secara s-a obţinut o nouă specie Triticale, care conţine cromozomii şi carac-
terele ambelor specii. La animale s-au realizat hibrizi somatici de tipul: om x şoarece, om x ţânţar, şoarece x găină, hamster chinezesc x şoarece.

La hibrizi somatici vegetali şi animali are loc eliminarea preferenţială a cromozomilor uneia dintre speciile genitoare, rezultând hibrizi celulari asimetrici. Aceştia sunt utilizaţi în alcătuirea hărţilor cromozomale. Prin această tehnică s-au obţinut celule de tip Hibridoma (celule hibride rezultate din celule producătoare de anticorpi şi celule tumorale).

Acestea au capacitate ...

Alte referate despre: ingineria genetica, inginerie genetica, ingineria genetica referat

Sa aruncam un ochi asupra PMG-urilor

II. APLICATII ALE TRANSGENEZEI LA PLANTE
Speciile vegetale prezinta o mare diversitate genetica, iar cele salbatice constituie un mare rezervor genetic, din care se pot obtine gene importante din punct de vedere practic. Cercetarile de inginerie genetica la plante prezinta o semnificatie teoretica deosebita, facilitand cunoasterea modului de actiune a genelor acestor organisme, a efectelor fitohormonilor asupra dezvoltarii plantelor, a mecanismelor de inactivare a genelor etc. De asemenea, prin aplicarea tehnicilor de biologie moleculara se pot obtine informatii utile asupra particularitatilor genomului plantelor folosite in ameliorare, a localizarii unor gene de interes, a gradului de inrudire dintre diferite specii etc.

Alte referate despre: impactul crizei economice asupra imm-urilor, efectele asupra imm-urilor, impactul crizei asupra imm-urilor

Ingineria genetica

Microorganismele utilizate sunt bacteriile şi drojdiile. Etapele acestei tehnologii sunt: izolarea ADN-ului corespunzător unei anumite gene, multiplicarea sa, construirea unor molecule de ADN hibride şi transferul de la o specie la alta (chiar de la procariote la eucariote).

În urma transferului de gene rezultă organisme transgenice. S-au obţinut astfel soiuri de grâu rezistente la rugini, plante capabile să fixeze azotul atmosferic, plante horticole cu flori de culori neobişnuite. Aceleaşi tehnici au permis obţinerea unor rase de oi şi vaci care dau lapte cu un conţinut ridicat de proteine şi a unor rase de iepuri ce posedă gena pentru sinteza hormonului de creştere.Drept urmare, cresc mai repede, sunt mai mari şi au carnea ...

Alte referate despre: ingineria genetica si biotehnologii, referat ingineria genetica, inginerie genetica referat

Genele si ADN-ul

-amprenta ADN:din cauza faptului ca fiecare om are propriul ADN un test al „amprente ADN”poate fii folosit pentru a prinde un criminal, folosindu-se o monstra de piele sau alte celule.

Alte referate despre: gene si adn, genele si adn, genele si adn-ul

Protectia plantelor - Bacteria Xanthomonas Vesicatoria

1 Ameliorarea plantelor-cu rezultate limitate datorită abilităţii bacteriilor de a se adapta.
2 Substanţe chimice - cu aplicare limitată datorită toxicităţii lor pentru om şi mediu.
3 Ingineria genetică - a crescut genele plantelor pentru apărare naturală, prin:

Alte referate despre: bacteria xanthomonas vesicatoria tomate, protectia plantelor si animalelor, protectia plantelor si a animalelor

Clonare umana

În Germania protestantă, însă, reacţiile faţă de clonarea umana s-au înscris pe alte „coordonate etice”. În ultimul număr al
revistei Deutschland (decembrie 1997 - care apare prin Ambasada Germaniei şi la noi), unul dintre cei mai renumiţi experţi în probleme de genetică, prof. Dr. Ernst Ludwig Winacker, îşi face cunoscute concepţiile sale asupra clonării umane. Din ianuarie 1998, prof. Winacker este preşedintele Asociaţiei Germane de Cercetare Ştiinţifică din Germania, este cofondator al Centrului de Genetică de la Universitatea München şi membru al Comisiei de anchetă „Şanse şi riscuri ale tehnologiei genetice”.

Alte referate despre: clonarea umana powerpoint, despre clonarea umana, clonare umana

Clonarea

Tratate cu colchicina , substanta extrasa din Brandusa de toamna (
familia CALCHICUM AUTUMNALE ) , plantele hapolide se diploidizeaza si
devin izogene (linii pure genetic ) .

Alte referate despre: clonarea la om, ce este clonarea, clonarea la plante

Clonarea umana

Din ianuarie 1998, prof. Winacker este presedintele Asociatiei Germane de Cercetare Stiintifica din Germania, este cofondator al Centrului de Genetica de la Universitatea München si membru al Comisiei de ancheta „Sanse si riscuri ale tehnologiei genetice". Mai mult, activitatea stiintifica a profesorului german a capatat si o conotatie religioasa (am putea spune chiar teologica), intrucit in prezent este presedintele „Institutului de Tehnica-Teologie-Stiinte ale Naturii“ din Germania.

Alte referate despre: referat despre clonarea umana, clona umana, clonarea umana pro si contra

Clonarea

"Cezariana s-a desfasurat foarte bine", a afirmat Brigitte Boisselier, presedinta societatii pentru clonare umana Clonaid. Aceasta a promis intr-o conferinta de presa ca va invita experti independenti sa certifice faptul ca Eve este o clona.

Brigitte Boisselier, directoarea stiintifica a Clonaid, declarase ca nasterea primei clone umane este iminenta. Dupa o sarcina care a evoluat bine, aceasta nastere a avut loc joi, prin cezariana, intr-un loc pe care Boisselier a refuzat sa il dezvaluie. Daca evenimentul va fi confirmat dintr-o sursa stiintifica independenta, inseamna ca micuta Eve este primul copil obtinut oficial prin controversata tehnica a clonarii umane. Mama ei, o americanca in virsta de 30 de ani, a donat ADN-ul necesar clonarii, purtind apoi sarcina pina la maturitate.

Astfel, biologic vorbind, Eve nu are tata. Confirmarea ca ne aflam cu adevarat in fata unei clone ar putea veni atunci cind un expert independent va preleva probe de sange de la copil si de la mama. ...

Alte referate despre: clonarea la animale si om, referate despre clonare, clonarea reproductiva

Clonarea

"Cred ca fac ceea ce trebuie sa fac ca om de stiinta", a spus el, repetandu-si speranta de a deschide anul acesta un centru mondial de cercetare pe celule-susa in Coreea de Sud, cu participarea cercetatorilor americani si britanici.

Alte referate despre: clonarea oamenilor, clonarea la animale si la om, clonarea terapeutica referat

Arhitectura circuitelor cuantice

Baza unui circuit cuantic este de fapt o retea de porti cuantice in care exista un numar de N porti care sunt combinate practic cu N subcircuite variabile (Fig. 1).

Alte referate despre: circuit cuantic, circuite cuantice, circuit cuantic definitie

Infiintarea unei plantatii de mar in sistem intensiv pe o suprafata de 2,5 ha in conditiile zonei Resita

Factorii social-economici sunt:
- apropierea de pieţe de desfacere interne sau posibilitatea unei desfaceri externe;
- asigurarea forţei de muncă în tot timpul anului, ieftină;
- asigurarea căilor de acces, accesibile tot timpul anului;
- lucrările de îmbunătăţiri funciare să fie puţine, iar valoarea lor să fie mică;
- posibilităţile de aducţiune a apei pentru irigare şi tratamente fitosanitare, să fie eficiente din punct de vedere financiar;
- distanţă corespunzătoare de sursele de poluare care pot afecta calitatea fructelor, impuse de normele sanitare;
- asigurarea unui parc de maşini, dotat corespunzător, gata în orice moment pentru intervenţii.

Alte referate despre: infiintarea unei plantatii de mar in sistem intensiv, infiintarea unei plantatii de prun, infiintarea unei plantatii pomicole
Referate afisate : 19
Medie note: 7.95 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.