Clonarea terapeutica

Clonarea

Contactul sexual dintre cele doua sexe nu mai este necesar, fertilizarea ne mai fiind facuta de catre un spermatozoid. Pentru clonare poate fi folosita orice celula adulta din corpul uman. Este necesar un ovul de la care s-a inlaturat nucleul si in care se introduce nucleul unei celule adulte din corpul uman, alta decit un ovul. Prin anumite tehnici care se vor aplica ovulului acum fertilizat acesta va incepe sa se divida precum intro conceptie normala cu un spermatozoid.

Zigotul nou format va fi implantat in uterul unei mame purtatoare.Clona sau copia genetica care se va naste va prezenta fenotipul (aspectul fizic, caracteristicele comportamentale, fiziologice si biochimice) precum si genotipul (totalitatea factorilor ereditari-genele) celui care a donat celula adulta si nu a donatoarei ovului sau a mamei purtatoare. Exista trei tipuri diferite de clonare: Clonarea embrionara. Reprezinta o tehnica medicala care produce gemeni monozigoti (identici) sau tripleti.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 1
Materia: Biologie

Clonarea-reproducere asexuata

Inseminarea artificiala, spre exemplu, a fost considerata o forma a adulterului si a fost introdusa pentru prima oara in anii '40. Acum este folosita des si acceptata in tratamentele infertilitatii, chiar daca unele continua sa aibarezervatii speciale. Atunci cand diagnosticarile prenatale au fost introduse la sfarsitul aniilor '60, publicul a primit simultan si oportunitatea de a prevenii boliile letale ale noi-nascutilor, dar s-au speriat de folosirea acestui tip de tehnica. Nasterea lui Louise Brown, in 1978 a fost un alt eveniment dramatic.Cu toate aceste avantage tehnologice, a fost o debatere continua despre siguranta, legalitate si dreptul guvernului de a interveni in aceste probleme.

Alte referate despre: reproducerea asexuata, reproducerea asexuata la plante, reproducerea asexuata la animale

Clonarea-de la A la Z

In cadrul reproducerii sexuate, se petrece combinarea a doua ADN-uri, unul provenit de la tata, celalalt de la mama, iar in cazul reproducerii asexuate - asemenea clonarii - nu se perpetueaza decat informatia genetica a unui singur parinte. Putina istorie contemporana Sfarsitul secolului XX avea sa fie martorul primului caz de clonare a unui mamifer, acesta avand loc la Institutul Roslin din Edinburgh, prin transplantarea nucleului unei celule care apartinea unei oi din rasa Finn Dorsett in ovulul denuclearizat al unei mame-gazda din rasa de oi scotiene cu fata neagra. S-a stimulat apoi artificial diviziunea celulara, iar uterul respectivei oi cu fata neagra a fost purtatorul viitoarei clone.

Alte referate despre: clonarea, clonare, clonarea umana

Clonarea maimutei

Au urmat apoi nenumarate scandaluri si campanii impotriva acestor experimente, prezentate ca niste pericole reale la adresa mostenirii genetice si, nu in ultimul rand, ca "amestec" in opera lui Dumnezeu. S-a scris si s-a vorbit mult despre pericolul clonarii oamenilor, despre moralitatea acestui lucru si despre accidentele genetice ce pot aparea. Dar, cu toate acestea, zilele tecute, cercetatorii americani au venit cu o noua veste: clonarea unei maimute.

Alte referate despre: clonarea maimutei, clonarea referat, clonarea terapeutica

Clonarea umana - intre stiinta si vrajitorie

Un om reprezentând copia altuia nu mai este o fiinţă umană. Clonarea se înrudeşte cu genocidul, pentru că se bazează, ca şi acesta, pe selecţia genetică“. Anul 1997 a fost anul de răscruce pentru comunitatea internaţională a oamenilor de ştiinţă. Clonarea umană - posibilitatea oferită de ingineria genetică de a obţine indivizi identici, în serie - a scandalizat întreaga lume, mai ales morala creştină.

Alte referate despre: clonarea umana-intre stiinta si credinta, clonarea umana referat, referat clonarea umana

Clonarea de la A la Z

Cine isi poate asuma insa un asemenea risc, atunci cand este vorba de embrioni umani? De altfel, dr. Harry Griffin, membru al echipei care a clonat-o pe Dolly, a avertizat ca tehnica actuala de clonare este inca la inceput, fiind „ineficienta, deoarece s-au utilizat pentru Dolly 277 de ovule pentru a obtine o sarcina reusita, recoltand ovule de la circa 40 de oi donatoare, dar si riscanta deoarece o mare parte din sarcini au esuat, astfel incat am avut miei care au murit imediat dupa nastere“. In plus, „riscurile sunt prea mari pentru femeie si, bineinteles, pentru copil“, sanatatea acestuia ramanand in permanenta precara.

Alte referate despre: referat clonare, referat despre clonare, referat clonarea

Clonarea

Clonarea poate fi definită ca o metodă pentru producerea de clone, adică organisme, celule sau molecule identice genetic, provenite dintr-un singur ancestor.Dezvotarea tehnicilor de cultură in vitro a celulelor şi a ţesuturilor animale şi vegetale a creat posibilitatea de înmulţire rapidă a unor genotipuri valoroase.

Alte referate despre: clonare referat, clonarea la animale, clonare terapeutica

Clonare umana

Totuşi, o reacţie dură, promptă, formulată în termeni lipsiţi de echivoc, vine din partea unui membru al Comitetului Consultativ
Naţional de Etică din Franţa. Profesorul Jean-François Mattei consideră ca Naţiunile Unite trebuie să declare, urgent, tehnica
genetică a clonării umane drept crimă împotriva umanităţii.

Alte referate despre: clonarea umana powerpoint, despre clonarea umana, clonare umana

Clonarea

In clonare ADN-ul din nucleul unui ovul luat de la mama - surogat se
va inlatura si se va inlocui cu ADN-ul preluat si izolat dintr-o
celula a individului ce urmeaza a fi clonat , iar ovulul , care va
contine astfel numai ADN-ul respectivului , se va divide ca orice
embrion normal .

Alte referate despre: clonarea la om, ce este clonarea, clonarea la plante

Clonarea umana

Ne-a interesat atunci si ne intereseaza si acum reactia oamenilor de stiinta (geneticieni, medici, biologi, biotehnologi etc.) fata de posibilitatea clonarii fiintei umane. Am aratat, in numarul trecut, ca tehnica genetica ce permite clonarea fiintei umane reprezinta, in realitate, o practica neo-alchimica pe care canoanele Bisericii o anatemizeaza, alaturi de vrajitorie si magie.

Am urmarit, ca ziaristi crestini, impactul acesteu „noutati stiintifice“ a clonarii adusa de anul 1997. Nu ne-am asteptat ca sa inregistram pozitii ferme, fundamentate pe principiile moralei crestine, intrucit la ora actuala nu se mai poate vorbi de o medicina crestina.

Totusi, o reactie dura, prompta, formulata in termeni lipsiti de echivoc, vine din partea unui membru al Comitetului Consultativ National de Etica din Franta. Profesorul Jean-François Mattei considera ca Natiunile Unite trebuie sa declare, urgent, tehnica genetica a clonarii umane drept crima impotriva umanitatii. Profesorul francez ...

Alte referate despre: referat despre clonarea umana, clona umana, clonarea umana pro si contra

Clonarea

"Cezariana s-a desfasurat foarte bine", a afirmat Brigitte Boisselier, presedinta societatii pentru clonare umana Clonaid. Aceasta a promis intr-o conferinta de presa ca va invita experti independenti sa certifice faptul ca Eve este o clona.

Brigitte Boisselier, directoarea stiintifica a Clonaid, declarase ca nasterea primei clone umane este iminenta. Dupa o sarcina care a evoluat bine, aceasta nastere a avut loc joi, prin cezariana, intr-un loc pe care Boisselier a refuzat sa il dezvaluie. Daca evenimentul va fi confirmat dintr-o sursa stiintifica independenta, inseamna ca micuta Eve este primul copil obtinut oficial prin controversata tehnica a clonarii umane. Mama ei, o americanca in virsta de 30 de ani, a donat ADN-ul necesar clonarii, purtind apoi sarcina pina la maturitate.

Astfel, biologic vorbind, Eve nu are tata. Confirmarea ca ne aflam cu adevarat in fata unei clone ar putea veni atunci cind un expert independent va preleva probe de sange de la copil si de la mama. ...

Alte referate despre: clonarea la animale si om, referate despre clonare, clonarea reproductiva

Implicatii terapeutice ale Quinolonelor

Acidul nalidixic se absoarbe din tubul digestiv în proporţie de 96%. Este metabolizat în parte, formând acid hidroxinalidixic, inaactiv (cu o potenţă de 16 ori mai mare) şi glucuronoconjugaţi, inactivi faţă de bacterii. După 2 ore de la administarea orală a unei doze de l g, plasma cuprinde 20-25 μg/ml, dintre care aproximativ 2/3 acid nalidixic şi l/3 derivat hidroxilat; primul este legat de proteine în proporţie de 93%, cel de-al doilea, de 63%.

Alte referate despre: implicatiile terapeutice ale nutritiei medicamente la animale, implicarea asistentei in imbunatatirea terapeutica, implicarea chimiei in poluare si protectia mediului inconjurator

Climatul terapeutic

In prima parte a lucrarii sunt prezentate concretizarile teoretice ale analizei factorilor implicati in schimbarea terapeutica la pacientii cu toxicomanii, cu sublinierea trasaturilor de vulnerabilitate psihologica si a metodelor de cuantificare a acestora. De asemenea, sunt explorate relatiile dintre elementele vulnerabilizante din perspectiva psihologica si aspecte particulare ale consumului de substante psihoactive.

Alte referate despre: climatul terapeutic, apele radioactive-compozitie climatica proprietati terapeutice, climatul tropical

Avortul terapeutic

În cazul unui rezultat pozitiv, gravida va fi programată pentru amniocenteză peste încă o jumătate de săptămână. Rezultatele amniocentezei sunt disponibile în aproximativ patru săptămâni. În cazul unui rezultat pozitiv la amniocenteză, ce se mai poate face la această vârstă a sarcinii?

Alte referate despre: avort terapeutic, avortul terapeutic, ce este avortul terapeutic

Dementa mixta - aspecte clinico-terapeutice

In studiul de fata ne-am propus sa urmarim dinamica internarilor cu dementa mixta in cadrul sectiei Psihiatrie IV a Spitalului Clinic de Neurologie si Psihiatrie Oradea - sectie cu 40 de paturi, in intervalul ianuarie 2004 - iunie 2005. In acest interval s-au internat in sectia noastra 21 de paciente cu dementa Alzheimer, 20 paciente cu dementa vasculara si 13 paciente cu dementa mixta.

Alte referate despre: dementa mixta, definitie dementa mixta, aspecte ale relatie terapeutice in terapiile scurte

Celulele stem

Celulele stem - „Medicina viitorului sta in celulele stem”, spun oamenii de stiinta din intreaga lume. Fiind deja identificate in corpul uman, este o chestiune de timp pana cand vor putea fi utilizate ca metoda de terapie, mai spun cercetatorii, care dedica celulelor stem o mare parte din studii.

Alte referate despre: celulele stem referat, celule stem referat, celule stem

Asocieri de tehnici si mijloace ale kinetoterapiei in vederea cresterii interesului pentru activitatile motrice la varstnici

Curele balneare presupun in primul rand un alt fel de clima. Zone cu climat neutru, care nu solicita aproape deloc organismul, sunt: Pucioasa, Caciulata, Slanic Moldova, Olanesti, Herculane, Felix si Ocna Sibiului. Aici se poate face reglarea neurovegetativa, care este baza pentru echilibrarea tuturor functiilor organismului.

Alte referate despre: exploatarea tehnica a mijloacelor de transport, referat exploatarea tehnica a mijloacelor de transport, intretinerea tehnica a mijloacelor tehnice de observare

Modificarile amnezice

Amnezia reprezinta o ”pierdere a memoriei,marcata in deosebi de imposibilitatea de a-si aminti experiente din trecut atunci cand se incearca evocarea lor” Cunostinta noastra are o capacitate scazuta de prelucrare simultana a informatilor doar 7+-2 biti.De acea o buna parte din informatiile pe care le-au acumulat in timpul vieti sunt stocate in stratul profund si inconstient al pshihismului nostru.

Alte referate despre: modificari climatice globale, modificari recente ale mediului terestru, modificari climatice globale referat

Aromaterapia

Se cunosc aproximativ 150 de esente diferite, dintre care unele sunt antiinfectioase, analgezice, calmante, expectorante, relaxante sau diuretice. Pãtrunzând în organism, compusii aromatici actioneazã asupra functiilor fizice si psihice fãrã a lãsa în urmã nici un reziduu toxic.

Alte referate despre: esente naturale folosite in aromaterapie, aromaterapia referat, aromaterapia
Referate afisate : 19
Medie note: 8.13 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.