Codul lui da vinci de dan brown rezumat

Codul lui Da Vinci de Dan Brown

Prolog
Muzeul Luvru, Paris
22.46

Renumitul custode Jacques Saunière se împletici pe pardoseala Marii Galerii a muzeului. Se repezi la cel mai apropiat tablou pe care-l zări, un Caravaggio. Se prinse de rama aurită şi apoi bătrânul de şaptezeci şi şase de ani trase de ea până ce o desprinse de pe perete şi se prăbuşi cu pânza la piept.

După cum anticipase, un grilaj de fier bubui în apropiere şi blocă intrarea în galerie. Parchetul se zgudui. Undeva, departe, o alarma începu să ţiuie.

Custodele rămase întins pe jos o clipă, încercând să-şi recapete suflul şi să decidă ce are de făcut în continuare. "Sunt încă în viaţă." Se trase într-o parte de sub pânză şi privi în jur, în căutarea unui loc în care să se ascundă.

O voce răsună, cutremurător de aproape:
― Nu mişca!
În patru labe, custodele încremeni. Uşor, cu mişcări lente, îşi întoarse capul.
La nici cinci metri distanţă, dincolo de poarta închisă, atacatorul ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 673kb
Downloads: 3517
Materia: Romana

Dan Brown - Fortareata digitala

La zece mii de metri deasupra apelor calme ale oceanului, David Becker privea amărât pe ferestruica ovală a avionului. I se comuni¬case că telefonul de la bord nu funcţiona, aşa că n avea nici o şansă s o sune pe Susan.
"Ce naiba caut eu aici?” se întrebă el.
Răspunsul era simplu: îl solicitaseră oameni pe care pur şi sim¬plu nu i putea refuza.
— Domnule Becker, se auzi o voce în difuzor. Ajungem în jumătate de oră.
Becker dădu supărat din cap în direcţia vocii invizibile. "Minunat.” Trase parasolarul pe fereastră şi încercă să adoarmă. Însă nu se putea gândi la nimic altceva, decât la ea.

Alte referate despre: dan brown fortareata digitala, dan brown fortareata digitala rezumat, dan brown fortareata digitala download

Jean Baptiste Poquelin de Moliere

aceste au fost argumentele lui Houssaye Arsene, lipsite de logica si cu confuzii ignorante, care nici nu trebuie criticate.Dar sistema lui M.Loiseleur sint mai serioase, el nu merge mai departe de idea ca Madlene era mama Armandei. Aceasta chiar era o opinie populara, opinie, viziune bazata pe birfele lui Montfleury, un rival de a lui Moliere, dar care era si era autoritar fiindac isi impunea drepturile asupra "La Fameuse comidienne" (1688), a carui autor era anonim, si asupra numai prejoase piese "Elomire hypochondre".

Alte referate despre: jean baptiste poquelin de moliere, jean baptiste poquelin moliere, jean baptiste poquelin moliere tartuffe

Leonardo da Vinci

Mama sa , Caterina despartita acum de fiul ei, s-a casatorit acum cu un artizan.In vremurile acelea, copiii, neligitimi desi rari, erau considerate inferiori, insa Leonardo simtindu-se prea putin iubit, a ramas singur intreaga viata, si prin arta sa a cautat mereu imaginea mamei sale.

Leonardo, avind doar treisprezece ani, isi pierde si mama sa vitrega, pe Albiera care moare, la nastere.Tatal sau se recasatoreste cu o fata,dintr-o familie renumita, cu doar trei ani mai in virsta decit Leonardo, si dupa aceasta incercare, tatal sau se mai casatori de doua ori si va avea doisprezece copii, inainte de a muri la virsta de 78 ani.Astfel cel mai mic , al sau se naste dupa moartea sa.Nu este greu de inteles, de ce Leonardo a dezvoltat complexe, avind tatal sau mereu activ si ambitios.

Alte referate despre: leonardo da vinci referat, referat leonardo da vinci, leonardo da vinci

Caracterizarea lui Dan - Dan, capitan de plai

Propunerea lui Ghirai este refuzata “e o cupa mult plina de amaruri”nu doreste sa se spulbere in fata nenorocirii. Se socoteste de neclintit in fata greutatilor si nenorocirii ca si Ceahlaul in fata furtunii. Toata viata I-a fost cinstita, demna, de aceea prefera moartea in locul unei vieti rusinoase.
Dragostea de tara este sentimentul cel mai puternic al eroului si de aceea in “ceasul mortii grele” nu are dorinta mai mare decat sa mai vada odata pamantul tarii. Felul de a vorbi al acestui erou exprima profunda sa intelepciune, fiecare replica a lui Dan il face pe Ghirai sa cada pe ganduri si apoi sa exclame cu admiratie in fata adversarului”O Dan, om intelept”.

Alte referate despre: caracterizarea lui dan din capitan de plai, descrierea lui dan din capitan de plai, vasile alexandri dan rezumat capitan de plai clopotel ro

Dan, capitan de plai

El este reprezentantul timpului glorios, din vremea marelui Stefan, pe care eroul incearca sa-l retraiasca prin rememorarea tineretii sale eroice. Este infatisat intr-o deplina comuniune cu natura in mijlocul careia traieste, impacat cu sine, pentru ca are constiinta faptului ca si-a facut datoria luptand pentru triumful binelui si raspunzand fara rezerve in fata chemarii tarii.

Alte referate despre: caracterizarea lui dan capitan de plai, dan capitan de plai rezumat, dan capitan de plai

Carl Gustav Jung

Dezacordurile cu Freud pornesc de la felul diferit in care Jung
structura psihicul, "mostenirea psihica" se pare ca il speria pe
parintele psihanalizei, temator de "talazul de mocirla al
misticismului". Arhetipurile, ca principiu organizator, structura de
comportament (imago, imagini primordiale),nu sunt lucruri biologice
reale, ca "instinctul" lui Freud, ele sunt mai mult cautari
spirituale. Libido-ul lui Jung este puterea creata de principiul
opozitiei, a contrastului care energizeaza psyche; yin si yang sunt
complementare, nu antagonice: nimeni n-ar vedea rostul unei baterii cu
un singur pol. Idee periculoasa pentru crestinism ca si aceea ca
soarele este o stea-mult prea tarziu ca Jung sa mai fie ars pe rug.
Sistemul de arhetipuri a fost apreciat in domeniul istoriei
religiilor, M.Eliade recunoscandu-i lui Jung "marele merit" de a fi
restaurat "semnificatia spirituala a Imaginii", depasind psihanaliza
freudiana. Jung nu este primul psiholog cu contributii ...

Alte referate despre: carl gustav jung, referate carl gustav jung, tipologii de personalitate carl gustav jung referat

Dan Brown - Ingeri si demoni

Robert Langdon străbătu în picioarele goale camerele pustii ale casei sale în stil victorian din Massachusetts şi îşi pregăti remediul ritual împotriva insomniei: o cană mare, aburindă, de Quik Nestlé. Luna de aprilie îşi filtra razele prin ferestrele largi şi dansa pe covorul oriental. Colegii lui glumeau adesea, spunând că locuinţa lui Langdon semăna mai degrabă cu un muzeu de antropo¬logie decât cu o casă.

Alte referate despre: dan brown ingeri si demoni, dan brown inger si demon, dan brown ingeri si demoni rezumat

Edvard Grieg si alti compozitori

Grieg nu a mers niciodata prea mult in profunzime, aria lui de cuprindere fiind relativ ingusta. Chiar si Concertul pentru pian in la minor, probabil piesa lui de cea mai mare popularitate (Peer Gynt se prezinta foarte rar, cu exceptia concertelor pop), este mai apropiata de concertele de mare virtuozitate ale lui Rubinstein, Herz, Scharwenka si Litolff decat de capodoperele din literatura genului. Dar se situeaza cu o clasa deasupra lui Rubinstein si a celorlalti datorita melodiilor lui picante, care il reflecta pe Grieg si numai pe el, in timp ce melodiile lui Rubinsten si ale celorlalti ar fi putut fi scrise de orice compozitor. Grieg nu ilustreaza forta sau revolutia. El este un exponent al farmecului, gratiei, blandetei si continua sa-i incante pe amatorii acestui gen de muzica. A fost un maestru minor, dar unul dintre cei mai fini.
Oarecum inruditi cu Grieg pot fi cosiderati doi compozitori nationali spanioli, Isaac Albeniz si Enrique Granados. La fel ca si Grieg, au luat melodiile ...

Alte referate despre: edvard grieg, edvard grieg referat, referat edvard grieg

Noutati in materia logodnei si casatoriei din perspectiva noului cod civil

In contextul aplicarii principiului unificarii normelor legislative care guverneaza raporturile de drept privat, in noul Cod civil sunt reintroduse si reglementarile privind dreptul familiei, care, in mod traditional, constituie o parte a dreptului civil, iar nu o ramura distincta de drept.In cadrul caracterelor juridice ale casatoriei putem analiza trei situatii speciale respectiv: concubinajul, logodna si casatoria conventionala.Legalizarea concubinajului ar pune sub semnul intrebarii institutia casatoriei, in afara careia nu poate exista familia.

Alte referate despre: conditiile de fond ale casatoriei in noul cod civil, reglementarea nulitatii casatoriei in noul cod civil, noutati in materie de ambalaje

Codul lui Calimach

În primul rînd, avem dovezi sigure despre vasta sa cultură juridică, ceea ce nu se poate afirma, în aceeaşi măsură, despre ceilalţi. Era socotit aşa de superior, încît vedem chiar pe Donici , despre care se dusese vestea, cerînd consultaţii de la învăţatul sas . Cît despre Cuzanos, este probabil că şi el a avut un rol important, dar mai ales pentru chestiunile în limba grecească , pe care o ştia, fără îndoială, mai bine decît toţi. Poate că la redacţia textelor, care se ştie că sa făcut în greceşte, a avut un rol mai mare decît Flechtenmacher. Probabil că mai ales aici era rolul lui şi al domnului.

Alte referate despre: codul lui calimach, codul lui calimachi, codul lui calimach in moldova

Principe officielle contenu dans l'administration civile la preuve processus

Les échantillons sont les moyens permettant de garantir les droits des situations de nature litigios et respestiv, sur la base de leur condamnation est fondée sur des faits qui ont été infrinta droit pénal.

Alte referate despre: principe officielle contenu dans la administration civile, principii generale de organizare a protectiei civile, principiile generale de organizare a protectiei civile in r m

Codul etic al auditorilor financiari

• Credibilitate
În întreaga societate se manifestă nevoia de credibilitate a informaţiilor şi sistemelor de informaţie.
• Profesionalism
Clienţii, angajatorii şi alte părţi interesate au nevoie de persoane care să poată fi identificate cu exactitate drept profesionişti în cadrul domeniului de audit financiar.
Calitatea serviciilor
Este necesară asigurarea că toate serviciile obţinute de la un auditor financiar sunt efectuate la cel mai înalt standard de performanţă.
• Încredere
Utilizatorii serviciilor furnizate de auditorii financiari trebuie să poată avea încredere că exista un cadru general al conduitei eticii şi profesionale care guvernează desfăşurarea acestora.
În scopul atingerii obiectivelor profesiei de auditor financiar, auditorii financiari trebuie să respecte următoarele principii fundamentale.
• Integritatea
Un auditor financiar ...

Alte referate despre: codul etic al auditorilor financiari, codul etic al auditorului financiar, codul etic in audit financiar

Leonardo da Vinci

Leonardo s-a nascut pe 15 aprilie 1452 in micul orasel Vinci de langa Florenta. La mijlocul anului 1460 familia s-a mutat la Florenta unde lui Leonardo i-a fost data cea mai buna educatie artistica si intelectuala pe care o putea da Florenta. El era chipes, convingator la vorba, un bun muzician dar si improvizator.

In 1466 a fost ales ucenic la Andrea del Verrocchio, cel mai bun pictor si sculptor din Florenta. In atelierul lui Verrocchio, Leonardo a fost introdus in multe activitati, de la pictura de icoane si pictura in pensula la proiecte sculpturale in marmura si bronz.

Alte referate despre: leonardo da vinci biografie, referat despre leonardo da vinci, leonardo da vinci biografia

Frumosul divin si Iubirea pura din picturile lui Leonardi da Vinci

Nimic mai fals! Artistul e acela care descoperă un nou tip de metaforă, artistul redescoperă geometria ca metaforă a vieţii, redescoperă profunzimea ca dimensiune absolut necesară a existenţei comunicării. Savantul este al stilului linear; savantul este acela care asterne pe hîrtie studii pur figurative, avînd ca scop pura cunoaştere.

Alte referate despre: iubirea pura din picturile lui nicolae grigorescu, iubirea pura, iubirea pura adolescentina

Limbajul pseudo-cod

EXPRESII - forme de calcul asemanatoare expresiilor matematice utilizate pentru calcule aritmetice, logice(booleene), operatii asupra valorilor de tip caracter(caractere ASCII) sau string(sir de caractere).

INSTRUCTIUNI - instructiuni sau comenzi executabile pentru operatii Input/Output si operatii de prelucrare a datelor din memorie conform procesului de calcul;

Alte referate despre: limbajul pseudo-cod, limbajul pseudo- cod, referat limbajul pseudo-cod
Referate afisate : 16
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.